Fellowship
New member
פוליטיקה, Spam ואשראי
מזמן לא תכתבי קושיות של פסח, אז להלן שלוש קושיות להיום:
1. קראתי כאן לא מעט פעמים שהפוליטיקה האמריקאית היא ברובה ככולה עבד של הכסף.
מכיוון שאין בארה"ב מימון בחירות ציבורי אלא הכל פרטי, כל מי שרוצה להבחר חייב את התורמים,
לאחר שהוא נבחר הוא צריך לפעול למען התורמים, גם מכיוון שבזכותם הוא נבחר ובעיקר מכיוון שהוא ירצה להבחר שוב.
ברור לי שגם בישראל יש משמעות דומיננטית לכסף, ללוביסטים המנווטים את החוקים כראות עיניהם של פטרונם,
אבל עדיין יש בישראל תפיסות עולם שונות, מקדמים חוקים בשם אג'נדה כזו או אחרת והאידיאולוגיה טרם מתה לחלוטין.
כששאלתי, בתור דוגמה, אם למפלגה הדמוקרטית היה נשיא מכהן ורוב בשני הבתים, האם היא היתה מיישמת מערכת בריאות ציבורית, במקום הקטסטרופה הנוכחית, אמרו לי שממש לא, ולא רק מכיוון שיש מגוון דיעות בתוך המפלגה הדמוקרטית, ולא רק מכיוון שהקלינטונים הם עבדים של הכסף הגדול, אלא מכיוון שלאף אחד אין אינטרס לעשות זאת, ואם הוא יעז, הוא יכול לשכוח מהכסף, קרי, מהפוליטיקה, מכיוון שמי שמנהל את ארה"ב אלו החברות הגדולות והכסף.
האמנם נושא כזה (מערכת הבריאות, לדוגמא) שמטריד ומפריע לרוב רובם של האמריקאים,
ולהבנתי אמור לעלות בקנה אחד עם תפיסת העולם הדמוקרטית, אין סיכוי שישתנה?
לקחתי את הנושא הזה רק כדוגמא, בגדול הבנתי שמה שיקרה, בכל תחום,
זה רק מה שבעלי ההון והתורמים יחליטו, ללא שום קשר לאידיאולוגיה.
2. בחודשים האחרונים אני מקבל ל Gmail שלי Spam מסוג חדש (עבורי),
לא רק ענייני "ירושות", "זכיות" ונסיכים אפריקנים וניגרים, אלא צילומי כרטיסי SSN ורשיונות נהיגה אמריקאים.
אני תוהה, מה בדיוק הפיתיון? שאענה ומשם ינסו להמשיך לעוקץ כלשהו?
מעניין שאת ה Spam מסוג זה התחלתי לקבל רק לאחר שעברנו לארה"ב,
ועוד יותר מעניין שאני מקבל אותו לכתובת Gmail ישנה שלא בשימוש כלל כבר למעלה מעשור.
3. קראתי מאמר מסויים המציין כי חברות האשראי עושות אמנם כסף רב מהעמלות מבית העסק,
(ולכן מבחינתם לגבות 3% עמלה מבית העסק ולהחזיר לי 1% זה Win-Win Situation)
אבל הן עושות הרבה יותר כסף מהריביות הדרקוניות על איחורים וגלגול חובות, ולכן לקוח שמשלם הכל ובזמן,
ובעיקר שאחוז ניצול האשראי שלו הוא נמוך (כלומר, הוא לא באמת צריך אשראי), פחות סביר שיסכימו להגדיל לו את המסגרת, מכיוון שהגדלת המסגרת מהווה סיכון נוסף עבור חברת האשראי,
וזאת כאשר הלקוח כלל לא ישתמש בה ולא יגדיל את הכנסות החברה.
הגיוני?
מזמן לא תכתבי קושיות של פסח, אז להלן שלוש קושיות להיום:
1. קראתי כאן לא מעט פעמים שהפוליטיקה האמריקאית היא ברובה ככולה עבד של הכסף.
מכיוון שאין בארה"ב מימון בחירות ציבורי אלא הכל פרטי, כל מי שרוצה להבחר חייב את התורמים,
לאחר שהוא נבחר הוא צריך לפעול למען התורמים, גם מכיוון שבזכותם הוא נבחר ובעיקר מכיוון שהוא ירצה להבחר שוב.
ברור לי שגם בישראל יש משמעות דומיננטית לכסף, ללוביסטים המנווטים את החוקים כראות עיניהם של פטרונם,
אבל עדיין יש בישראל תפיסות עולם שונות, מקדמים חוקים בשם אג'נדה כזו או אחרת והאידיאולוגיה טרם מתה לחלוטין.
כששאלתי, בתור דוגמה, אם למפלגה הדמוקרטית היה נשיא מכהן ורוב בשני הבתים, האם היא היתה מיישמת מערכת בריאות ציבורית, במקום הקטסטרופה הנוכחית, אמרו לי שממש לא, ולא רק מכיוון שיש מגוון דיעות בתוך המפלגה הדמוקרטית, ולא רק מכיוון שהקלינטונים הם עבדים של הכסף הגדול, אלא מכיוון שלאף אחד אין אינטרס לעשות זאת, ואם הוא יעז, הוא יכול לשכוח מהכסף, קרי, מהפוליטיקה, מכיוון שמי שמנהל את ארה"ב אלו החברות הגדולות והכסף.
האמנם נושא כזה (מערכת הבריאות, לדוגמא) שמטריד ומפריע לרוב רובם של האמריקאים,
ולהבנתי אמור לעלות בקנה אחד עם תפיסת העולם הדמוקרטית, אין סיכוי שישתנה?
לקחתי את הנושא הזה רק כדוגמא, בגדול הבנתי שמה שיקרה, בכל תחום,
זה רק מה שבעלי ההון והתורמים יחליטו, ללא שום קשר לאידיאולוגיה.
2. בחודשים האחרונים אני מקבל ל Gmail שלי Spam מסוג חדש (עבורי),
לא רק ענייני "ירושות", "זכיות" ונסיכים אפריקנים וניגרים, אלא צילומי כרטיסי SSN ורשיונות נהיגה אמריקאים.
אני תוהה, מה בדיוק הפיתיון? שאענה ומשם ינסו להמשיך לעוקץ כלשהו?
מעניין שאת ה Spam מסוג זה התחלתי לקבל רק לאחר שעברנו לארה"ב,
ועוד יותר מעניין שאני מקבל אותו לכתובת Gmail ישנה שלא בשימוש כלל כבר למעלה מעשור.
3. קראתי מאמר מסויים המציין כי חברות האשראי עושות אמנם כסף רב מהעמלות מבית העסק,
(ולכן מבחינתם לגבות 3% עמלה מבית העסק ולהחזיר לי 1% זה Win-Win Situation)
אבל הן עושות הרבה יותר כסף מהריביות הדרקוניות על איחורים וגלגול חובות, ולכן לקוח שמשלם הכל ובזמן,
ובעיקר שאחוז ניצול האשראי שלו הוא נמוך (כלומר, הוא לא באמת צריך אשראי), פחות סביר שיסכימו להגדיל לו את המסגרת, מכיוון שהגדלת המסגרת מהווה סיכון נוסף עבור חברת האשראי,
וזאת כאשר הלקוח כלל לא ישתמש בה ולא יגדיל את הכנסות החברה.
הגיוני?