פולין של עשירים

פולין של עשירים

ראיתי את ההודעה שנכתבה על המחיר של פולין, אך בימים האחרונים הודיעה המנהלה על המחיר הסופי. מחר אתלה את הכרוזים הללו בבית ספר (מצורפים) מה דעתכם? נמרוד י"א ליאו באק בחיפה

שירנות

New member
היי נמרוד:)

אני חושבת ככה- המחיר באמת יקר ואפילו מאוד מאוד יקר,אני יצאתי לפולין וזה באמת נטל רציני אבל לא משו שאי אפשר לעמוד בו. האמת שהמסע שווה את זה אבל אם אפשר לעשות את אותו המסע במחירים פחות גבוהים אז למה לא. הרעיון הוא רעיון טוב,אי רק מקווה שישתפו פעולה.כי להגיד את האמת אני לא חושבת שהייתי מוכנה לסכן את המסע שלי בשביל להוריד את המחיר,כי לא בטוחה שהבצפר באמת יסכים לעבור לאירגון עצמאי וכל זה. אבל שווה לנסות:) דרך אגב-גם אני מחיפה(חיפאים שולטים!!חח) אבל אני לומדת בעירוני ה':) בהצלחה!!! ונשמח לשמוע אם הצלחת בסוף:)

שירנות היקרה

תודה שהגבת, קודם כל. המחיר יקר, ואני מוכרח לציין שלא רבים יכולים לעמוד בו, ועוד אני מגיע מליאו באק, שהוא נחשב בית ספר לעמידים. אני אישית לא יכול לעמוד בסכום הזה, ולצערי רבים מהשכבה לא יכולים. חצי מהמשלחת המיועדת על בקשת מלגה, ולא כולם יוכלו לקבל אותה (מה גם, שזה לא פייר לתת מלגה למישהו שקצת לא יכול, מאשר בכלל לא יכול.) לדעתי המסע לפולין לא שווה את המחיר הזה. אני יכול בחצי מהמחיר לעשות את המסע ללא השכבה, אך כואב לי לוותר על חוויה שכזו. מעבר לעובדה שהסכום הוא ענק, אני נלחם פה על הזכויות שלנו בתור אזרחים. כמה אפשר לתת להם לעשות מה שהם רוצים? פעם המסע עלה פחות. פעם הוא עמד על 1000$. היום הוא יקר בצורה מוגזמת. ביררנו בקשר למשלחת עצמאית, וזה לא חוקי לאחר שמשרד החינוך לקח על עצמו את הארגון. המסע יקר בגלל דברים טיפשיים, כמו ייבוא אוכל כשר ומפקחי כשרות מהארץ (גם בפולין יש אוכל כשר, תופתעו לדעת. חוץ מזה, 8 ימים ללא בשר לא יהרגו אתכם,) או מלונות של שני אנשים בחדר. בביטחון ובתחבורה אין אפשרות לקצץ. אנחנו מנסים לצאת בחרם ארצי על מנהלת פולין של משרד החינוך - לא נסכים לכל תנאי! הבעיה היא שכל עוד במהלך ישאר במגרש הביתי, משרד החינוך ישאר בעמדתו. לכן, עשו כל מאמץ להפיץ את החרם. עוד נגיע לתקשורת. אל תדאגו, את המסע אפשר לעשות בזול יותר ובתנאים לא רעים. אין אדם בארץ שלא יסכים שהמחיר מוגזם. אני מצרף את ההודעה מחדש בשינויים קלים ורלוונטים. הפיצו אותו ככל שתוכלו! תודה רבה מאוד נמרוד.

שירנות

New member
אני מסכימה איתך חלקית...

נכון המחיר יקר,אבל כשעוברים את זה מבינים כמה זה היה שווה את זה-אבל אני אומרת את זה כי אני שילמתי את המחיר הזה,ואני חוזרת ואומרת שאם אפשר לעשות את אותו המסע בפחות כסף זה יהיה מצויין!אני פשוט שילמתי את הסכום היקר וחזרתי מאוד מסופקת ומרוצה אז מבחינתי המחיר היה שווה את זה אבל לא הייתי מתנגדת בכלל לזה שיורידו את המחיר. מוזר לי לשמוע על האוכל הכשר ומפקחי הכשרות כי לנו לא היה כאלה דברים(שילמנו 1200$ בערך)לנו הביאו אוכל כשר רק למי ששומר כשרות וביקש את זה מראש ובשאר הימים פשוט אכלנו את מה שהכי נטראלי-עוף ותפוחי אדמה בכל מני צורות. וגם כששאלנו על החדרים אמרו לנו שבפולין אין להם חדרים של יותר מ-2 בחדר ושזה לא כמו בארץ שיוצאים כל המשפחה לחופשה ושמים את כל החמולה בחדר...מסתבר שיש
. אני יפיץ את המכתב במייל:) מקווה שיצליח לכם!!!

