פולין - מה ידוע לכם על חילופי נוער?

maxiusis

New member
פולין - מה ידוע לכם על חילופי נוער?

האם מתקיימים חילופי נוער בין ישראל ופולין, כפי שמתקיימים בין ישראל וגרמניה? האם ידוע לכם על ברית ערים תאומות עם פולין, כפי שיש עם ערים בגרמניה? מה ידוע לכם ומה דעתכם בנושא.

מדריך1

New member
המאמר בהארץ

זה מאמר ישן,העתונאי שוגה, בהרבה דברים. דוגמאות- 1. אמנון רובינשטיין, לא יזם את המסעות לפולין, שלאחר מלחמת 6 הימים. הוא היה שר חינוך ב-1994. היוזם היה יצחק נבון בהיותו שר החינוך בין השנים 1984 -1990. 2. המחקר של חוה שכטר- היא עשתה אותו במשלחת שלי,איני יודע אם זה מחקר היא נכחה ב-3 שיחות קבוצתיות בפולין.בקבוצה אחת בלבד. היא השוותה בשאלותיה בין הסבל הפלשתיני לסבל היהודים בשואה. היה לי וכוח גדול איתה, עוד בפולין. 3. העתונאי לא טרח לראיין את מטה פולין, אשר הוא המומחה , במבט ארצי. יש עוד , אך מותר לעתונאי לכתוב ככל שיחפוץ,מבחינת "לך תוכיח שאין לך אחות" זה לא אומר, שלא צריך לשפר,ולשאוף לשיפור. מתוך ידע אישי, יש שיפורים אולי לא מספיקים, אך, יש. באשר לחילופי נוער עם פולין, אין. למעט קבוצות בודדות,אני עצמי ארחתי לפני מספר שנים, את מקהלת הבנות של בי"ס בורשא, כולל סיור במקומות הקדושים לנצרות,כולל הופעה , ביוזמתי, בכנסית בשורה , הם היו מדהימים. הגיעו אלי לאחר סיור של 3 ימים בארץ. נדמה לי שהבעיה היא בפולין, ולא בארץ.אם יהיו מפגשים ארוכים יותר בפולין, יתכן וזה יניב ביקורים הדדיים. באשר לערים תאומות, יש ואפילו הרבה.

il2us

New member
לא מסכים עימך במאת האחוזים.

קודם כל, אסכים שאכן אם היא השוותה בין הסבל של הפלסטינאים לסבל של היהודים בשואה זהו דבר נורא.. קודם כל אין מקום להשוואה, והסבל לא קרוב אפילו אחד לשני, מה גם שאם שואלים אותי כרגע אנחנו אלו הסובלים ולא הפלסטינים.. ואם יש הפלסטינים הרואים עצמם כקורבן, אז ברור לכל היום שהם הביאו זאת על עצמם, והם אלו שפתחו בחזית כנגדנו! אבבבבבל ( אפרורפו חלי ) , הדגש במסעות כיום בהחלט גורם לראיה שגויה ולניכור הפולנים ופחות מתייחס ליהדות בת מאות רבות של שנים אשר הייתה שם וביחס הפורה כל אותם שנים עם הפולנים ופחות שם דגש אם כן על נושא זה ועל הקהילה בפולין כיום... בנוסף, חייב להיות מפגש עם הפולנים! איך זה שיש למדינת ישראל כיום חילופי נוער עם בני ובנות נאצים ( דבר אשר אני מתנגד לו מכל וכל ואין לי שום סליחה או מחילה לאומה הנוראית הזו שגרמה ל 2 מלחמות עולם ולשואה היהודית [ ואני גם התחייבתי שלעולם לא אדרוך על אדמת גרמניה המקוללת ] ) ואילו עם העם הפולני ( שמיליונים ממנו נרצחו גם כן על ידי הנאצים ) אין אנו יוצרים שום קשר בנתיב חיובי ורק גורמים אצלם לתחושה כאילו הם אשמים בשואה.. ( רק לשם דוגמא, לא פעם שמעתי מפולנים קתולים אשר ניסו ליצור דיאלוג עם אנשים ממשלחות ישראליות שלא רצו בכלל לדבר איתם ונפנפו אותם באופן דוחה ) ... מתוך כל אלה ומתוך היכרות עמוקה עם הפולנים , אני אומר לך באחריות , שלפחות בהקשר הזה הבעיה היא לא בפולין! הבעיה היא אצלנו במידה רבה.

