פולנטה מתירס טרי
תקופה ארוכה הכנתי עם בלנדר מוט (של bamix) והטחינה הייתה ארוכה, מסורבלת ולא נוחה.
לפני חודש ניסיתי לטחון פעם ראשונה עם הנינג'ה והתוצאות מטורפות.
ההכנה הפכה ממש קלה ופשוטה ואני מבסוט אש
אין כמויות מדוייקות - מעמידים את קלח התירס על משטח, ובעזרת סכין חד מפרידים את הגרעינים מהקלח.
מעבירים לסיר ומכסים את הגרעינים בתערובת של 2/3 מים ו-1/3 חלב.
מוסיפים 1 כף סוכר על כל 3 קלחי תירס ומבשלים ברתיחה במשך 20-30 דקות. אם גובה הנוזל יורד אפשר להוסיף עוד קצת מים לכדי כיסוי.
מעבירים עם כף מחוררת את הגרעינים לנינג'ה ומעבירים את הנוזל לקערה נפרדת.
מוסיפים מהנוזל 3 כפות לנינג'ה וטוחנים. אם רואים שחסר קצת נוזל מוסיפים עוד כף או שתיים.
מחזירים את התירס הטחון לסיר ומוסיפים חמאה (בסביבות 2 כפות ל-3 קלחי תירס), מלח ופלפל שחור.
מבשלים 2-3 דקות ומכבים.
שמים בצלחת ואפשר להוסיף שמנת חמוצה, גבינרה מלוחה מגוררת, פרמז'ן, כדורי מוצרלה - מה שמתחשק.
זה טעים ומנחם וכיפי לאכילה
תקופה ארוכה הכנתי עם בלנדר מוט (של bamix) והטחינה הייתה ארוכה, מסורבלת ולא נוחה.
לפני חודש ניסיתי לטחון פעם ראשונה עם הנינג'ה והתוצאות מטורפות.
ההכנה הפכה ממש קלה ופשוטה ואני מבסוט אש
אין כמויות מדוייקות - מעמידים את קלח התירס על משטח, ובעזרת סכין חד מפרידים את הגרעינים מהקלח.
מעבירים לסיר ומכסים את הגרעינים בתערובת של 2/3 מים ו-1/3 חלב.
מוסיפים 1 כף סוכר על כל 3 קלחי תירס ומבשלים ברתיחה במשך 20-30 דקות. אם גובה הנוזל יורד אפשר להוסיף עוד קצת מים לכדי כיסוי.
מעבירים עם כף מחוררת את הגרעינים לנינג'ה ומעבירים את הנוזל לקערה נפרדת.
מוסיפים מהנוזל 3 כפות לנינג'ה וטוחנים. אם רואים שחסר קצת נוזל מוסיפים עוד כף או שתיים.
מחזירים את התירס הטחון לסיר ומוסיפים חמאה (בסביבות 2 כפות ל-3 קלחי תירס), מלח ופלפל שחור.
מבשלים 2-3 דקות ומכבים.
שמים בצלחת ואפשר להוסיף שמנת חמוצה, גבינרה מלוחה מגוררת, פרמז'ן, כדורי מוצרלה - מה שמתחשק.
זה טעים ומנחם וכיפי לאכילה