פוליטיקה, Spam ואשראי

Fellowship

New member
פוליטיקה, Spam ואשראי

מזמן לא תכתבי קושיות של פסח, אז להלן שלוש קושיות להיום:

1. קראתי כאן לא מעט פעמים שהפוליטיקה האמריקאית היא ברובה ככולה עבד של הכסף.
מכיוון שאין בארה"ב מימון בחירות ציבורי אלא הכל פרטי, כל מי שרוצה להבחר חייב את התורמים,
לאחר שהוא נבחר הוא צריך לפעול למען התורמים, גם מכיוון שבזכותם הוא נבחר ובעיקר מכיוון שהוא ירצה להבחר שוב.
ברור לי שגם בישראל יש משמעות דומיננטית לכסף, ללוביסטים המנווטים את החוקים כראות עיניהם של פטרונם,
אבל עדיין יש בישראל תפיסות עולם שונות, מקדמים חוקים בשם אג'נדה כזו או אחרת והאידיאולוגיה טרם מתה לחלוטין.

כששאלתי, בתור דוגמה, אם למפלגה הדמוקרטית היה נשיא מכהן ורוב בשני הבתים, האם היא היתה מיישמת מערכת בריאות ציבורית, במקום הקטסטרופה הנוכחית, אמרו לי שממש לא, ולא רק מכיוון שיש מגוון דיעות בתוך המפלגה הדמוקרטית, ולא רק מכיוון שהקלינטונים הם עבדים של הכסף הגדול, אלא מכיוון שלאף אחד אין אינטרס לעשות זאת, ואם הוא יעז, הוא יכול לשכוח מהכסף, קרי, מהפוליטיקה, מכיוון שמי שמנהל את ארה"ב אלו החברות הגדולות והכסף.
האמנם נושא כזה (מערכת הבריאות, לדוגמא) שמטריד ומפריע לרוב רובם של האמריקאים,
ולהבנתי אמור לעלות בקנה אחד עם תפיסת העולם הדמוקרטית, אין סיכוי שישתנה?
לקחתי את הנושא הזה רק כדוגמא, בגדול הבנתי שמה שיקרה, בכל תחום,
זה רק מה שבעלי ההון והתורמים יחליטו, ללא שום קשר לאידיאולוגיה.

2. בחודשים האחרונים אני מקבל ל Gmail שלי Spam מסוג חדש (עבורי),
לא רק ענייני "ירושות", "זכיות" ונסיכים אפריקנים וניגרים, אלא צילומי כרטיסי SSN ורשיונות נהיגה אמריקאים.
אני תוהה, מה בדיוק הפיתיון? שאענה ומשם ינסו להמשיך לעוקץ כלשהו?
מעניין שאת ה Spam מסוג זה התחלתי לקבל רק לאחר שעברנו לארה"ב,
ועוד יותר מעניין שאני מקבל אותו לכתובת Gmail ישנה שלא בשימוש כלל כבר למעלה מעשור.

3. קראתי מאמר מסויים המציין כי חברות האשראי עושות אמנם כסף רב מהעמלות מבית העסק,
(ולכן מבחינתם לגבות 3% עמלה מבית העסק ולהחזיר לי 1% זה Win-Win Situation)
אבל הן עושות הרבה יותר כסף מהריביות הדרקוניות על איחורים וגלגול חובות, ולכן לקוח שמשלם הכל ובזמן,
ובעיקר שאחוז ניצול האשראי שלו הוא נמוך (כלומר, הוא לא באמת צריך אשראי), פחות סביר שיסכימו להגדיל לו את המסגרת, מכיוון שהגדלת המסגרת מהווה סיכון נוסף עבור חברת האשראי,
וזאת כאשר הלקוח כלל לא ישתמש בה ולא יגדיל את הכנסות החברה.
הגיוני?

iytzi

New member
just on 3

i get my random credit limit raise on cards i don't carry almost never any balance
i get why people get in to debt easy here
i have a credit line limit on my cards more then 2 years of my income
and a few cards more then 3-4 month of pay alone
&nbsp
so they really try to get me to have a balance

ilanvag

New member
תשובות:

