פולין

פולין

נתבקשתי ע"י אחת המורות בביה"ס שלי לכתוב קטע על פולין, שיפורסם בעיתון בי"ס למרות שסיימתי את חוק לימודי. הנושא יכול להיות 60 שנה לשחרור, הרגשה שלי על המסע שעבר או כל דבר אחר. הנה הוא לפניכם: "פולין בדמיוננו היא נתפסת כ"אדמה הארורה" בתוכה הגטו שנתפס כמקום של זוהמה ולכלוך. כשנגיע אליו, שחור יהיה הצבע השולט, השממה תקדים פנים, רגלנו יתבוססו בשלג וכשנראה את הנעליים, אותם נעליים שהורידו האנשים לפני הליכתם לתאי הגזים או המשרפות, נבין מיד, שכל זוג נעליים הם בן אדם. כשניכנס לביתן, אם יהיה אחד ששרד את הזמנים ההם והגיע עד ימנו.. נראה שם את הסימנים לשהיית אנשים. נראה איך אלף איש נכנסו לתוך הביתן הזה על אף גודלו, נרגיש את הצפיפות, את הריח, את המחנק, כי אנחנו שם, חווים את הדבר. רואים, שומעים, מריחים, מרגישים.. צר לי לאכזב. פולין אינה כזו. פולין היא ארץ מדהימה בשכלוליה ובמודרניותה . מפליא איך במדינה נאורה כזו התרחשה שואה נוראה כל כך." מה אתם אומרים על זה? נכון? לא נכון? יאה לפרסמו בעיתון בית סיפרי? שיהיה לכולנו יום טוב, שבוע טוב, חודש טוב ושנה אזרחית טובה :)

izikd

New member
זה נשמע כאילו הפולנים הם אלו שעשו

את המעשים הנוראיים האלו. וזה גם נשמע כאילו המאמר מנסה לשכנע אנשים לבוא לפולין על אף השואה שקרתה שם. זאת אומרת, לא לצורך לימודי השואה, אלא בשביל פולין נטו.

Pukipsey007

New member
קצת מבלבל. מה המסר

שאת מנסה להעביר

il2us

New member
לא נכון!

ותפסיקו כבר עם המנטרה המטופשת הזו של להאשים את הפולנים בגלל שהשואה קרתה על אדמת פולין etc.. רק להזכירכם שהפולנים היו הקורבן הכי גדול של הנאציזם והגרמנים, אז די כבר עם זה... וחוץ מזה , כן פולין כיום היא ארץ מדהימה שכן! גם ניתן לבוא לבקר בה לא בהקשר של שואה ETC , אלא למשל לנופש לחופי הים הבלטי המקסימים וכו'...

mayagur2

New member
ביד ושם יש משפט...

מדינה לא נשפטת רק על פי מעשיה, אלא גם על פי מה שהיא מוכנה לשאת... חומר למחשבה...

il2us

New member
עדיף שתסתום

רק לידיעתך, הרוב המוחלט אפשר לאמר של היהודים הפולנים ראו עצמם כפולנים לכל דבר (ולא יהודים נטו ש"בטעות" נמצאים בפולין), ואף לעיתים פטריוטים פולנים יותר מהקתולים.. שלא נדבר על זה איך שלא תנסו לצייר את זה, רוב יהודי פולין לא היו ציוניים שבמהלך כל החיים שלהם היו פעילים ציוניים שחלמו להגיע לישראל. כמו כן, מי שבאמת רוצה להשכיל ולהבין באופן מאוד מיוחד את התקופה הזו בפולין שלפני , תוך כדי ואחרי המלחמה שיראה את הסרט ( ניתן להשכיר בבלוקבאסטר ) -> "Kraol - the man who became pope" .. למעשה סרט מדהים על קרול וויטילה ( יוחנן פאולוס השני ) ועל יחסו עם היהודים, לאורך כל חייו.. ואפרופו "יד ושם" , לא הייתי ממהר לנפנף במותג הזה שלצערי היה צריך להעניק לקרול וויטילה עוד בימי חייו אות חסידות אומות עולם על שהציל הרבה מאוד יהודים במהלך השואה , וגם אלו שהוכנסו לכנסייה , מיד לאחר המלחמה הוא דאג לאמר להם שהם יהודים והחזיר אותם ליהדות ( וכל זה שהיה ארכיבישוף של קרקוב ) ... אבל "יד ושם" לא עשתה כלום וזה ממש לא תעודת כבוד לה. והיום פולין נושאת אולי הכי הרבה שרק אתה יכול לחשוב... נבחר שם נשיא שכל חייו רק חיזק את היחסים עם יהודים והצהיר על דעותיו המאוד חיוביות ליהדות כל הזמן ואף הישווה עצמו לאריק שרון, כמו כן הוא ( לך קצ'ינסקי ) התחייב לבנות בוורשה את המוזיאון היהודי הגדול בעולם ... בנוסף, בפולין כיום גם שר הפנים הוא יהודי... ובקיצור לך מפה קיבינימט עם הסטיגמות שלך של ילד בן 5 תתבייש לך.

פולין באמת ארץ נהדרת

וזה בדיוק מה שרציתי להגיד. התקווה הייתה שאנשים יבינו שגם כשהולכים רק למחנות וכו', הם לא יכולים להתעלם ממה שקורה מסביב, מההתפתחות וההתקדמות, ולהתמקד רק בשואה. המשפט האחרון הוא משפט נכון!!! מפליא איך במדינה כזו התרחש דבר כזה. ולא, לא בגלל שזו פולין!!! הייתי יכולה להתייחס גם למדינה אחרת אבל פולין היא המקום המשוייך לשואה ולכן התייחסתי דווקא אליה. מפליא שהיו (או עדיין?) קיימים אנשים שהצליחו להפוך מקום כ"כ יפה למקום של הרס ושמד.

למעלה