maxiusis

New member
חילופי נוער עם גרמניה ופולין

באופן כללי אני מסכים עם מה שאמרת בנוגע למפגשי הנוער. יחד עם זאת אני רואה בהבנה ובפיוס מטרה חשובה ביותר. מההתנסות שלי, מהמפגשים עם פולנים ויהודים החיים בפולין, מתוך מעקב אחר ההתעוררות המאוד מיוחדת של תרבות יהודית בפולין, אין לי צל של ספק, כי ההבנה והפיוס עומדים מעל למשקעי העבר. על כל אחד מאיתנו, בנים להורים יוצאי פולין, לשאוף לא להתפתח ולא לגדל את ילדינו בצל העבר הטראגי, על זכרונות ההורים, על הטראומות שעברו ועל היחס השלילי שלהם כלפי פולין והעם הפולני. אסור שהמשקעים שלהם, אשר הופכים עבורינו לדעות קדומות וסטיגמות, יהוו משקע בהווה. כך, על יסוד התנסות אישית, אני רואה גם את מערכת היחסים עם גרמנים של היום. אין מקום ולא יהיה לעולם מקום לסליחה ומחילה לעם הגרמני. יחד עם זאת אין להטיל את האשמה על מאורעות העבר על הדורות הצעירים, על אלה שנולדו אחרי המלחמה, על הדור השני והשלישי. הגרמנים והפולנים כאחד. גם אני כמוך, לא רציתי לדרוך על אדמת גרמניה, עד אשר חוויתי את החוויה המיוחדת מאוד של מפגש עם מורה גרמני דגול ובני משפחתו, ועם קבוצת בני נוער גרמני אשר התארחו בקיבוצי בשנת 1982. המפגש הזה היה מיוחד במידו. אני כמקשר עם הקבוצה, הצגתי את עצמי כבן יחיד לשני ניצולי השואה. המורה האחראי על המשלחת - היה בן גילי. זו הייתה חוויה בלתי נשכחת של הפתחות האחד כלפי השני. אדם יקר זה, הוא פעיל באגודה לידידות גרמניה וישראל. אדם שהוא אוהד ישראל מושבע אשר תרם תרומה אדירה להבנה בין העמים. אדם המחנך דורות של תלמידים לאהבת ישראל ואהבת האדם. בעקבות מפגש מיוחד זה, ביקרנו בשנת 1983 את האיש ומשפחתו בביתו בגרמניה, תוך סטייה ממסלול טיול מתוכנן(שעקף את גרמניה!), מפגש שהיה מרגש ומיוחד במינו. בשנת 1991 בקרנו בשנית בגרמניה עם קבוצת בני נוער מקיבוצי. משך כל השנים עד עצם היום הזה מתארחות קבוצות נוער מגרמניה בקיבוצי. יש לי קשר ידידות אמיץ עם אותו מורה גרמני ואדם יקר, איתו אני נפגש בכל פעם שהוא מגיע לארץ. אני מאמין בדרך של הבנה בין בני האדם. אני מאמין בהחלט, שאת הקשר עם העם הפולני ובעיקר עם הנוער הפולני יש לראות גם כערך מוסף למסע לפולין וגם כהזדמנות הטובה ביותר לשני הצדדים להכיר אחד את השני ואיש את רעהו, ומי אם לא בני נוער דור ההמשך שצריך כבר לנפץ סטיגמות. אוסיף ואומר שאת ההיסטוריה אין באפשרותינו לשנות. אני רוצה על כן לקוות שלקראת מפגשי נוער ישראלי - פולני, יקיר הנוער הישראלי את האמת ההיסטורית האוביקטיבית ביותר. אני תקווה כי עבר זמנן של המניפולציות ההיסטוריות וחצאי האמיתות להם הורגלנו גם כאן במדינת ישראל. התלמיד הישראלי יודע בדרך כלל רק על הצד האפל הפולני. כי את זה מלמדים אותו, כך נראה לי, ועל תפיסת עולם כזו הוא מתחנך. התמונה המוצגת לפניו היא של "פולני היונק את האנטישמיות עם חלב אימו". אך צריך גם שיהיה רצון לישב את נקודות המחלוקת. צריך שיהיה רצון לדבר על הנקודות הכואבות באמת. אלא, שזה מחייב שווה בשווה את שני הצדדים. רק במפגשים עם הפולנים ניתן להגיע גם לדיון בנושאים אלה. ביחסי יהודים פולנים, ההיסטוריה לא מסתיימת בשנת 1946 - בפוגרום קיאלצה על כל הנורא שבו. אסור להתעלם מהתקופה הסטליניסטית שבין השנים 1946 - 1949 ו- 1949 - 1956 ולצערי מזה אנחנו עדיין מאוד רחוקים. לא קל לי עם ההתבטאויות רוויות השנאה והשטנה בהן אני פוגש ב"פורום שנאת פולין והפולנים". אך אני מודע לכך שאין דרך אחרת מאשר ההסברה והמאבק בדעות קדומות, בשנאה ובסטיגמות. הדרך עוד ארוכה, אך אין אחרת.

Cell313

New member
בפברואר באה אלינו משלחת נוער מפולין

הם ילונו אצל נערים מהארץ.

וואי! זה אחד השווים!

לפי מה שהבנתי עד לפני כמה שנים עוד הגיעו לארץ נערים ונערות מגרמניה בעיקר, אך בשל המצב הבטחוני הם הפסיקו להגיע... למי שאמר שיבואו אליו משלחת נוער מפולין, תוכל/י לתת קצת פרטים?

Cell313

New member
ממ

תאמת לא הביאו לנו ממש פרטים זה טרי מאוד , היה לנו מפגש בפולין עם נוער פולני, המנהלת שלהם נדלקה על הרעיון ושלחה מייל לאחראי שלנו בבצפר על הנושא הזה , הם מתכתבים וסימנו כבר מועד למשלחת , סיכמו שהם יבואו אלינו למפגש בבצפר , ברגע זה משרד החינוך והבצפר שלנו מכין להם תוכנית.

maxiusis

New member
באיזה אזור בארץ מדובר?

באיזו עיר בפולין היה לכם מפגש עם נוער פולני? באיזה אזור בארץ נמצא הב"ס שלך? אודה לך באם תמסור לי פרטים נוספים במסר.

Cell313

New member
המפגש עם הנוער הפולני

היה בבית ספרם בעיר ורשה, לצערי אין לי את השם. לגבי המפגש בבית הספר שלנו אמסור לך במסר

maxiusis

New member
תודה עבור המידע ../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif

קיוויתי שזה אולי בצפון
או באזור חיפה. שיהיה בהצלחה!!!

למעלה