3. המסקנה אשר כתובה בסוף -- זה משהו שקראת אותו במקום אמין, או שזו המסקנה שלך?
כי זה לחלוטין לא נכון, בדיוק להיפך. מניסיון אישי, הרבה יותר קל לקבל העלאת מסגרת (ואפילו העלאות משמעותיות) כאשר משלמים הכל בזמן ויש ניצול נמוך.
&nbsp
2. לא יודע, פעם ראשונה שאני שומע על דבר שכזה, לא מבין מה בעצם מציעים לך. אתה יכול לשמור אימייל אחד שכזה בתור PDF, ולהעלות לפה? מחק את השם שלך ופרטים מזהים -- רק שיהיה אפשר להבין במה מדובר.
&nbsp
1. בגדול, זה נכון. הטענה של תומכי סנדרס, וורן והצד הזה היא שאם תהיה תנועה המונית מספיק גדולה ומשמעותית, אזי לחברי הקונגרס לא תהיה ברירה אלא להצביע כמו שרוצים שולחיהם, אחרת הם לא ייבחרו שוב. זה מסוג הטענות שטעונות הוכחה.
מעבר לזה, על סמך מה הנחת כי מערכת הבריאות היא נושא אשר "מטריד ומפריע לרוב רובם של האמריקנים" ?
יש לי חדשות בשבילך -- הדבר שהכי מטריד רפובליקני "אמיתי" זה שחס וחלילה "הממשלה לא תתערב בענייני, שייתנו לי לעשות מה שאני רוצה, וממשלה בגודל הכי מינימליסטי ועם הכי פחות כוח שאפשר". יש רבים בהם שמבחינתם אפשר גם לבטל את המשטרות, הצבא, ועוד דברים שניתנים מלמעלה, ושכל אחד יחיה עם רובה בביתו ובמכוניתו... הם עד כדי כך קיצוניים.
זו תולדה של ההיסטוריה האמריקנית ופחד משלטון מרכזי (בריטי... אלו שכבר לא שולטים בארה"ב מזה מאות בשנים...), אשר "כופה" על האזרחים ומונע מהם להיות "חופשיים".
גם לא עוזר שבמדינות קומוניסטיות לשעבר -- האויב הגדול -- הכל היה מרכזי ובשליטה של הממשלה/מפלגה.
לך תסביר להם שיש גם דרכים אחרות לעשות דברים, כמו למשל בגישה הסקנדינבית, או הקנדית; וכשהדברים נעשים בצורה נכונה, המשק כולו מרוויח יותר יעילות ושירות יותר טוב... ושהגישה הקפיטליסטית-חזירית היא ממש לא הדרך האידיאלית לנהל הרבה דברים, ומיוחד לא שירותים בסיסיים (כמו חינוך, ביטחון, שיטור, וכן - גם מערכת בריאות).
&nbsp

Fellowship

New member
תודה, התייחסותי:

3. כן, זו היתה המסקנה, לא יודע אם מדובר במקור אמין או לא, שלחו לי לינק וקראתי, אנסה לבדוק.
הרציונל היה שברור שאם אתה לקוח שלא משלם, מאחר ומשלם קנסות, לא תקבל מסגרת נוספת,
אבל גם הקיצוניות לצד השני, של לקוח שמשלם את הכל ובזמן ויש לו אחוז ניצול נמוך,
כלומר, לקוח מצויין (לפחות בעיניים שלנו), לחברת האשראי אין ממש אינטרס להעלות את המסגרת,
מכיוון שסביר להניח שלא תשתמש בה ולמרות שאתה בסיכון נמוך, מדוע לחשוף את החברה לסיכון הזה, כאשר אתה בכלל לא צריך אותו ולא תשתמש בו?
אני מבין שהפרקטיקה היא אחרת כנראה, אני יכול להבין גם את מעט הרציונל בטיעון לעיל.

2. זה בדיוק החלק המעניין, לא מציעים לי דבר.
ברוב המיילים אלו פשוט צילומי כרטיסים SSN/רשיונות נהיגה/תעודות לידה,
ללא מלל (או מלל מינימלי של "להלן המסמכים שביקשת"), כאילו נשלח בטעות, אבל יש לי הרגשה שלא.
מעניין גם שזה החל להשלח רק בחודשים האחרונים ורק למייל הישן שלא נמצא בשום פעילות.
(אני אפילו לא מבצע Unsubscribe לספאם, מכיוון שבמקרים רבים זו רק מלכודת המאשרת שהמייל פעיל ובשימוש)

1. נכון, את ההערכה על מערכת הבריאות קיבלתי מכם בפורום זה ובגלגולו הקודם,
היו תגובות חדות יותר (נראה לי שמישהו גם ציין את המספר של 80%), אבל הדוגמאות שמצאתי:

https://goo.gl/3drnoz
בוקובזה שטראסה: "בתכל'ס, 99% מהאמריקאים שותפים לתחושת המיאוס שלך מהאופן שנותני השרותים הרפואיים והביטוחים הרפואיים מזמברים להם את הצורה.
(ושלא נתחיל לדבר על הביג פארמה והרופאים/חוקרים שמשתפים איתם פעולה)"

https://goo.gl/94xeEb
אתה
(כתבת "רוב" ולא "רוב רובה"
):
"מערכת הבריאות: המערכת מקולקלת לגמרי, רוב האמריקנים היו רוצים לתקן אותה, אבל זה חסר סיכוי מול הלובי של המערכת הרפואית (ביג פארמה, יצרני הציוד, ועוד ועוד)."

