פוליפים בכיס מהרה

redhead225

New member
פוליפים בכיס מהרה

לפני כ 10 שנים (בגיל 25) גילו לי פוליפ בודד בכיס במרה בגודל 6 מ"מ. לאחר חצי שנה עשיתי שוב אולטראסאונד והפוליפ לא גדל. שאר הממצאים תקינים ואין / ולא היו לי כאבים. אמרו לי שאין מה לטפל ולא צריך מעקב צמוד. אלא אם ארגיש שינויים או כאבים. שכחתי מזה ולא עקבתי יותר. לאחרונה במסגרת אולטראסאונד של ההריון גילו כי כעת יש לי 3 פוליפים בגודל 9 מ"מ. בגלל ההריון הומלץ לי לעשות שוב אולטראסאונד מעקב רק לאחר הלידה- כי ממילא לא ינתחו אותי כעת (אם בכלל צריך לנתח). שאלתי היא האם במהלך 10 שנים זה נחשב להתפשטות / הגדלה "מסוכנת" של הפוליפים, האם יש חשש למשהו סרטני? והאם לדעת ממוחי הפורום בעוד כחצי שנה כאשר יעשו שוב אולטראסאונד מעקב ההמלצה תהיה אכן לנתח ולהוציא את כיס המרה. תודה.

פוליפים בכיס המרה

פוליפ בכיס המרה הוא תהליך של שגשוג של תאים ברירית כיס המרה, בדומה לפוליפ במקומות אחרים במערכת העיכול לדוגמא במעי הגס. במידה ותהליך הגדילה ממשיך, קיים סיכון שהפוליפ יעבור שינוי לתהליך גידולי סרטני, ולכן יש צורך במעקב ומעבר לגודל מסויים מומלץ להסיר את כיס המרה בניתוח למרות שאין כל סימפטומים מכיס המרה. ברוב המקרים שמאובחן פוליפ בכיס המרה בבדיקת אולטרסאונד, לא מדובר בפוליפ אמיתי אלא במשקעי כולסטרול או אבנים קטנות שצמודות לדופן כיס המרה. כל עוד האבחנה הסונוגרפית היא של פוליפ, ההמלצה היא להסיר את כיס המרה בפוליפים שמגיעים לגודל של 1 ס"מ. בנושא זה כדאי להוסיף שבהריון יש נטיה להתפתחות מואצת יותר של אבני מרה וכן נטיה מוגברת להופעת סימפטומים של אבנים בכיס מרה. מומלץ להיות במעקב ולקבל יעוץ מכירורג. ניתן לבוא ליעוץ במרפאה לכירורגיה אנדוסקופית- 03-6974000 בברכה

למעלה