פולמוזיים יקר לליבי ולראותיי

אסף1122

New member
פולמוזיים יקר לליבי ולראותיי

ורדית - פולמוזיים יכול להיות מחוץ למקרר רק 20 דקות ואחר כך הוא לא יעיל? בעיה - אם אני שואף אותו באינהלציה ישר אחרי שאני מוציא אותו מהמקרר הוא "מצנן" אותי, כך אני מרגיש, ולכן אני מחכה שהוא יתחמם לטמפרטורת החדר...

sporTV

New member
הפולמוזיים

הופך להיות בטמפרטורת החדר תוך כמה דקות בודדות ממש...כך שזה לא מגיע ל20 דקות.

orii

New member
על פי מה שמצאתי פולמוזיים יכול להיות 24 שעות

מחוץ למקרר. הנה קישור לדף שבו מציינים שפולמוזיים יכול להיות 24 שעות בטמפרטורת החדר (זה יכול להיות קצת תלוי בכמה זמן עבר מתאריך היצור שלו). לא הגיוני בעליל שהוא מתפרק תוך 20 דקות או פחות. מעבר לכך, בקישור שצרפתי הם טוענים שהפולמוזיים יכול להיות עד 48 שעות מחוץ למקרר - אם סופרים את כל השעות שהוא לא היה בקירור מרגע היצור שלו (כמו למשל בהעברות בין בית המרקחת לבית) גם אני כמוכם מחכה למידע הרשמי שמורדית.

ההעברה נעשית עם קרחון

ולבית המרקחת בטח הקירור או בצידנית גם אני שמעתי על 24 שעות אבל טמפרטורת החדר זה לא מה שהיה פעם.....
איפה יש 25 מעלות למען השם? עם המזגן אולי....

orii

New member
ועוד שאלה על פולמוזיים

זו שאלה של מתחילנים. האם ניתן לתת ביחד (לערבב ביחד באותו באותה האינהלציה) פולמוזיים וגם ונטולין+בודיקורט+סליין? האם ניתן לערבב ביחד. האם ניתן לתת אחד אחרי השני בלי לשטוף את המכשיר ואם כן האם הסדר משנה?

chakiv

New member
פולמוזיים מחוץ למקרר

יכול להישאר מחוץ למקרר 24 שעות כפי ש- ORII כתב. אבל בטמפרטורה של 25 מעלות צלזיוס. מעבר לזה, הייתי אומרת לזרוק ולא לקחת סיכון. כמובן, לא להקפיא את התרופה - מדובר באנזים שפשוט יהרס בהקפאה. ורדית

chakiv

New member
לא לערבב כלום עם פולמוזיים ../images/Emo243.gifתרופה רגישה

אני יודעת שזה היה יכול לחסוך הרבה זמן חשוב וגם הרבה מלחמות עם הילדים, אבל במקרה של פולמוזיים - לא מערבבים עם התרופה הזו דבר
ונטולין + בודיקורט + סליין - ניתן לערבב יחד - רצוי שהתרופות הללו באינהלציה יהיו ראשונות בסדר - ההגיון אומר שישנו מרחיב סמפונות שמאפשר חדירה טובה יותר של התרופות שבאות אח"כ (אם זה פולמוזיים או אנטיביוטיקות אחרות). פולמוזיים - ממש לא משנה הסדר לאורך היום. הגיוני שהוא יבוא אחרי התרופות שכתבתי בפסקה הקודמת, אבל לא חובה. מבחינה כימית, בגלל מנגנון התרופה (יש לה שיא אפקס כעבור 4-6 שעות), דווקא יש הגיון לעשות אינהלציה זו כמה שעות לפני הפזיוטרפיה (כ- 11-6 שעות), ואז אפקט הכיוח הוא מקסימלי. אבל...מלבד עבודה אחת שתיארה שיפור בכיוח ב- 20 מטופלים, זה לא הודגם בעבודה אחרת, כך שהמסקנות הן לא מוחלטות (וכמו שאני מקווה שהבנתם - לא מספיק לבסס מסקנה על סמך עבודה אחת בלבד במספר קטן של מטופלים...). צירפתי את העלון לצרכן באנגלית של פולמוזיים והדגשתי את המקטעים הרלוונטיים שנשאלו על ידיכם. לילה טוב ורדית תמשיכו לשאול שאלות - זה מצוין!

chakiv

New member
לא. סליין היפרטוני אינו תחליף לפולמוזיים

מדובר ב- 2 תרופות הניתנות באינהלציה כאשר לכל אחת יש מנגנון פעילות שונה. לפולמוזיים - מפרק את החלבונים בתוך הכיח (DNA התאי) ומאפשר סילוק הליחה יותר בקלות. פעילות של יממה ולא יותר. לסליין היפרטוני - מספר מנגנונים משוערים כאשר העיקרי מביניהם הוא הגברת ריכוז המלח באיזור התאים בריאות, בעקבות זאת, משיכה של נוזלים, מים, מהתאים אל המרווח בריאות היכן שיש את הליחה, ובאמצעות זאת הפיכת הליחה לצמיגה פחות ולפינוי טוב יותר. ישנה גם תיאורה שלמלח באינהלציה יש אפקט על הפסיאודומונאס - הוא לא מאפשר לו לגדול כ"כ בקלות, ועוד תיאוריות נוספות. סליין היפרטוני ניתן בד"כ פעמיים ביום ופעילותו מהירה וקצרה יותר מאשר הפולמוזיים. ישנם מטופלים המקבלים גם פולמוזיים וגם סליין היפרטוני. וישנם כאלה שמקבלים או זה או את האחר... ורדית

