כתבה בנדון מ-MOMA לידיעתכם
פוליקר השיק דיסק חדש ביוון, ועד שיכבוש את האיים הוא מתכונן למפגש פסגה עם ברי סחרוף ב"האנגר" באפריל -טל פרי- דיסק חדש של יהודה פוליקר, שהוקלט בשנה האחרונה בחשאיות גמורה באולפן הביתי שלו בתל אביב, ראה אור ביוון לפני שבוע וחצי, 20 שנה אחרי "עיניים שלי". הדיסק, ששמו "חומוס סאפיינס", כולל 14 לחנים חדשים של פוליקר לטקסטים מקוריים ביוונית שכתב עבורו במיוחד היוצר-זמר המיתולוגי מנוליס רסוליס, שאף התארח בהופעתו של פוליקר בתל אביב במסגרת מופעי ORANGE DAY MUSIC. מדובר בדיסק המקורי הראשון של יהודה פוליקר מאז "איך קוראים לאהבה שלי" שיצא לפני שש שנים. לפני ארבע שנים יצא אוסף כפול של מיטב להיטיו, בעקבות החלטתו לעזוב את חברת התקליטים NMC לטובת הליקון. מי שיזם את השידוך הוא השדרן והעורך המוזיקלי שמעון פרנס, חברו הקרוב של פוליקר ומומחה עם דיפלומות בכל הקשור למוזיקה יוונית. כפטרון מאחורי הרעיון, יהיה פרנס הראשון להשמיע את שירי הדיסק במהלך תוכנית ספיישל מיוחדת שתשודר מחר (יום ו') באחת בצהריים בגלי צה"ל. זו תהיה חשיפה ראשונה לקהל הישראלי של שירי "חומוס סאפיינס". "יהודה, משיקולים שלו, אכן הקליט את הדיסק בחשאיות מוחלטת", מספר פרנס, "מוקדם לדעת איזו הצלחה מסחרית תהיה לו בשוק היווני, אבל אני יודע שהפרויקט מעורר שם עניין רב. מנוליס רסוליס הוא מבכירי היוצרים ביוון. לא רק זמר וכותב טקסטים, אלא גם עיתונאי, סופר ופובליציסט שנחשב במשך שנים למתנגד בולט לישראל, אבל שמע על יהודה פוליקר והסתקרן להכיר אותו. היה לי הכבוד לשדך ביניהם, ולשמחתי התחולל מהפך גמור בחשיבתו ובדעותיו בעקבות היצירה המשותפת וההקלטות". לדברי פרנס, יהודה פוליקר ממשיך להקליט באיטיות אך בעקביות חומרים חדשים גם לדיסק חדש בעברית, אך אינו ממהר לקבוע תאריך סופי להוצאתו. "לדעתי, יש ליהודה שירים מוכנים לשלושה דיסקים חדשים לפחות", הוא אומר, "כנראה הוא עדיין לא שלם איתם מספיק". "חומוס סאפיינס" אמור לצאת בארץ בתוך כמה שבועות, בהפצת חברת התקליטים הליקון. עד שנזכה לדיסק עברי חדש של יהודה פוליקר, אפשר להתכונן למפגש הפסגה הצפוי שלו עם ברי סחרוף ב-12 באפריל בהאנגר 11 בנמל תל אביב. פוליקר יתארח בהופעתו של סחרוף במסגרת אירועי "גולדסטאר סאונדסיסטם". נקווה ששיתוף הפעולה הזה לא יסתיים בגיחה חד פעמית וימשך לכמה הופעות משותפות נוספות.