פוליצסטית- ניסיון להריון שני

happymom1

New member
פוליצסטית- ניסיון להריון שני

שלום ד"ר כהנא
אני בת 34 פוליצסטית ללא תופעות לוואי כגון שיעור יתר או השמנה, משקלי 53 ואני 1.62 מ'. המחזורים שלי היו לא סדירים עד ההריון הראשון ולאחר מכן החלו להגיע בתדירות יותר גבוהה של אחת לחודש-חודש וחצי. אין בעית מורפולוגי לבעלי.
ההריון הראשון הושג ע"י IVF סבב אחד בסורוקה לפני 3 שנים ו-9 חודשים כאשר ההזרעות לא צלחו. הוחזר עובר אחד בן יומיים שנקלט לשמחתנו הרבה.
הפעם אנחנו לאחר חמישה סבבים כאשר בשלושה הראשונים החזירו כל פעם עובר קפוא מהשאיבה הראשונה (השני לא שרד בהפשרה) ולאחר מכן עברנו סבב של שאיבה והחזרה עם תמיכה של גונאל אף וצטרוטייד של עובר טרי אחד בן יומיים שלא צלח. באותו סבב נשאבו 17 ביציות אך רק 2 הגיעו לשלב הבלסטוציסט והוקפאו.
הסבב האחרון היה של בלסטוציסט שהוחזר לאחר טיפול עם סינרל ואסטרופם ותמיכה של אנדומטרין 4 ביום ו-4 זריקות של פרונוטוגסט במרוווח של שלושה ימים.
הרירית בכל אחד מהניסיונות היתה יפה ועמדה על 9-10
נשאר לנו עובר אחד קפוא בלסטוציסט מהשאיבה הקודמת והיינו רוצים לנסות להבין טוב יותר לגבי מה כדאי לעשות כדי שהטיפול יצליח. צירפתי תוצאות של בדיקות דם שביצעתי ביולי ואולי יוכלו לעזור.
אילו שאלות לשאול, האם כדאי לנסות החזרה של 2 עוברים (יש התנגדות בסורוקה באופן עקרוני לכך)?
תודה רבה וחג שמח

שחלות פוליציסטיות

הבדיקות תקינות
יתכן וכדאי לשקול לבצע בדיקות כשבוע לאחר ההחזרה ובהתאם לשקול האם יש צורך להגדיל את התמיכה של אסטרוגן או פרוגסטרון
בכל מקרה כדאי שתתייעצי עם הרופא המלווה אותך, הוא מכיר את התיק הרפואי שלך

למעלה