אני גם וגם

רק שאני לא עושה כל יום היפרטוניק הם ממש לא תחליף האחד לשני מה גם שצריך להרחיק אותם האחד מהשני בזמן האינהלציה מנסיוני ובתקופה שעשיתי כל יום הרגשתי שיעילות הפולמוזיים כאילו פחתה

orii

New member
עוד שתי שאלות קטנוניות על פולמוזיים

הראשונה, היא האם כשהאינהלציה הראשונה של ונטולין-בודיקורט-סליין נגמרת אפשר להוסיף למכשיר האינהלציה את התמיסה של הפולמוזיים למרות שיש בה עוד מעט טיפות, או שצריך לשטוף את המכשיר. (ראיתי שהפולמוזיים הוא אנזים המומס בסך הכל בסליין ובקצת קלציום כלוריד). השנייה, האם לא הגיוני שלילדים יהיה מינון יותר נמוך מפעם ביום 2.5ML? בכל זאת הריאות שלהם יותר קטנות. כשבדקו את תדירות הזיהומים בילדים ונערים (גיל 5-20) ראו שאין שיפור בין מנה יומית לבין שתי מנות יומיות. אולי גם מנה בפעם ביומיים מספיקה (במיוחד לילדים צעירים)? תודה, אורי

chakiv

New member
תשובות

תשובה 1: ההנחיות של החברה המשווקת של פולמוזיים ושל החברה המשווקת של מכשיר האינהלציה פארי טורבו או פארי איפלו - היא לשטוף במים וסבון בין כל אינהלציה ואינהלציה. בפועל, ברור לי שהמטופלים לא עומדים בזה, וזה לא קורה. יש היגיון בשטיפת הנבולייזר בין אינהלציה לאינהלציה - קיים סיכוי לא קטן לשינוי התכונות הפיזיקליות והכימיות של התכשיר שנמצא בתוך הנבולייזר בערבוב סוגים שונים של רכיבים - זה אומר שהאירוסול (האדים הקטנים שיוצאים) מגיעים בגדלים שונים, בריכוז שונה של חומר וכן הלאה. מדע שלם של תרופות במתן באינהלציה. תשובה 2: הריאות של הילדים אכן קטנות יותר, אבל הנשימות הן שטחיות יותר ומהירות יותר, ולכן לא מורידים במינונים של תרופות באינהלציות, בד"כ. כלומר: שמים בנבולייזר אותה כמות של תרופה כמו למבוגרים, אך בפועל כמות נמוכה הרבה יותר מגיעה לריאות. (לדוגמא: מינון הונטולין בילדים הוא 0.5 מ"ל וכך גם במבוגרים). ולכן - לא! ממש לא ממליצה לעשות אינהלציות של פולמוזיים יום כן יום לא, ללא קשר לגיל. לא מסכימה לגבי המסקנה שלך לגבי שיפור ביעילות של פולמוזיים בין מנה אחת ביום לבין 2 מנות ביום. מבחינה סטטיסטית כך הודגם - לא היה שיפור בין פעם לפעמיים ביום. אבל אם תסתכל בגרף (שאני בטוחה שראית ועל סמך זה אתה מבסס את הנתונים) ישנו מספר מטופלים שהגיב טוב יותר ל- 2 ביום. ולכן, גם בארץ, ישנם מספר קטן של מטופלים שמקבלים טיפול זה פעמיים ביום. ורדית

orii

New member
תודה על התשובות המפורטות

לגבי תושבה 1: ברור לי ששאריות מהאינהלציה הקודמת מתערבבים עם הנוכחית ויכולים להפשיע על ההאירוסול. מצד שני גם אם אני אשתוף את הבולייזר במיים הרי עדיין ישארו הרבה טיפות מיים בתוכו והן ימהלו את התכשיר של האינהלציה השנייה. האם זו האפשרות המועדפת? לגבי תשובה 2: המישפט "כשבדקו את תדירות הזיהומים בילדים ונערים (גיל 5-20) ראו שאין שיפור בין מנה יומית לבין שתי מנות יומיות." הוא אינו מסקנה שלי אלה שלה כתובים - הוא נלקח מתוך הסיכום על הפולמוזיים שהעלת לפורום, והוא מתבסס על טבלה מספר 1. בכל אופן, אני מבין שהסטנדרט באינהלציה הוא לתת לילדים את המינון של המבוגרים. האם יש ניסוי בו בדקו יעילות של פולמוזיים פעם ביומיים?