oligomerization

New member
תגובה

1.תיקח את מה שאני אומר בערבון מוגבל – אני פה רק 5 שנים – אבל בעיקרון, ממה שאני קורא בעיתונות + דיבור עם דמוקרטים וריפובליקאים (אנשים שמעורבים ועוקבים אחרי הפוליטיקה) – אני חושב ששני הצדדים בגדול מבינים שבסופו של דבר בסופו של דבר עדיף להוריד התערבות ממשלתית (תשים בצד את סנדרס וה"תנועה" שלו) – אני מניח שיצא לך לעבוד מול רשויות ממשלתיות בארהב – לדוגמא הDMV, ההגירה וכו – כל אחד מהם יותר כושל מהשני. בגדול, דעתי האישית, לא רוצה לשלם על החינוך של הילדים שלך ולא רוצה שתשלם לי על הביקורים שלי אצל הרופא.

2.אין לי משהו חכם להגיד – חוץ מאשר הפילטרים של גוגל עושים לי די את העבודה – ולא מגיע לתיבה שלי ספאם – מציע לך לדווח על המייל כספאם (יש אופציה בגוגל).

3.זה בדיוק ההפך – אני לא "מאמין" בהלוואות\קרדיט\וכו – אני תמיד משלם בצורה די מידית – המסגרת האשראי שלי באמריקן אקספרס (בחיים לא ביקשתי להגדיל) – היא די מפחידה – אני אומר מפחידה כי תאורטית – זה מאפשר לי להיכנס לחוב עצום... אם אתה עוקב אחרי התשובות שלי בפורמים – אני מנסה להרגיע אנשים שאין חשש הם בסופו של דבר יקבלו מסגרת מכובדת מהכרטיס האשראי שלהם זה רק עניין של זמן – מסגרת האשראי זה לא הבעיה בהגירה לארהב

Fellowship

New member
1. דווקא האינטרקציה שלי עם הרשויות עד כה

היתה טובה ואפילו טובה מאוד, החל מה DMV וה SSA, דרך מערכת החינוך ועד פניות לעירייה/רשות החנייה ולמשטרה, בקושיות שאינן ברומו של עולם.
בכל מקרה, לא התכוונתי לכתוב את דעתי את התפיסות השונות (אבל תודה על תגובתך),
אלא לנסות להבין האם המערכת הפוליטית היא כולה אכן עבד של הכסף באופן קיצוני (בניגוד לישראל).

2. ברור, גם אצלי זה מגיע לספאם, אני פשוט עובר עליו מידי פאם כדי לוודא שהכל תקין,
והופתעתי לגלות את אשר כתבתי.

3. גם אני משלם את הכל בזמן ובמלואו ושומר על אחוז ניצול נמוך, זו היתה סתם תהיה בנוגע לרציונל של חברת האשראי.
אגב, אם אין צורך בעתיד הנראה באופן, מסגרת אשראי מפחידה (כפי שתיארת), היא לא נטל באספקט של גניבת זהות/הונאות?
ככל שיש לך מסגרת גבוהה יותר, למרות שאתה מבוטח, אתה חשוף לפגיעה כלכלית גדולה יותר במקרה של הונאה.

oligomerization

New member
יחסית לישראל? אני מניח שזה יותר טוב

.אני זוכר שרק עזבתי את ישראל הייתי צריך תעודת לידה דו-לשונית... כאשר סוף סוף התור שלי הגיעה – הפקידה במשרד הפנים הודיעה לי שיש להם בעיה במדפסת ואני צריך להגיע למחרת... האינטראקציה האחרונה שלי בSSA – הייתה להוריד את ההגבלה שיש לי על SSN (קבלת גרין קארד) – אתה מגיע לשם ממלא טופס בעיפרון ואז נותן את הטופס לפקידה והיא מקלידה את זה לתוך המחשב –המערכת פה יותר טובה מישראל? אני מניח שכן...
בכל אופן, לשאלתך המקורית, לאמריקאים הוותיקים (אנגלו-סקסו, אני לא מדבר על ההודים,הסינים או הערבים שהגיעו ב50 השנה האחרונות) יש חוש בריא לחירות וחופש. הם מבינים היטב שבסופו של דבר הממשלה זה לא איזה מתנת אל אלא אירגון בירוקרטי שמורכב מפקידים...
3. לגבי האשראי – אני לא לוקח את זה לכיוון של גניבת זהות אלא יותר לכיוון של מפחיד - אם אישתי תחטוף איזה טריגר...

