שירנות היקרה
תודה שהגבת, קודם כל. המחיר יקר, ואני מוכרח לציין שלא רבים יכולים לעמוד בו, ועוד אני מגיע מליאו באק, שהוא נחשב בית ספר לעמידים. אני אישית לא יכול לעמוד בסכום הזה, ולצערי רבים מהשכבה לא יכולים. חצי מהמשלחת המיועדת על בקשת מלגה, ולא כולם יוכלו לקבל אותה (מה גם, שזה לא פייר לתת מלגה למישהו שקצת לא יכול, מאשר בכלל לא יכול.) לדעתי המסע לפולין לא שווה את המחיר הזה. אני יכול בחצי מהמחיר לעשות את המסע ללא השכבה, אך כואב לי לוותר על חוויה שכזו. מעבר לעובדה שהסכום הוא ענק, אני נלחם פה על הזכויות שלנו בתור אזרחים. כמה אפשר לתת להם לעשות מה שהם רוצים? פעם המסע עלה פחות. פעם הוא עמד על 1000$. היום הוא יקר בצורה מוגזמת. ביררנו בקשר למשלחת עצמאית, וזה לא חוקי לאחר שמשרד החינוך לקח על עצמו את הארגון. המסע יקר בגלל דברים טיפשיים, כמו ייבוא אוכל כשר ומפקחי כשרות מהארץ (גם בפולין יש אוכל כשר, תופתעו לדעת. חוץ מזה, 8 ימים ללא בשר לא יהרגו אתכם,) או מלונות של שני אנשים בחדר. בביטחון ובתחבורה אין אפשרות לקצץ. אנחנו מנסים לצאת בחרם ארצי על מנהלת פולין של משרד החינוך - לא נסכים לכל תנאי! הבעיה היא שכל עוד במהלך ישאר במגרש הביתי, משרד החינוך ישאר בעמדתו. לכן, עשו כל מאמץ להפיץ את החרם. עוד נגיע לתקשורת. אל תדאגו, את המסע אפשר לעשות בזול יותר ובתנאים לא רעים. אין אדם בארץ שלא יסכים שהמחיר מוגזם. אני מצרף את ההודעה מחדש בשינויים קלים ורלוונטים. הפיצו אותו ככל שתוכלו! תודה רבה מאוד נמרוד.