פולי קפה-האם רצוי לשמור אחרי קלייתם במקרר יין?

sitepoint7

New member
פולי קפה-האם רצוי לשמור אחרי קלייתם במקרר יין?

היי לחברים,

האם מומלץ לשמור פולי קפה-יום/יומיים/שלושה לאחר קלייתם בתוך שקית סגורה ובמקרר יין ?(18 מעלות)
אני מתלבט מכיוון שבחודשיים הקרובים (לפחות) הטמפרטורה בדירה עשוייה להגיע ל 28-30 מעלות (בעיקר כשלא בבית ואין מזגן)
ולכן מתלבט האם להשאיר בחלק התחתון של הארון או להעביר למקרר יין,

תודה.
 

ilancafe

New member
שמירת קפה

קפה נפגע מחמצן, אור, חום ולחות.
לכן מניעתם ממנו עוזרת.
קפה יש לצרוך בזריזות לפני שהוא נפגע מכל אלה, ומבעיות גיל.
יש לשמור את הקפה במקום מוצל ויבש, ולמנוע ממנו חמצן, והכל לזמן קצר.
הבעיה עם שמירת קפה במקפיא היא שכאשר מוציאים אותו מהמקפיא וחושפים אותו לחום ולחות החדר, אז בשל התנאים בהם הוא שהה קודם (במקפיא) נוצר עיבוי נוזלים, שזה ביטוי יפה ל: "הקפה נפגע אנושות מלחות".
לכן כדאי להכניסו אחרי הקליה לשקית קפה מרובת שכבות, לגלגל אותה כמה שאפשר ולהניח בארון מוצל, והכל לזמן קצר. ככל שהקפה טרי יותר כך הטעם והפוליפנולים שלו ישמרו יותר.
התשובה לנושא מקרר יין תלויה במאפייני הקרור. אינני מבין במקרר יין, ולכן לא אוכל לענות.
יחד עם זאת, אם שמרת קפה במקפיא או מקרר יין, כדאי להוציאו משם זמן רב לפני פתיחת השקית (שלא תיווצר תופעת עיבוי הנוזלים, ורק אחרי שהוא מגיע לטמפרטורת החדר, לפתוח את השקית ולהשתמש.
מקווה שעזרתי...
אילן שנהב - חותם הקפה

 

sitepoint7

New member
מקרר יין=18 עד 20 מעלות לא חושב שכדאי לחכות...

תודה על תגובתך המפורטת!
&nbsp
דווקא ההיגיון שלי אומר שלא מומלץ לחכות עד שפולי הקפה יגיעו לטמפ' החדר וניתן (לדעתי לפחות) להשתמש מייד (כי מייד הוא עובר טחינה)
לא ככה?
 

sitepoint7

New member
אז אם ככה אז אולי עדיף בלי מקרר יין בכלל ואז...

ואז גם ככה פולי הקפה כבר בטמפרטורת החדר,
לא ככה?
 

dimab

Member
עדיין כדאי לחכות: גם אם המעבר הוא מ-18 ל-30 מעלות,

הלחות תצטבר מייד על הפולים, וזה כפי שאילן כתב, לא מומלץ.
יכול להמליץ על כלי טוב לשמירת הפולים: לא ואקום, אלא צמצום אוויר חופשי במיכל לפי נפח הפולים שבו. אופציה נוספת ויותר אסתטית, פלוס ייתרון נוסף - מאפשר פליטת הגזים שלאחר קלייה.
 
למעלה