פולן

yael800

New member
פולן

היי, אני רוצה להתחיל לאכול פולן עם יוגורט, שמעתי שיש לאבקה הזו סגולות. מה הייתרונות שלה? האם היא באמת בריאה? המשך סופ"ש נעים ורגוע, יעל.

נעמי66

New member
על פולן

לפי הגישה הטבעית (ד"ר שלטון), האבקה הזאת אינה בריאה, למרות השמועות על יתרונותיה. מי אחראי לשמועות? יצרני האבקה, אולי? הנה הסבר, ובאותה הזדמנות, גם על דבש מלכות. הפולן הוא אבקת פרחים, המכילה את החלק הזכרי של מערכת ההפריה. השפעתו הממריצה נובעת מההורמונים שהוא מכיל. הוא עלול לגרום להפרעות בקצב הלב, שינויים בלחץ-הדם ולדיכאון. פולן לא נועד למאכל אדם. דבש מלכות הוא דבש מיוחד, המיוצר עבור מלכת-הדבורים, שהיא בעלת ממדים גדולים מאלה של דבורים רגילות, ומטילה אלפי ביצים. הריכוז ההורמונלי של דבש מלכות מתאים למלכת הדבורים. האדם אינו זקוק למזון מרוכז כל-כך, ודבש זה עלול להזיק לו. (מתוך ספרו של יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו")

TheFinalCut

New member
כמה הערות

אבקת פרחים, כמו כל תוצר צמחי אחר יכול לכל היותר להכיל הורמונים צמחיים, חומרים שונים לחלוטין מהורמונים של בע"ח בכלל ובני-אדם בפרט (אלא אם מישהו הוסיף הורמונים אנימליים בצורה חיצונית, או הינדס את הצמחים מייצרי האבקה גנטית כדי לייצר הורמון אנימלי כזה או אחר באבקה - לא ידוע לי על פרוייקט כזה). הנזק העיקרי שיכול להגרם מצריכה של אבקה הוא אלרגיה, וכל תועלת או נזק אחרים לא הודגמו מדעית לפי מעט המידע שראיתי בספרות.

yael800

New member
חשבתי שתשבחו אותו כאן בפורום

מבחינת החלבונים שהוא מספק ביחס לחלב, ביצים, בשר..ובכלל

TheFinalCut

New member
ובכן,

אני לא ממש מכיר את המוצר שבנדון, ובכל מקרה חלבון זה לא משהו שקשה להשיג ממקור צמחי - אין שום צורך לשלב מוצרים מן החי לשם כך, או לתסף במוצרים אקזוטיים (וככל הנראה יקרים) כגון זה. אני מעריך שאם היו לאבקת פרחים סגולות מיוחדות או יתרונות מאוד מיוחדים, הם היו כבר מתגלות במחקרים שפורסמו בספרות. אני מודה שאין לי זמן לעשות חיפוש ממצה כרגע (הדד-ליין לכתיבת התזה דוחק), אבל בד"כ אפשר למצוא משהו גם בחיפוש קצר.

נעמי66

New member
יעל, רצוי תמיד להיות חשדנים בקשר לפירסומים

כדאי לשאול את עצמך - מי עומד מאחורי הפירסום, המחקר, המאמר? ברוב המקרים אלה הם הייצרנים, שרוצים למכור, או מוכרים בבתי-טבע, שיש להם אותה מטרה. קל למצוא מדענים, שיחקרו כל דבר תמורת כסף, וייתנו בסופו של דבר חוות-דעת שמתאימה לגוף המזמין. החוקר לא משקר - מה שהוא עושה, בדרך-כלל, זה למצוא יתרון, או כמה יתרונות, במוצר מסויים, להתייחס רק אליהם, ולהתעלם מהנזקים. ככה מתקבלים "מחקרים" שאומרים שיין טוב לבריאות הלב, או שקפה טוב למקרים של לחץ-דם נמוך ועייפות.

yael800

New member
נכון - ירדתי מהרעיון..

ניסיתי שבוע וכל יום בשבוא הזה היה לי כאב בטן..

למעלה