פוליטיקלי קורקט תקרא לאחותך

אבא גאה

New member
פוליטיקלי קורקט תקרא לאחותך

מה דעתכם על טלוויזיה ו/או מופעי בידור "ללא כפפות" שצוחקות על כל המיעוטים? העלבת מיעוטים, בדיחות עדתיות ורמיסת כלמגבלה מילולית משתלטות גם על שעות צפיית השיא בטלוויזיה. האם זהו סוף עידן הצביעות והעמדות הפנים, או סתם מגיפת וולגריות מחודשת אם אתם נכים/הומואים/מזרחים/נשים/רוסים/נמוכים/שמנים/ערבים/ניצולי שואה/אמהות חד-הוריות או בני כל קבוצת מיעוט אחרת, אולי שמתם לב שמצבכם הדרדר לאחרונה. ההגנה היחסית ממנה נהניתם בשנים האחרונות בחסות הפוסט-מודרניזם מתקרבת ככל הנראה אל סופה. לפחות בכל הנוגע לטלוויזיה, ניתן להכריז על דעיכה מסוימת של התקינות הפוליטית לטובת גסות הרוח והישירות הישנות והטובות. בריא? או מחליא את החברה?

פרח7

New member
דוגמא להומור (בתקווה שתסלח לי הרוח)

כאשר "נגד הרוח" כתבה בפורום שלה "מוזר היה לראות שתי קוקילידות..." אנחנו נעלבנו כשערבה ענתה לה "מה תאמרי אם מישהו יאמר , מוזר היה לראות שתי בטטות..." נאמר לערבה שתגובתה היתה מופרזת. מה בעצם קרה פה? לצחוק על הומואים, זה בסדר אבל אם מישהו משתמש באותה בדיחה בדיוק עליך, הו אז זה כבר הרבה פחות מצחיק. ההומור ה"לא תקין פוליטית" יצחיק את מי שלא יצחקו עליו באותו רגע, ודקה אח"כ יפסיק להצחיק אותם לכשיכוון נגדו בענין אחר. והתאוריה שלי באשר להומור ה"לא פוליטקלי קורקט": אל תאמינו לאלה שינסו למכור אותו כמחאה לתקינות הפוליטית. הוא נובע מעצלנות של בדרנים למצוא חומרים חדשים ומבריקים. לי זה נראה כמו חזרה להומור הפיפי/קקי הילדותי, נורא קל להצחיק איתו, אז למה להתאמץ?

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

רק הבדל אחד קטן - הרוח לא עשתה מההומור שלה מקצוע... היתה לה פליטת-קולמוס בלי צידוקים אידאולוגיים מאחוריה... המצחיקנים המקצועיים - זו כבר אופרה אחרת... מי שמעלה מופע שהחומרים שלו לקוחים מהאסלה - כולי תקווה שלא יראה ממנו הרבה נייר...

אבל אנחנו חברה כזו

שוב שלום פרח אננו חברה כזו , אנחנו , העולם כולו ניזון מתרבות , לא שאפשר לקרוא לזה תרבות ,של לצחוק על , וזה מתבטא בדבר הקטן ביותר , קחי את כל עניין הרכילות הצהובונים מה זה עם לא לצחוק על ? זה לצחוק על סלבריטי שקצת עושה את הדברים אחרת , זה לצחוק על מישהו מפורסם ש"העיז" לעלות חמיש ק"ג או לצאת בטרנינג מהבית אנחנו ניזונים מהומור זול וזה חבל .. אגב ההערה לגבי הקוקילדות כמה שהיא מוציאה את באור שלילי הכוונה היא חיובית לגמריי אבל בואי לא נכנס לזה שוב תלכי לדיסקוטק תעמדי בצד ותראי איך אנשים מתנהגים , תראי שאנשים מסמנים לזה להביט על זה ולזה להביט על ההוא כי אם הוא רוק טיפה שונה אז זה סיבה לצחוק אבל זה בגלל שאנחנו הבאנו את החברה שלנו למצב כזה ... תאמיני לי אם היו מפסיקים לקנות כרטיסים למופע של נאור ציון הוא היה מפסיק לצחוק על הקופאיות הרוסיות ומשנה את החומר אבל ברגע שאנחנו נותנים להם לגיטמציה אז הם צוחקים על כל דבר .... ואכן בדרנים מתעצלים למצוא חומר עניני אבל למה להם לעשות ככה אם אתה צועק בחצי מבטא "יש כרטיס מועדון " ולוקח על זה 100 שח ? ועוד אנשים משלמים ... ואגב מי שכתבה לערבה שהתגובה שלה בפורום שלנו הייתה מוגזמת לטעמי לא משמשת כפרמטר למה קיצוני ומה לא .. והאמת להגיד לך לא יודעת אישית איך אתם לוקחים את העניין של גנאי , אבל מאמינה שבגיל מסויים , כשאתה הולך בדרך שלך עם האמת שלך כל מה שיגידו סביבך יכול לעבור ליד האוזן וכמובן שיכול גם שלא... לילה טוב

פרח7

New member
את ואני נשנה את העולם

מכירה את השיר? אני עדיין מנסה לפענח ממה נובע הצורך להגדיר "אנחנו" ו"הם". ולמה אם כבר מצאנו לנו קבוצת שייכות, יש לנו צורך לרדת על האחרים בשביל להרגיש טוב יותר עם הבחירות שלנו. בינתיים מנסה לעשות את השינוי בקטן (אצלי) כשאמצא את הנוסחא, אפיץ את הבשורה... ובאשר לבדרנים, כוחות השוק כבר יעשו את העבודה. אם כל טמבל יכול לחקות את ההומור הלעגני, ובהנחה שיש מספיק טמבלים, היצע הבדרנים הטמבלים יציף. ואז יצטרכו אלה שיש להם הומור אמיתי להתאמץ ולהוציא מעצמם חומרים טובים באמת. רק אלה שיצליחו להיות מצחיקים, מקוריים ומעוררים, ישרדו לטווח ארוך.

אבא גאה

New member
פרח כבר אמרתי לך השבוע

שאני מת עלייך? לא? אז הנה, "אני מת עלייך".

למעלה