ישרון

New member
כל הכבוד היגיע העת למרד

מרד תנועות הנוער היה המרד המפורסם בשמו האחר"מרד גטו ורשה" היגיעה העת שגם בני הנוער יעזרו למשרד החינוך ןלכל המתפרנסים מסביב למסע הזה להבין שלא בכל מחיר. רק התארגנות רצינית של סירוב לצאת למסע יעשה את העבודה ראו שביתת מורים ארוכה עזרה למורים שביתת מרצים ארוכה הסתיימה רק היום בניצחון המרצים גם שביתת קונים למסע פולין החשוב עד מאד תעשה את שלה ויפה שעה אחת קודם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 ב ה צ ל ח ה

trigotrigo

New member
על יוזמה חינוכית לא ראוי שייגבו עוד ועוד כסף.

צריך להיות מחיר שווה לכל נפש, כדי שכמה שיותר תלמידים יוכלו להשתתף במסע ללא צורך במלגה, ושהשאר, שרוצים לצאת ולא יכולים להרשות לעצמם, יקבלו את הסיוע הכלכלי הדרוש. גם אם זה אומר להקים קרן עם תרומות מחו"ל, או כל דבר אחר, שאפשר לעשות כדי לסייע, צריך לעשות מעשה ולא לתת לאינפלציה להפוך את המסע לפולין לפריבילגיה כלכלית.

ixmix

New member
וזה חדש, שהמסע הוא לעשירים בלבד?

העניים יכולים לשלם 1,200 דולר, אבל לא יכולים לשלם 1,600? קצפך היה צריך לצאת בשנים קודמות. ברגע שהסכמנו לכך בעבר, מה לנו כי נלן על התוצאות? בושה. פשוט בושה וחרפה.

ixmix

New member
מ-ה-פ-כ-ה.

ההצעה שלי פשוטה - מהפכה. נראה אתכם מצביעים חד"ש בבחירות. פחחח.

דורית82

New member
עלות המסע

נכון המחיר מאד גבוהה אבל מי שמתכנן לצאת למסע הזה יודע זאת לפחות שנה מראש ובזמן הזה הוא יכול לעבוד בחופשים ולחסוך כסף ואז בתוספת קטנה של כסף ממלגה או משיכבת הגיל שעבדו למען מטרה זו {יש בתי ספר שכל השיכבה עובדים בעבודות שונות ויוצרים קופה לעזרת אלו שקשה להורים לממן } שנאמר סוף מעשה במחשבה תחילה

Emc2

New member
יכול להיות

אני אישית הייתי טוען שאם כבר פותחים קרן, כדאי שהכסף יזרום לכיסייהם של ניצולי שואה, אנשים שהקצבה הממשלתית שלהם היא בדיחה במקרה הטוב, במקום לשלוח ילדי שמנת למסע אלכוהול ותענוגות בפולין. אבל שוב, מה אני כבר מבין בסדר העדיפויות של הנוער בימינו

חייםלוי

Member
מנהל
היום ב ynet כתבה על החיוב של כולם

לאכול רק בהכשר בד"ץ http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3496477,00.html נראה לי מיותר לגמרי. מי שרוצה לאכול בד"ץ אכל גם קודם ומי שלא שומר כשרות לא ישמור גם אם יכריחו אותו. מיא אם זה היה הכשר של הרבנות אבל בד"ץ? בבית אני אוכל רק בד"ץ בשל הנסיבות - אשתי חרדית.

אתה זורק מילים באוויר בלי לדעת על מה אתה מדבר

1. ברגע שמשרד החינוך לוקח על עצמו את האחריות על המסע לפולין הוא מחוייב להביא אוכל כשר (אני רק יכול לדמיין מה יכול לקראות בממשלה אם לא) 2) אחרי ימים מתישים כמו הימים שתעבור בפולין, מעבר בגיטאות, מחנות השמדה, יערות - מקומות נוראים. גם בתי כנסת עתיקים שחלקם הושחתו וחלקם במצב מצויין, הדבר היחיד שתרצה לעשות זה להגיע לחדר שלך, לקבל קצת שקט ולללכת לישון במיטה טובה. איפה בדיוק אתה רוצה לקצץ? בוא אני אתן לך רעיון, אני גם למדתי בבית ספר שנחשב לעמיד, אפילו עמיד מאד. קח את החברה של השכבה שלך, תחפשו מקומות עבודה, (קטיף תפוחים, פומלות, אבוקדו...), בימי הורים תארגנו "בית קפה", וכך תארמין לי תרוויחו עוד קצת כסף. מקווה שהבהרתי את עצמי, עומרי

