פולנית?

פולנית?

שלום לכולם שאלה: לאיזו משפחת שפות משתייכת הפולנית? יצא לי לראות קטע מסרט בפולנית והיו שם מילים שנשמעו לי דומות לצרפתית, הייתכן?

H20

New member
הפולנית היא שפה סלבית

או ליתר דיוק: שפה סלבית מערבית, בדומה לצ'כית ולסלובקית. הרוסית, לשם השוואה, היא שפה סלבית מזרחית. צרפתית בכלל שייכת לקבוצת השפות הרומניות. שתי המשפחות הנ"ל שייכות לקבוצת השפות ההינדו-אירופיות. למה שמעת מלים שנשמעו דומה לצרפתית? אולי מדובר בביטויים שמקורם בצרפתית (לא יודעת אם יש כאלה), אולי סתם עניין של מבטא...

עוד שאלה

שיערתי לעצמי שזו שפה סלבית אולם בגלל ששמעתי מילים שדומות לצרפתית כמו למשל autre = אחר, שונה (זה רק משמיעה וככה"נ אני טועה), התחלתי להסס בנוגע למקור השפה. שאלה נוספת בנוגע לשפות הסלביות: הם ישנו הבדל בצורת האותיות בין הסלבית המערבית למזרחית?

masorti

New member
בעקרון, כן...

רוסית, אוקראינית, ביילורוסית, בולגרית וסרבית - כותבים באותיות קיריליות. את כל השאר (פולנית, רומנית, צ'כית, סלובקית, קרואטית, ליטאית, לטבית, וכו') - כותבים באותיות לטיניות. הכלל הוא שמדינות שבהן הדת היא אורתודוכסית - כותבים באותיות קיריליות, ואילו מדינות שבהן הדת היא קתולית - כותבים באותיות לטיניות. --- מעניין לציין שלמעשה הסרבית והקרואטית הן אותה שפה, הנקראת סרבו-קרואטית. הסרבים (האורתודוכסים) כותבים אותה באותיות קיריליות, ואילו הקרואטים (הקתולים) - כותבים אותה באותיות לטיניות.

H20

New member
סתם הערה: רומנית אינה שפה סלבית

אני חושבת שגם לטבית לא

זה נכון.

רומנית שייכת לקבוצת השפות הרומניות הכוללת בין היתר את הצרפתית, האיטלקית והספרדית. הלאטבית היא שפה בלטית ולא סלבית.

H20

New member
בקשר לליטאית, משהו לא ברור

מצד אחד שמעתי שזו שפה סלבית שקרובה לפולנית, מצד שני קראתי בכמה מקומות (כולל מה שאתה כתבת) שזו שפה בלטית.

ליטאית

ליטאית אכן שייכת לקבוצת השפות הבאלטיות. פינית היא היוצאת דופן באיזור זה. היא שייכת לקבוצת השפות הפינו-אוגריות וקרובה מאד להונגרית. ליטאית ולאטבית שתיהן קרובות יותר לתת הקבוצה של השפות הגרמאניות מאשר לשפות הסלאביות במשפחת השפות ההודו-אירופאיות.

גוגל

תמצא/י את הטבלה של משפחת השפות ההודו-אירופאיות במילון מריאם-וובסטר בערך indo-european. למידע נוסף ניתן לעיין באנציקלופדיה Britanica בערך "Languages". ברכות וכל טוב

odar

New member
ייתכן

בניגוד לשפות סלאביות אחרות,בשפה הפולנית נשמרו התנועות המאונפפות מהשפה הפרוטו-סלאבית,תנועות הדומות לתנועות המאונפפות בצרפתית.

אוהד11

New member
נדמה לי שאוקראינית כותבים באותיות

לטיניות ולאו דווקא קיריליות.

odar

New member
אוקראינית כותבים בכתב קירילי

והיום נוטים לכתוב את השפה הסרבית באותיות לטיניות

למעלה