פולסא דנורא וקללות יהודיות

TAINTED SAINT

New member
פולסא דנורא וקללות יהודיות ../images/Emo63.gif../images/Emo129.gif

נו,אז בזה עדיין לא נגענו,ואולי הגיע הזמן באמת... ידוע לכל שגרשון אגרון,ראש עיריית ירושלים מת ב1959,והחוגים החרדים בעיר נטלו את הקרדיט על כך וטענו שמת כתוצאה מקללה שהטילו עליו שבועיים לפני מותו. הבקשה היחידה שיש לי:אנא בלי התיחסויות לרצח יצחק רבין ז"ל,תודה מראש על שיתוף הפעולה. בהצלחה,אצטרף בהמשך. TAINTED SAINT

באידיש יש הרבה קללות עסיסיות

שהתרגום לא יוצא עסיסי כמו שתיגדל כמו בצל . עים הראש באדמה . ניזכר בהמשך

רסקול

New member
למרות הדאווין שלי

לא מכיר קללות רציניות בכלל. נ.ב. קדוש אהובי המופלא כמלאכי השמיים, כתבתי שוב להנהלת הפורומים, קיבלתי שוב את התשובה הסטנדרטית. עלינו לצפות בהפצעה של הברברי בקרוב.

TAINTED SAINT

New member
לא קללות כמו בשוק יקירי ../images/Emo24.gif

קללות כמו שצריך,אתה יודע,קללות שלא מוסרות לפחות לכמה דורות,קללות שבכל דור מישהו במשפחה יהפוך לאיש-זאב,או בסגנון של הקללה על "בית אשר" אצל אדגר אלן פו.לא קללות סתם.קללות צועניות נחשבות הכי נוראיות,אפילו ס.קינג יתברך כתב ספר על אחת...לא יודע אם קראת אותו,ראיתי את הסרט והוא הרבה פחות טוב,יש לי אותו בוידאו,מכיר מישהו שמגיע לירושלים ? [אימיול ?] אצל קבוצות אתניות מסויימות קללות יכולות להוות סיבה למלחמות ולנקמות דם.המגע של מידאס במיתולוגיה היוונית היה קללה-כל שנגע בו הפך לזהב,וכך לא יכל לאכול או לשתות,רב החובל של ספינת הרפאים "ההולנדי המעופף" היה מקולל,"קללת הפרעונים",יש לי עוד כמה וכמה דוגמאות.עכשיו תעשה לי טובה,תעלה קישור בתגובה הבאה מויקיפדיה ל פולסא דנורא,ותחסוך לי לשכתב את שכתוב שם,המון תודה מראש.[אני עדיין לא יודע איך לצרף קישור או קובץ להודעה,מה לעשות,לא טענתי שאני מושלם]. ביהדות הקללות היו תמיד אפקטיביות,כשמשה קילל התוצאות לא אחרו לבא...בקבלה המעשית יש קללות מקללות שונות,עקרונית אסור להטיל קללה לפי הדת היהודית,ויש עקרון אוניברסאלי האומר שאם המקלל טעה באופן בו קילל,הקללה תחול על ראשו הוא,ולא על האדם שקילל.בעיתונים יש שפע מודעות של "מסירי קללות מקצועיים"... זוכר את ההוא שפרסם אצלנו מודעה פוליטית וזכה להיות מקולל עד שמחקו את הודעתו+את קללותי,אני זוכר שמאוד התלהבתה אז מסגנוני...מעניין אם הוא עדיין בין החיים
שא ברכה TAINTED SAINT

למעלה