פוליטיקה מקומית

• פותח הנושא fst
  • פורסם בתאריך

fst

New member
פוליטיקה מקומית

שלום רב, אנו קבוצת חברים המתארגנת לפעילות פוליטית במישור המוניציפלי בצפון הארץ. אשמח מאד לשמוע רעינות והצעות הקשורים לפוליטיקה מקומית בכל התחומים למשל:תעסוקה, חינוך,רווחה,תרבות,בילוי,קליטת עלייה, תחבורה,תברואה, פיתוח, בנייה, צעירים...וכו'. כל הצעה תתקבל בברכה, תודה מראש. שנה טובה וגמר חתימה טובה.

fst

New member
תגובה ל- ש מים

שלום וחג שמח, ראשית, ברצוני להודות לך על התייחסותך לפירסום ההודעה שלי בפורום תיכנון סביבה. אנו שוקדים כעת על גיבוש קבוצה, מצע ותוכניות עבודה לקראת הבחירות המוניציפליות הבאות. אנו מאמינים שאפשר לעשות "פוליטיקה אחרת", כלומר הבאת סטנדרטים ניהוליים ואנשים מוכשרים לפעילות ציבורית. לכן כל ההתארגנות שלנו מבוססת על טהרת ההתנדבות ומאזרחים שאכפת להם! אשמח מאד אם תוכל לכתוב לנו הצעות ודרכי פעולה מפורטות בתחום תיכנון הסביבה .כל הצעה תתקבל בברכה ותהיה חלק מהמצע שאנו עומדים לגבש לקראת הבחירות המוניציפליות הבאות.אשמח לעמוד איתך בקשר רצוף ושוטף. כתובת האי-מייל שלי: [email protected] כמובן שאפשר להיות גם בקשר טלפוני, אם תהייה מעוניין. אני מצפה בכיליון עיניים להצעות שלך. תודה ויישר כוח! שמור על קשר!

ש מים

New member
פוליטיקה...

יש לי "לא מעט" נסיון, בדיוק בתחום עליו אתה מדבר... אני לא רוצה לדכא התלהבות נעורים (זה תמיד עושה טוב בלב, לראות התלהבות תמימה ונטולת ציניות
), הבעיה שאם אתה באמת רציני, ומעוניין באמת במימוש הכוונות שלך, עליך לעמוד מול המציאות בעיניים פקוחות (זוכר את השים של אריק אינשטיין: "... אל תרכיבו משקפיים/לא וורודות ולא כהות/תסתכלו רק בעיניים/בעיניים פקוחות"??). אז ככה, מספר נקודות שחשוב לדעת: 1. לאנשים אין זמן וכח להתעסק במשהו שאינו מניב תמורה! דבר אינו נעשה בחינם ותמיד שאל עצמך "מדוע הבנאדם הזה עושה כך וכך בחינם? מה הוא מרוויח/שואף להרוויח
" חשדנות היא דבר רע, אבל חיוני! 2. מי שמתנדב באמת, ממניעים טהורים - לא יחזיק מעמד לאורך זמן! או שיגמרו לו הכוחות המהירות, או שמהר מאוד הוא יהפוך ל-"פוליטיקאי נכלולי", כמו כולם. 3. אין תחליף למקצוענים, אבל יש גם אנשים בעלי יכולות ייחודייות, שכדאי וניתן להיעזר בהם (לצד אנשי המקצוע
). 4. הכי הכי חשוב: לפני שאתה קופץ למים - בדוק שיש מים בבריכה!! (ובתרגום רש"י: לפני שאתה מחליט שאתה "יוצא למאבק נגד כוחות הרשע", כדאי מאוד שתגדיר מטרות ויעדים!! אני עדיין לא הבנתי מה היעדים שלך...
)