chakiv

New member
תשובות - המשך

שאלה 1 - נפח נוזל גדול יותר בכוסית מאפשר כניסה טובה יותר של התרופות באינהלציות אל תוך הריאות. ככל שנפח האינהלציה קטן יותר, אזי במהלך האינהלציה ריכוז התרופה הולך וגדל ובפועל פחות חומר נכנס לריאות. אני יודעת שזה לא כ"כ ברור, אבל קצת קשה לי להסביר ...אני מודה.... לדוגמא, קורה פעמים רבות שאנשים, מכינים אינהלציה של כולירצין ב- 1-2 מ"ל סליין 0.9%. זה לא נוהג נכון - רצוי 3-4 מ"ל. בנפח קטן יותר, במשך זמן האינהלציה, הריכוז הולך וקטן ושוב - פחות חומר נכנס, וזה בניגוד לנפח של 3-4 מ"ל נוזל. ובאופן כללי - נפח של 3 מ"ל הוא הרצוי באינהלציות. כנראה, אגב שמה שאני מתארת לכם רלוונטי יותר למכשיר הפארי טורבו, ופחות האיפלו... שאלה 2 - לא מכירה מחקר בו נבדק פולמוזיים פעם ביומיים. אין סתירה בין הכותבים הראשונים לבין לכותבים השניים למסקנתי
ורדית

orii

New member
תודה ורדית

לגבי שאלה 1 -אכן לא כל כך הבנתי את התשובה. אני מבין שיש נפח אופטימאלי שהוא כ- 3 מ"ל. למיטב הבנתי כאשר עושים אינהלציה של תרוםה אחת בעקבות אינהלציה של תרופה שנייה, יש שתי אפשרויות - או שמוסיפים את התרופה השנייה כשהראשונה נגמרה (אבל ברור שהיא לא נגמרה לגמרי ועדיין יש שרידים שלה במכיר). או ששוטפים את מכשיר האינהלציה לאחר התרופה הראשונה, אבל אז יש בעיה שהנבולייזר לא יבש - הוא עדיין מכיל טיפות מים מהשטיפה. השאלה שלי היא איזו מהאפשרויות עדיפה, או במילים אחרות האם יש חשיבות לשטיפה בין התרופות.

chakiv

New member
שאלות של שטח אפור

על פי הוראות מכשיר האינהלציה של פארי איפלו: " היגיינת המכשיר - בבית ניקוי- לאחר כל שימוש יש להשרות את חלקי הנבולייזר במי סבון ולשטוף במים פושרים. חיטוי- יש לחטא במכשיר חיטוי, או להשרות במים מזוקקים רותחים למשך 15 דקות. (לא להרתיח). ייבוש- לאפשר ייבוש באויר (למשך כ-4 שעות). לאחסן במקום נקי ויבש. " ועכשיו הפירוט (כי חייבים את הפירוט בשביל להבין למה השורות הראשונות מתכוונות): שמירה על היגיינה בשימוש חוזר בנבולייזר "לצורך טיפול באינהלציה במספר תרופות שונות בזו אחר זו, יש לבצע גם את הפעולות הבאות: לאחר כל שימוש יש לשטוף את שיירי התרופה מהנבולייזר במי ברז פושרים. דבר זה ימנע תגובות לא רצויות בין התרופות השונות. - לאחר השימוש האחרון - חיוני לנקות/לחטא את הנבולייזר כדי למנוע התפשטות חיידקים. - פרטים על דרישות נוספות לגבי כללי היגיינה מחייבים (רחיצת ידיים, טיפול בתרופות ו/או בתמיסות אינהלציה) בטיפול בקבוצות בסיכון גבוה (למשל, חולי סיסטיק פיברוזיס) ניתן להשיג דרך קבוצות התמיכה השונות. - הקפד על ייבוש יסודי לאחר כל ניקוי, חיטוי ו/או סטריליזציה. אזורים לחים או שאריות של רטיבות עלולים לשמש מצע להתפתחות חיידקים. התאמת הנבולייזר לנוהלי ניקוי, חיטוי וסטריליזציה אפקטיביים נבדקה והוכחה באמצעות מעבדות בלתי תלויות אשר נהגו לפי הנהלים המומלצים (תיעוד הבדיקות יועבר לכל המעונין על פי בקשתו). השימוש בנוהלי ניקוי וחיטוי חלופיים הוא באחריות המשתמש." על סמך הכתוב בהוראות הניקוי של מכשיר איפלו (ולנקודה זו, לא משנה אם מדובר באיפלו או מדובר בפארי טורבו) - צריך לשטוף בין אינהלציה לאינהלציה במי ברז פושרים., כאשר הן ברצף אחת מהשנייה. אם מדובר בחיטוי/ניקוי יסודי יותר - אז אח"כ גם מייבשים. זה, להבנתי. אולי מי מכם יאיר את עיני בהנחיות אחרות.. ורדית

למעלה