פוליפ ברחם, היסטרוסקופיה אבחנתית

פוליפ ברחם, היסטרוסקופיה אבחנתית

היי בנות. בתחילת השבוע ד"ר זולטי אבחן לי באולטרסאונד רגיל וגינלי פוליפ ברחם עם רירית מעובה (אובחנתי בהיפרפלזיה לפני כמה שנים) ושלח אותי לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית. קיבלתי תור לעוד חודשיים. השאלה שלי אם מישהי מכאן סבלה מזה ועשתה את הבדיקה הזאת. האם את ההיסטרוסקופיה עושים באמצעות ספקולום (המכשיר הזה ממתכת שמפסק את הנרתיק)? כי אם זה כך אני אבקש הרדמה מלאה. לא יכולה לסבול את הדבר הזה. ובכלל, תוך כמה זמן היו תוצאות? האם זה כאב? ובכלל אשמח לקרוא מידע על זה, אבל רק מניסיון אישי, כי את גוגל חרשתי.
תודה רבה ושבת שלום
.

aa02

New member
היסטרוסקופיה

אני עברתי היסטרוסקופיה, אך במהלך ניתוח לפרסקופיה כך שלצערי אני לא יכולה לסייע לך ולספר לך על הפרוצדורה, שכן הבדיקה נעשתה במהלך ההרדמה של הלפרסקופיה. אני כן כותבת, כי לפי מה שהבנתי ישנה חשיבות לרופא המבצע את ההיסטרוסקופיה ולניסיון שלו, שכן בסופו של דבר התוצאה מתבססת על האבחנה של הרופא ועל מה שהוא רואה בלבד. מכאן שלדעתי, ככל שיש לרופא יותר ניסיון ההנחה היא שהוא ראה יותר ״דברים״ והאבחנה תהיה יותר טובה.
אם הבדיקה דחופה לך אני מניחה שניתן לקצר לוחות זמנים באופן פרטי.
בהצלחה.

aa02

New member
מבינה לגמרי

אני שמעתי (לא מידיעה אישית) דברים טובים על ד״ר גולדשמידט. תבדקי אולי יש לו הסדר עם קופת החולים דרכה את מבוטחת.

עכשיו כשאני חושבת על זה

לא קישרתי הופעתם של טחורים לאנדו... האם זה נשמע לכם קשור? לא דיווחתי על זה לד"ר זולטי כשהייתי אצלו לפני כשבוע, אבל פתאום קראתי את ההודעה של הבחורה עם הקרוהן וזה עלה לי לראש...

זואילי

New member
כן. יש ספקולום

כי חייבים...
ואז יש את המכשיר עם מצלמה שמכניסים לרחם.
תראי... כיום, אחרי כל מה שעברתי, אז פרוצדורות מעין אלה - אני אבקש לעשות בהרדמה בלי לחשוב פעמיים.
אבל גם עשיתי בעברי היסטרוסקופיה אבחנתית ללא הרדמה. ועם כדור הרגעה ומשכך - עבר לי בשלום ולא היה נורא. מאוד אינדיבידואלי וגם תלוי סף כאב.
עשיתי בפרטי אז תוצאה היתה לי מיד.
אם אינך יכולה לסבול ספקולום, אז מניחה שגם שאר הבדיקה לא תהיה לך כיף גדול. את יכולה בהחלט לבקש בהרדמה ואפילו ש"ירכבו" על הבדיקה ויהפכו אותה לניתוחית אם יש צורך. לא רק אבחנתית...

בהצלחה

בהצלחה

נהדר

ביי ביי בדיקה. ואי אפשר לנתח אותי אחרת הייתי מוציאה משם הכול. ספקולום אצלי לא יהיה.

למעלה