KallaGLP

New member
בארץ כבר מזמן אין כל צורך ללכת למשרד הפנים להוצאת תעודת לידה

דו לשונית או חד לשונית. פשוט ממלאים טופס באינטרנט וזה מגיע בדואר.

luckydude

Active member
הבעייה עם הגישה של "פחות התערבות ממשלתית"

או כמו שאתה אומר "לא רוצה לשלם על החינוך של הילדים שלך ולא רוצה שתשלם לי על הביקורים שלי אצל הרופא" היא שאין שום, אבל ממש שום מודל בעולם של מדינה שבה יש רמה כל כך נמוכה של התערבות ממשלתית ובאותו זמן רמת חיים גבוהה. זה פשוט לא קיים כי ת'כלס זה פשוט לא ישים. תביא דוגמא של מקום שהקונצפט הזה עובד בו ואני נרשם.

בגדול אולי הקונצפט היה ישים לעולם של החלוצים באפלאצ'ים לפני 200 שנה שבו משפחה גרה בבקתה שהיא ברובה בנתה, גידלה וצדה את האוכל שלה, תפרה את הבגדים שלה, וסיפקה את האנרגיה שלה מהיער הקרוב. בקיצר, טוב לאז, לא קביל להיום.

השאלה צריכה להיות כיצד לייעל את השירותים הציבוריים ככל שניתן, לא איך להפסיק אותם בכלל.

oligomerization

New member
מסכים שאין מודל כזה בעולם -

יש גם סקאלה בליברליזם – אני אולי נמצא בקיצון כאנרכיסט בחלק מהנושאים כגון לגבי הטענות שלי לגבי צמצום תקציב החינוך (לדוגמא הקהילה בישראל יותר הולכת לכיוון הוואצ'רים – משהו שפייגלין מנסה לדחוף עם המפלגה שלו) – דרך אגב, לעומת זאת בחלק מהנושאים אני מאד שמרן – לדוגמא אני מאד בעד הגבלה על ההגירה לארהב.
לי אישית מאד נוח עם המצב הנוכחי בארהב – ואני מקווה מאד שהמגמה תמשך שהתערבות הממשלה תמשיך לרדת

תראה רק השבוע מכון הריטג' עדכן את מדד החירות הכלכלית שלו לשנת 2018.
ישראל קפצה למקום 31 ממקום 36 (אין עוד מדינה שקפצה ככה ב2018) וארהב כרגע במקום ה18 (רפורמת המס של טראמפ עדין לא נלקחה בחשבון).
לגבי זה שאין שום מודל בעולם של מדינה שבה יש רמה כל כך נמוכה של התערבות ממשלתית – תראה, תשמע... כשהייתי בארץ הייתי סוג של פעיל פוליטי של מפלגת העבודה - יצא לי להיות בהרבה כנסי בית\אירועים וכדומה... ובסופו של דבר פוליטיקאי צריך להבטיח דברים...מאד קל להסביר את הקונספט של חרות\ליברליזם - אבל בסופו של דבר הפוליטיקאי מגיע לכנס בית וצריך לתת הבטחות...אז יש פוליטיקאים יותר הוגנים ויש פוליטיקאים כמו כחלון שפשוט גונבים מהקופה הציבורית ונותנים כספים לאוכלוסיות מסוימות...

luckydude

Active member
אני לא כ״כ בטוח שההתערבות הממשלתית יורדת.

מדד מעניין בהקשר הזה הוא אחוז תשלומי ההעברה ביחס להכנסה הפנויה. האחוז הזה עולה בהתמדה. בשנת 1966 תשלומי ההעברה היוו 1% מההכנסה הפנויה. ב2016 זה עלה ל22%, וממשיך לעלות. (מקור: תרשים מס׳ 7 במאמר הזה:
https://realinvestmentadvice.com/the-illusion-of-declining-debt-to-income-ratios
). זה מראה שהממשלה נעשית מרכיב יותר ויותר חשוב בחיים של האזרחים. בהקשר הזה אני מסכים איתך מהבחינה שבטוח שלא הכל טוב בייחס לנתון הזה.

John the Savage

New member
נשמע שאתה מדבר בעיקר עם ליברטאנים

לא יודע איך זה הרושם שלך מדיבור עם רפובליקנים וגם דמוקרטים. נשמע שאתה מדבר בעיקר עם רפובליקנים וליברטאנים.