fst

New member
תגובה

שלום לך, ברצוני להודות לך על התייחסות מקיפה ורצינית להודעה שלי. אנו קבוצה שמאסה בשיחות סלון וקיטורים, אלא החליטה לעשות מעשה למען הקהילה מתוך רוח התנדבותית ורצון טוב.בשיחות לא פורמליות עם לא מעט תושבים, אנו זוכים לתגובות הבאות:"בשביל מה אתה צריך את זה?";"בסוף אתה תהיה בדיוק כמוהם", "עזוב אותי מפוליטיקה זה מלוכלך ומגעיל", "אין סיכוי לשנות את השיטה". קיים משבר אמון רציני של הציבור כתוצאה ממינויים פוליטיים, ג'ובים וכו'. כיצד היית ממליץ לנו להתמודד עם טענות אלו? כיצד נוכל לשכנע את הציבור שאנו שונים וכוונתינו נקיות וטהורות? תודה ויישר כוח!!

לכל תנועה פוליטית...

צריך שיהיה מצע...שיעמיד אלטרנטיבה וגם...הדרך בה הולכים לישם אותה. רצון טוב בלבד, מעבר לכך, שמעיד עליכם טובות ברמה האישית, לא עושה הבדל.

fst

New member
תגובה

שלום לך, ללא ספק אלטרנטיבה רצינית מצריכה מצע, תוכניות מפורטות ודרכי פעולה ליישום. אשמח מאד לקבל רעיונת והצעות ממך, כך שנוכל לשלב אותן במצע שלנו. כתובת האי-מייל שלי: [email protected] תודה ויישר כוח!

חכה רגע...

אתה והחברים שלך...כשאתם יושבים ביום שישי עם הפיצוחים...על מה אתם מקטרים? אני במקומך...עושה רשימה של דברים שמפריעים לכם. ואז...מעלה רעיונות, מה נדרש בכדי שהדבר הבעייתי יפתר. אם אתה מזהה בעיה ואין לך רעיון איך לגשת אליה...זו למשל, שאלה טובה לפורום. אני מאמין, שאם יש בעיה...יש גם פתרון. ומכיוון שמדובר בפוליטיקה מקומית, רק המקומיים יגידו מה לא עובד להם. אני גר במרכז...אין לי ממש תלונות שאפשר להציע. אבל, לדוגמה...מאד מפריע לי שכל כך הרבה חופים וגם של כינרת נשלטים ע"י בעלי זכיונות למיניהם...כאילו מישהו רשאי בכלל לתפוס חלקת חוף ולגבות כרטיסים בכניסה... מכיוון שאין לכם שום רקורד. אני מציע שתבחרו נושא [אחד]...ותעשו בו מהפך. תוכיחו יכולת. ואז...נדבר שוב.

ש מים

New member
"לשכנע את הציבור"

איך? פשוט: על ידי כוונות ברורות ועל ידי מעשים (כפי שגם כתב לך שמעון גל). אדם מן החוץ (כמוני, כמו שמעון, כמו כל אחד אחר בפורום) לא יכול להגדיר עבורך את היעדים. לשם כך (הגדרת יעדים) יש להכיר היטב את "מרחב התכנון" (אזור מגוריך, אזור הפעולה שלך) ואת מכלול בעיותיו, לצד מכלול הפוטנציאלים שבו. אבל הנה יעד אפשרי: בדוק האם יש מטרד סביבתי באזור מגוריך, שמפריע לרבים והרשויות אינן מודעות לקיומו/אינן פועלות כנגדו. זה יעד מצויין לפעולה, שבדרך-כלל גם לא יקומם מתנגדים רבים מדי (כי עליך לדעת, שלא משנה עד כמה נשוא המאבק יהיה "נורא ואיום", תמיד, תמיד, תמיד יהיו כאלו שיראו בך ובחבריך למאבק גורמים טרדניים, טורדניים ומחרחרי סיכסוכים. תמיד יהיו "נשמות טובות" שיקומו נגדכם וינסו לטרפד את פעולותיכם!).

למעלה