פולנים טובים

פולנים טובים

מרים שמואל, בספרה של חנה-עזר אוליצקי "רק4מת חיים" אומרת [עמ' 224]: "פגשתי אנשים נפלאים בקרב הפולנים. נכון שפגשתי גם פולנים שאמרו שצריך להגיד תודה להיטלר על שפתר להם את הבעיה. והיו גם הלשנות וסחטנות. כי בכל מקום ישנם אנשים רעים ואנשים טובים. עבורי, הפולנים היו טובים" ועוד: לאחר המלחמה התחזקה אצלה הדעה שרק הפולנים מסוגלים להבין מה שקרה שם. דברים יוצרי דופן, על כן הבאתי אותם.

schlomitsmile

Member
מנהל
לי יש כעת עוד סיבה לברך את הפולניה הטובה שלנו- בני הרביעי, שנולד ביום שישי בבקר (רק 4 וחצי ימים? מרגיש לי כאילו היה כאן תמיד...../images/Emo9.gif). אלמלא היתה מצילה את סבתו (אמי), ללא תמורה, בחירוף נפשה ונפש משפחתה, לא היה נולד... בתמונה- אב ובנו, יד ביד, רגעים אחרי הלידה.

../images/Emo49.gifשלומית../images/Emo85.gif../images/Emo95.gif

שיהיה לך כל טוב! ________ ולענין הפולנים, לשמחתך שלומית נתקלה משפחתך ב"פולנים טובים", לצערה של משפחתי, עוד לפני המלחמה, ניגש פולני לאבא של סבא שלי, הפולני עבד אצלו ואמר לו: "כשיבוא היטלר, לא ניתן לו להרוג אתכם, אנחנו נהרוג אתכם בעצמנו". משפחתי הובלה לקבר אחים, מבלי שאף "פולני טוב" לא יעזור להם.

schlomitsmile

Member
מנהל
אין ספק שהיו בין הפולנים גם פושעים. זה חלק מהמורכבות של העניין- הפולנים היו משתפי-פעולה, קורבנות, פושעים ומושיעים. הכל נכון.

ופולנים לא כל כך טובים

ב- "רקמת חיים", בעמ' 321 מספרת לנו הניצולה נינה אקר: "כאשר עמדנו לצאת לדרך, נגשה אלינו שכנה פולניה.חשבנו שהיא באה להיפרד, אך היא התקרבה אל אמא, תפסה אותה בשולי השמלה ועם רשע בעיניים אמרה: "תני לי את השמלה. את ממילא לא תזדקקי לה" "

למעלה