פולים חצי קלויים?

• פותח הנושא huey
  • פורסם בתאריך

huey

New member
פולים חצי קלויים?

היי,

אני חדש בעניין הפולים, לא קולה בעצמי.

קניתי פולים של לוואצה- רוסה ושמתי לב למשהו שנראה מוזר בעיניי בתמונה המצורפת

משמאל- הפולים שנראים לי נורמליים, והם גם פריכים יותר ופחות מרירים מאשר הפולים שמימין, את השרוף הקטן לא טעמתי

הפולים שמימין נראים לי רק חצי קלויים

האם החתיכות הקטנות של הפולים הם סתם שברים של פולים רגילים?
יש תובנות? נפלתי על שקית פולים לא טובה או שאני סתם ירוק?

תודה!

אספרסו2

New member
הם לא נראים טוב.

וזה לא מפתיע,יצרני שמן-זית ממותגים איטלקים ידועים נאשמו לאחרונה בזיוף.
ייתכן שהנגע פשה גם לתחום הקפה.

knappertsbusch

New member
קשה מאוד ״לנתח״ פולים קלויים

הרבה יותר קל לפני הערבוב והקלייה.
החתיכות הקטנות הם פולים שבורים, אין פה שום בעיה.

אחת הסיבות להבדלים בצבעים היא פשוט מקור שונה לפולים -
ייתכן שהשמאליים מברזיל והימניים מאינדונזיה, או להפך.
לחלופין / ו / או ייתכן גם שהשמאליים מסוג ערביקה והימניים מסוג רובוסטה.

חוץ ממקרים נדירים של קלייה באמת דפוקה (לא סביר אצל ענק כמו לוואצה),
צורת הפולים לא מעידה על הטעם. יש פולים מכוערים להפליא לפני ואחרי קלייה בעלי טעם נהדר (אתיופים למיניהם?)
ויש פולים יפים וגדולים וחלקים שטעמם לא מוצלח. כמו כן, יש פולים שנקלים בצורה אחידה, ויש כאלה
ששום דבר לא יגרום להם להיקלות בצורה אחידה, עקב שיטת הייבוש שלהם.

מתנצל אם חפרתי...

אספרסו2

New member
אתה רציני?

אם אני מעמיד במסדר את פולי הקפה מהתערובת שבה אני משתמש,
כל פול דוגמן,ערביקה או רובוסטה,כולם היו יכולים לככב בסרטון פרסומת.

knappertsbusch

New member
רציני לגמרי

אם התערובת שלך מורכבת רק מערביקות בעיבוד רטוב, זה יכול להיראות יפה מאוד.
פולים בעיבוד יבש נוטים להיות פחות יפים, בהכללה גסה.
כבר נתקלתי בקפה נהדר (ירגקפה או סידמו, לא זוכר) שנראה כמו אוסף של פולים קטנים ומצ׳ומקים, כל אחד בגודל שונה.
רובוסטה מונסון, מכיר?

כמובן שיש דפקטים כגון חורים שנגרמו מחרקים, פול עם כתם שחור או פול שלא הבשיל (קלייה לא אחידה אופיינית) -
אלה משפיעים לרעה על הטעם, אין פה ויכוח.

dudi4321

Active member
גם לי נראה ששני השמאליים הם רובוסטה

הם עגולים וגדולים.
היתר נראים פ'סדר. קלויים מעט פחות.
בזמן הקליה הפולים מתנפחים בדומה לפופקורן. הם נחלשים ואולי נשברו במעברים או בשקית לאחר האריזה.
לי אין ת'בעייה. אני קולה לבד. רובוסטה, אתיופיה, ברזיל, קולומביה.

dudi4321

Active member
חח עברת על כל האפשרויות ולא אמרת כלום

פרט לזה שיש הרבה אפשרויות

בוא נעשה לך סדר בתמונה הזו...