קודם כל, סתם לגבי ה-DMV: יצא לי להיות במשרדי ה-DMV כמה פעמים. לעמוד בתור זה אף פעם לא כיף. יש פקידים יותר נחמדים ויש פקידים פחות נחמדים. אבל בסופו של דבר, תמיד השגתי את המטרה לשמה באתי. יצא לי גם לעבוד כמה פעמים מל התמיכה של קומקאסט. חברה פרטית. אם הייתי צריך לבחור בין שירות הלקוחות של ה-DMV לבין שירות הלקוחות של קומקאסט, הייתי בוחר ב-DMV בלי להתלבט לשניה אחת.

ובאופן כללי, האידיאולוגיה הליברטאנית מאמינה בשוק חופשי ברמה של אמונה כמעט דתית, כפיתרון קסם לכל בעיה. שוק חופשי זה אחלה כשזה עובד, אבל זה לא פיתרון קסם לכל דבר. שוק חופשי לא מונע היווצרות מונופולים וקרטלים לדוגמה. ובשום מקום בעולם לא היה פיתרון מוכח ומוצלח של שוק חופשי עבור מערכת הבריאות. גם בתחום התשתיות שוק חופשי הוא בעייתי, משום שתשתיות נוטות לעודד היווצרות מונופולים.

גם התערבות ממשלתית היא לא פיתרון קסם לכל בעיה, אבל בהרבה מקרים היא דרושה. הממשלה היא לא גוף זר. הממשלה במדינה דמוקרטית היא גוף שמטרתו לייצג אותנו, והבחירות הדמוקרטיות נועדו להבטיח את זה. נכון שזה לא תמיד מתקיים בצורה מושלמת, והשיטה בדמוקרטית רחוקה להיות מושלמת (בייחוד בארה"ב), אבל לפחות זה מבטיח איזושהי מידה של accountability שאין לחברות פרטיות.

ושוק חופשי גם לא יכול לקיים רשת תמיכה חברתית, או להשיג אינטרסים ציבוריים. המטרה של גופים ממשלתיים וציבוריים היא לדאוג לאותם אינטרסים ולקיים את ה"חוזה החברתי". אין לי שום בעיה עם זה שחלק מכספי המיסים שלי ילכו לממן חינוך ציבורי בכדי להבטיח נגישות חינוך לכולם, וזה משום שאני מבין שחברה בה משאבים בסיסיים כגון חינוך ובריאות נגישים לכולם זו חברה טובה יותר שנעים יותר לחיות בה. גם עבורי.

oligomerization

New member
מסכים כמעט לגבי כל מה שאמרת

מסכים לגבי כבישים – תשתיות פיזיות\בטחון וגם לגבי הערה שלך לגבי מונופולים (שדרך אגב נשאלת השאלה - למה אין התערבות במונופול של אמזון\פייסבוק\גוגל) – אבל איפה שהשוק עובד למה להתערב? הרי יש בתי ספר פרטיים – זה עובד.. יש רפואה פרטית – זה עובד... למה להתערב?

luckydude

Active member
לא מדוייק

בתי ספר פרטיים עובדים אבל הם משרתים אחוז פיצי מכלל התלמידים. שוב, תראה לי מערכת חינוך נורמלית היכנשהו שבה רוב התלמידים לומדים בחינוך פרטי ואז נדבר.
&nbsp
אני לא מסכים שהרפואה הפרטית ״עובדת״ כאשר העלויות שלה בארה״ב הן פי שתיים ויותר מכל מקום אחר בעולם ובגלל זה יש הרבה מאוד אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם טיפול רפואי.

Fellowship

New member
"יש רפואה פרטית- זה עובד"?

שמעתי על מערכת הבריאות בארה"ב לפני שעברנו, אבל לאחר שעברנו פשוט התחלחלתי.
מערכת רקובה וקטסטרופלית, מעבר לעלויות הגבוהות ולצורת העבודה הקלוקלת, בלתי נתפס בעיני שיש אזרחים שידם לא משגת שירותי רפואה בסיסיים.

אבל לדעתי זה נגזר מתפיסות מאוד בסיסיות,
אם אתה סבור שהזכות לבריאות היא זכות יסוד שצריכה להיות מוענקת לכלל האוכלוסיה,
אז לדעתי אי אפשר להשלים עם מערכת כזו.

אם לתפיסתך בריאות זה עוד מוצר בשוק החופשי, ואין לו שום עדיפות על פני מסחר של בצל ירוק, אז אתה צודק, זה עובד.

העיקר שיש זכות לשאת נשק

למעלה