פוליפ באף

Insenity

New member
פוליפ באף

שלום לפני יומיים הייתי עם הבן שלי - בן שנה וחצי אצל רופא אף אוזן גרון שלאחר בדיקה וצילום רנטגן קבע שיש לו פוליפ דיי גדול באף הוא נתן לנו תרופה לייבוש הנוזלים ואמר שאם זה לא יעזור נצטרך לעשות לו ניתוח להוציא את הפוליפ הייתי רוצה לדעת יותר על הנושא, מה זה הפוליפ הזה? האם זה סוג של גידול? יכול להיות מצב חס וחלילה לגידול סרטני? (המושג פוליפ מוכר לי מתוכניות בריאות על פוליפים במעי והם היו סרטניים אז... ), ממה זה נוצר? ואם מסירים אותו הוא יכול לחזור? האם יש איזה מאמר או מידע שאני יכולה ללמוד ממנו על מה שקורה באף של הבן שלי? אודה לכם אם תוכלו לעזור לי אמא מודאגת

הגדלת שקד שלישי

שלום רב שקד שלישי, אדנואיד ( פוליפ) היא רקמה לימפתית הנמאת בחלל הלע האפי ( הנזופרינקס) הנמצא בחלק האחורי של האף. ניתן למצא ברוב הילדים ולרוב נסוגה בגיל ההתבגרות.השקד השלישי שונה מהפוליפים שאת מציינת במעיים לדוגמא והביטוי של פולייפ בהקשר זה הוא בעצם שגוי. כאשר השקד השלישי הוא גדול וחוסם את מעבר האוויר באף האחורי יוכלים להופיע תלונות לחסימה אפית, נחירות, נשימה בפה פתוח, נזלת ולעיתים הפסקות נשימה בשינה. ניתן למצוא מידע בחיפוש לפי הגדלת שקד שלישי, הגדלת אדנואיד או במינוח הרפואי באנגלית adenoids hypertrophy . בברכה ד"ר אפרת ריינדורף כפיר.

פוליפ באף

אמא מודאגת שלום, ראשית את לא צריכה להיות מודאגת... מדובר התופעה שכיחה בגיל הילדות. ה"פוליפ" או שקד שלישי או אדנואיד הוא רקמה לימפטית המגיבה ותופחת בחלקו האחורי של האף (מחוצה לו באזור הנקרא נזופרינקס ). תפיחות זו נמצאת גם באזור ניקוז האוזן לחלל זה. זו הסיבה שמצב כזה מלווה לעיתים מזומנות בנוכחות של נוזל המצטבר באוזן התיכונה וירידת שמיעה. אין מדובר בסרטן! בד"רכ תרופות "ליבוש אינן עוזרות. במידה והאדנואיד גדול וחוסם ומוביל לנחרה, נשימה פומית, נזלת כרונית וירידת שמיעה עקב הצטברות נוזל באוזן תיכונה, יש מקום לשקול להסירו בניתוח. הכל לפני המצב הקליני. פני לרופא אא"ג להמשך הערכה. ד"ר קורן אילן

למעלה