Old Cat

New member
קצת נתונים עובדתיים, מעבר להתלהמות המבורכת

מעבר להתלהמות הצרכנית, המבורכת כשלעצמה בהיות תלמידים ערים לשימוש בכוחו של הצרכן, קצת נתונים עובדתיים נמצאים בחומר שפירסם משרד החינוך (בקישור המצורף). בנוסף: שירותי אבטחה ניתנים רק לקבוצות היוצאות באופן מאורגן ומתואם עם גורם ממלכתי/ממשלתי, במקרה זה משרד החינוך. זה מחייב עמידה גם בדרישות ותקנות של המשרד, כולל מזון כשר לכולם לאחר שהיו מקרים שתלמידים לא יצאו בגלל חוסר אפשרות לספק זאת, או בגלל שתלמידים נשארו מאחור באוטובוס לאכול אוכל קר בשעה שחבריהם אכלו במק-דונלדס הקרוב. בקבוצות המתארגנות כגוף אחד המייצג את בית הספר, אנשי בית הספר ומארגני המסע נושאים באחריות כוללת לתלמידים. יש בכך גם יתרונות בהיבט באירגוני וההשענות על מערכת יעילה למדי בארץ ובפולין. כאשר יוצאת קבוצה "פרטית", כלומר קבוצת אנשים המתקשרים באופן פרטי עם אחד ממשרדי הנסיעות המתמחים בכך, ניתן להשיג מחירים זולים יותר. מצד שני, לא יהיה מאבטח ישראלי ומאבטח פולני וכו'. מצד שלישי, לא תמיד בטוח שצריך אותם, כפי שגם לא בטוח שצריך מלון של 3 או 4 כוכבים אלא מחמת עודף הפינוק של התלמידים. גם רמת האוטובוס יכולה להיות פחות טובה, בלי טלויזיות באוטובוס. גם רופא לא יהיה בקבוצה שמתארגנת באופן פרטי, כדי לתת כדור הרגעה למי שמתרגש/ת יותר מדי מהמראות עד היום תלמידים שנשאלו לדעתם על ירידה בתנאים לטובת המחיר לא כל כך התלהבו מהרעיון, בלשון המעטה. .

מרתה 12

New member
אהלן נמרוד

לא כתבתי פה אף פעם אבל נתקלתי בהודעה שלך והחלטתי לענות לך... כאחת שיצאה למסע, העניין של האוכל הכשר הוא אולי לא ביג דיל בשבילך אבל תמיד יש את הכמה האלה שהעניין חשוב להם ולא צריך לדחוק אותם לפינה, ולהכריח אותם לוותר על דברים כאלה. אין מה לעשות עם האוכל הכשר, ותאמין לי שבשר שם חשוב מאוד, יחסית לאוכל שתקבלו לשם שהוא מגעיל הבשר, או השניצל יהיו בשבילכם דליקטס. בעניין המלגות וכל העניין הכספי. אכן זוהי הוצאה כספית לא קטנה, גם אצלי בשכבה חולקו מלגות, ראינו שזה לא מספיק לכולם אז התארגנו כשכבה והתחלנו לאסוף כספים. בהפסקות מכרנו דברים, בימי הורים, אפשר שמגמת תאטרון שלכם תעשה איזה מופע וכרטיס כניסה יהיה 10 שקלים- מכניס המון כסף. הקיצר יש הרבה דרכים מקוריות להשיג כסף, ומכיוון שזה המסע שלכם קחו יוזמה ותאגרנו משהו, תשיגו כסף ועוד אנשים יוכלו לצאת. זה המסע שלכם אחרי הכל. בהצלחה, תמר

אחי חזק ואמץ.

אני איתך. אני אמנם יצאתי לפולין לפני כ 4 וחצי שנים אבל אני חושב שהמחיר מוגזם. וזה משהו מאוד לא חברתי שחלק יוצאים וחלק לא. אני השתדלתי לא ללכת עם הסווצ'ר של פולין כדי לא ליצור עוגמת נפש למי שלא הלך. שלחתי לפני כשנה מכתב למשרד החינוך בנושא אך לא קיבלתי תשובה. יש לי כמה הצעות ליעול וסתם איך ניתן לחסוך. - אחי, אם עוד לא צילמת מודעות אז כדאי לך להוסיף שזה קטע אנטי חברתי שחלק יוצאים ומי שאין לו נשאר בבית. מה ניתן לעשות ברמת משרד החינוך? - אני חושב שבאמת צריך לוותר לחלוטין על בתי מלון. ניתן לחפש אכסניות נוער או אפילו יעדי קמפינג בקיץ ולישון באוהלים. - אולי אפילו להגדיל ראש ברמה ארצית ופשוט שמשרד החינוך ישכור או יקנה כמה דירות באיזרים שונים בפולין שבהם ישהו המשלחות. - ניתן לחסוך באוכל בשרי ושתיה כמו קולה כיד המלך. (אצלינו היה ממש פול אוכל והמון נזרק). - ניתן לותר על אוכל בטיסות וכך לחסוך עוד איזה 30 דולר לפחות (100 שקל). - ניתן לותר על שבתות בקרקוב שמעלות את המחיר ולעשות שבת במקומות כמו לודג'. אצלינו הוסיפו לנו יום בזכות שויתרנו על שבת בקרקוב. -אני חושב שהבית ספר צריך לקחת אחריות ולארגן עבודה לתלמידי י/י"א ולאסוף את הכסף בחשבון של המחזור עבור מסע לפולין. אפשר אפילו לתת משימות ניקיון בבית הספר, לפתוח קיוסק של תלמידי י'/י"א שהכנסותיו יהיו למסע לפולין. אחי אם תרצה עזרה במשהו אתה מוזמן לפנות אלי. צריך לעשות מכתב עצומה שישלח למשרד החינוך בחתימות של כמה שיותר תלמידים בכיתות י-י"א.

למעלה