פולן

ashmash

New member
פולן

אז בעצת חכמים, קניתי היום פולן טעמתי שלושה גרגירים וגילתי שזה לא ממש טעים שמתי כפית וחצי ביוגורט בננה ספליט (כן אני רק צמחוני, עלוב נפש שכמותי) ועדיין זה לא הדבר שאני רוצה ממש לשים באוכל שלי. השאלה שלי היא, האים מישהו מכיר מתכונים שמשלבים פולן, בעיקר לארוחות צהריים חמות? האם בישול אמור להרוס מרכיבים תזונתיים שיש בפולן? (לדעתי אגב לא, לפחות לא בעניין ה-בי12 שאמור לא לההרס בבישול) מה כמות הבי-12 שיש במאה גרם פולן? כי משום מה לא ראיתי את זה מצויין על האריזה.

chomed

New member
פולן היא אבקת פרחים שדבורים אוספות

ומביאות לכוורת כמקור חלבוני. הבעיה היא, שכמות ויטמין B12 הזמינה לגוף האדם נמוכה מאוד ולא מספקת. עדיף לקחת כדורים (למרות שזה לא ממש טבעוני) אבל חשוב לבדוק קודם לכן אם אכן יש לך בעיה של B12. יש אנשים שהגוף שלהם יכול לחיות על כמות מאוד קטנה, ואז אין צורך להכניס תוספים מיותרים לגוף.

דורון ק

New member
למה "כדורים לא ממש טבעונים"?

ובקשר לפולן: פולן אינו מכיל B12 מכשלעצמו-לעיתים בתהליך הייצור חלקי דבורים מתערבבים עם הפולן ובכך מספקים כמות זניחה ביותר של B12. כמו כן פולן מכיל את כל הויטמינים(למעט B12),והמינרלים(חלקם בכמות קטנה),חומצות אמינו חיוניות וחומצות שומן חיוניות. ישנם אנשים שאלרגים לאבקה ואכן נצפו תופעות לוואי כתוצאה מנטילת פולן אצל אנשים אלרגים(חלקן חמורות).

chomed

New member
השאלה היא מהו אורגני מבחינתך

אם אתה מתייחס למזונות שמכילים חומרים מן הצומח בלבד, אז רב הכדורים אורגניים. אני מתכוונת גם לאופן ההכנה, ולמיצוי של הויטמין, דבר שלא תמיד נחשב לאורגני. המקור החלבוני העיקרי בפולן הוא אכן אבקת פרחים, המכילה % גבוה של חלבון. זאת על פי מיטב ידיעתי. חיפשתי ומצאתי עבורך קצת חומר ברשת, מצורף, ולמרות שאסור לשכוח שזאת פרסומת, יש בה בסיס אמיתי. האלרגיה שציינת אכן קיימת, אצל אנשים שאלרגיים לאבקה, והדבר אמור להיות מצויין. עד כמה שידוע לי כמות חלקי הדבורים שמתערבבת זניחה. מקור אמין יותר תמצא בלינק השני, נראה לי מדעי יותר. אם תרצה, אשמח להפנות אותך לחומר נוסף באנגלית.

דורון ק

New member
תהליך הייצור של B12 הינו צמחי

את ויטמין B12 מייצרים רק מיקרואורגניזם. אומנם ישנם ויטמינים שתהליך יצורם בתוספים אינו צמחי כדוגמת ויטמין A-אך B12 אינו מאותם ויטמינים! אנליזה של מרכיבי הפולן מצאה כי אין בפולן ויטמין B12-כפי שניתן לקרוא בלינק שצירפת. איני רואה צורך להשתמש בפולן,אולי אנשים עם BPH (Benign Prostatic Hyperplasia) או ABP(פרוסטאטיס) יכולים להפיק תועלת מפולן-וגם פה לא מדובר על פולן דבורים אלא על פולן RYE. אם תרצי אשמח להפנות אותך למקורות המתאימים

chomed

New member
בקשר ל- B12 בפולן

אכן הכמות זניחה, דיברתי על חלבונים אחרים.

דורון ק

New member
אכן פולן מכיל חלבון

כפי שרשמתי באחת מהודעותי-פולן מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות,אך בתזונה המערבית(כולל הצמחית) אין מחסור בחלבון,מה גם שערכו הביולוגי לא גבוה.The importance of bee-collected pollen in the diet: a study of its composition,Int J Food Sci Nutr. 2002 May;53(3):217-24-למידע נוסף,כמו כן באותו מאמר נמצא שפולן אינו מכיל ויטמין B12(שהוא כמובן אינו חלבון). ישנם הרבה טענות של היצרנים על תכונתיו של הפולן-רובם ככולם אינם מוכחים מדעית.

tali_le

New member
המממ....

פולן למיטב ידיעתי זה לא טבעוני... בכל מקרה כמות ה- B12 בפולן לא אמורה להיות גבוהה מדי... באמת מומלץ יותר לקחת כדורים טלי 103 ימים לגיוס!

ashmash

New member
מממממ אז הפירסום על האריזה שיקרי?

כי על האריזה של הפולן (יד מרדכי) שקניתי היה רשום שהוא מכיל B12, בצורה וששלוש כפיות ליום מספיקות למבוגר לתצרוכת היומית... היתכן שאין אמת בדבריהם?

Amalthea

New member
יתכן...

אם כי אז מטעמים מובנים אני אהיה עוד יותר לא מרוצה מבד"כ...

bilbibilbi

New member
לפי מיטב הבנתי

2-3 כפיות ביום זו כמות הB12 שאתה צריך ליום.. בקשר לאוכל - אין לי מושג.. הדבר הזה מסריח בצורה נוראית..

ashmash

New member
דרך נפלאה לאכול פולן

לבלוע אותו עם מעדן חלב (לצמחונים שביננו) כך שלא ממש מרגישים את טעמו המזוויע... בליעה של הפולן (ללא לעיסה) תוך כדי שתייה של משהו שיפיג את הטעם הנורא... בכל אופן, אני לעולם לא אקנה יותר פולן!

למעלה