נתחיל עם פולים שנראה כאילו רק הצהיבו ומקבלים צבע צהוב עפר בקלייה, אבל לא מצליחים להגיע לחום כהה ויפה...
נתחיל עם הפול הימני ביותר (נקרא לו מס' 1 ) נראה כמו ערביקה ברזיל, כנראה מזן לא מובחר, כנראה סנטוס, יש לו חור קטן של תולעת לייד הנבט, מה שכנראה עצר את ההבשלה של הפרי ולכן אופי המרקם של הפול עצמו נשאר דחוס יותר, הוא היה נקלה בקלייה באצווה קטנה יותר, סביר להניח שהיה גם כן נשאר חצי קלוי, אגב אם תשבור אותו ותריח, תגלה שאין לו כמעט ריח של קפה, אלא קצת יותר דומה לטוסט.

פול מס' 2, זה שליידו סובל מעצירה של התפתחות הפול בשל מטציה גנטית בשיח, גם הוא ערביקה, כנראה גם ברזיל, אם תשים לב יש לו מין נקודה שחורה לייד הנבט סקצה של ה"חיוך" אבל בצד הקמור. פגם גנטי זה גורם לכך שהפול אוגר כמות אדירה של מים ואחוז הלחות בפול גבוהה לכדי 30% גם לאחר היבוש ולכן לא מצליח (למעט הנבט) להגיע לשלב פירוליטי ולכן רק הנבט משחיר, היתר נשאר צהוב.

פול מס' 3,4 שניהם נפגעו מפטריה , יש עליהם סימנים "מנומרים, לכן התפתחותם נעצרה, המבנה של הפול נשאר דחוס והפסיק להתפתח על אף שכמעט והגיע לבגרות, שוב התוצאה לחות רבה יותר, לא מצליח להגיע עם יתר הפולים לשלב הפירוליטי הפול השבור מס,5 פגם גנטי שנקרא קונכייה רובם משחימים חלקם הקטן לא פול שבור מס'6 כנראה נשבר בקלייה או במגש הקירור גם הוא כנראה סבל מפגם או תולעת ולא סיים קלייה...
פול מס' 7 הגדול לייד הקונכייה, רובוסטה ויאטנם או אוגנדה , מוטאנט של ממש, גם לפי הגודל... הרבה לחות ויבוש לא אחיד או בשלב יבוש בקלייה או בשלב היבוש בחווה, חלק גדול מהקליפה עוד עליו מה שאומר שזו שמשה כ"שמיכה" שכלאה את הלחות בפול ולא נתנה לו להמשיך להקלות, גם הוא יהיה בעל תחונות "אפוי" ועם ריח שיזכיר מעט בצל מטוגן. כמוהו גם הפול שליידו מס' 8

פול מס' 9 זה שלייד השבור קולומביה עם מוטציה גנטית אופיינית לזן, הוא אגב נראה הכי "קלוי" מהחבורה, זביר להניח שהוא היה יבש יותר מיתר הפולים בתוף... אגב תופעם הצהובים מחמירה ככל שהקפה יותר "מאוסם" כלומר כשהפולים עומדים במחסן זמן רב מאוד מהקטיף ועד הקלייה.

אז זהו שלא.....

יש פרוטוקול מאוד ברור של הSCAA שאומר בקלייה חד זנית כמה מותר שיהיו מכל סוג של פגם , אני מצפה וברור לי שאי אפשר לספר לאף יצרן, פולים שהם במאת האחוזים נקי מפגעי תולעים, פטריות ופגמים או מוטציות גנטיות... בקפה רובוסטה, זה בולט יותר, בערביקה זה בולט פחות, מכיוון שמדובר בתערובת ויכול להיות שגם נקלתה כתערובת, יכול להיות שתהליך היבוש בקלייה היה קצר מהמתאים ליחס הלחות הכללי בתערובת והתוצאה שיהיו יותר פולים צהובים.
אין כאן משמעות אבסולוטית ל"חסכנות" של היצרנים.
יתרה מזאת, היות הקפה הוא גידול אורגני שמושפע ממזג האוויר, מכמות חשיפה לשמש, לקור, למחלות כמו פטרייות שתוקפות שיחיי קפה, תולעי ונוחלים שונים, יכול להיות שהעונת קטיף אחת בחוות גידול אחת יהיו הבדלים אדירים בכמות הפגמים , משנה לשנה. יחד עם זאת פגמים שמופיעים בקלייה עשויים להיות בולטים יותר בשנה זו או אחרת. כל הרעיון באחידות ביצור המוני, היא אם בקר האיכות מצליח לאמוד את ההבדלים הללו, לשנות תערובת או פרופיל קלייה בהתאם לתנאים של כל אצוות סקים שמגיעה לשערי המפעל.

אספרסו2

New member
כשר אבל מסריח

מאמין למה שאתה אומר
אבל בתערובות שאני משתמש
לא נתקלתי ברעות חולות שכאלה.

איני יודע באיזו תערובת אתה משתמש, אבל....

ישנם מפעלים שעובדים ישירות עם חוואים ומפעילות את החוות כלכלית ומכאן שלחקלאי הזה יש יותר כח להתמודד עםן מצבים כגון פטריית עלה מחליד, או זוחלים ורמסים, לאומת כאלו שקונות מטריידר שמבטיח להם מחירים זולים יותר. ישנם גם טריידרים שעובדים עם חוואים ועם בקרות איכות גבוהות כי הם מתחייבים ללקוחותיהם על סטנדרט איכות מסויים..

תמיד צריך לזכור, יותר רובוסטה, יותר פולים זולים כמוו רובוסטה ויאטנם/אוגנדה/חוף השנהב/הודו AB, וערביקה מזנים נחותים מבטיחים בפירוש יותר תופעת פולים צהובים בתערובת הקלויה. אם אתה שותה קפה מתערובת שיש בה 100% ערביקה, הסיכוי מראש שתתקל בפגמים הללו, קטן מאוד באופן מאוד מאוד משמעותי.

אספרסו2

New member
נאפולי טבעה בי את חותם

האספרסו מאז שגרתי בה.
20-30% רובוסטה בתערובת הנאפוליטנית שלי.
ומי שיטמין שם פולים נגועים
הקאמורה תעמיד אותו אל הקיר.

אוהב קפה אמיתי מערבב כך את התערובות שלו. 30%

רובוסטה, לפחות..

כל חובבי הערביקה העדינה...או שאין להם טעם או שהם...

דובי - אל תמחק....חחחחחחחחחחחח...תן להתקפות להתחיל....

knappertsbusch

New member
קבל תיקון: אוהב אספרסו אמיתי

אני לא מוצא שום סיבה להוסיף רובוסטה לקפה פילטר, למשל,
חוץ מהיוצא-מהכלל ששמו מונסון. גם זה, לא תמיד.

באספרסו זה אחלה.

huey

New member
תודה רבה לכל העונים!

פניתי ללוואצה לשאול אם זו האיכות אליה הם כיוונו במוצר או שסתם נפלתי על תוצרת פגומה

מה שאתה כנראה לא מבין שהמוצר שבידך לא פגום ..

יש אחוז מסויים של פולים צהובים בכל אצוות קלייה וכמות הפגומים שהראית אינה גדולה כלל ואפילו לא מעוררת אצלי תהייה או התרשמות לרעה...
בשקית של קילו, יש בערך תנובה של חמישה וחצי שיחי קפה... אי אפשר להמנכ באופן מוחלט מהתופעה הזו ואם מדובר על כמות שהראית על 350 גרם קפה קלוי, אפשר להגדיר אותו כקפה די איכותי.

huey

New member
אתה צודק, באמת לא הבנתי אם הקפה פגום או לא

אני גם לא יודע מה אחוז הצהובים בתערובת, אבל לא הייתי צריך להתאמץ במיוחד לשלות אותם החוצה והכמות שהצגתי היא רק כמדגם מייצג של הצהובים בלבד. הרוב של התערובת הוא חום כמו השניים השמאליים ולרוב ללא כתמים, לא התכוונתי ליצור מצג כאילו הרוב הוא צהוב, רק רציתי להבין מה פשר הפולים המוכתמים/בהירים הללו.

אני מניח שלא מפורסם אחוז הצהובים ו/או השרופים הסביר בתערובת קילו, לכן שאלתי אותם.

ישנה תוכנית של נשיונל גיאוגרפיק על תעשיות ענק ומראים שם מפעל של אילי, חלק מהתהליך שם כולל הוצאה אוטומטית של פולים פגומים, אולי גם עוד חברות משתמשות בזה.

למעלה