פולקלור ומוסיקה!!!!

פולקלור ומוסיקה!!!!

לכל השואל ולכל התוהה, קראת נכון, אינך טועה. אם ארץ שלמה על כנה נרימה, צבע וחיים לתוכה נזרימה, אם מעבר לחרב ומתחת ללבוש יהלכו הבריות בלב גדוש הוואי ופולקלור, ומזמור, ושירה בכל מחוז, בכל ארץ ובירה, אזי עטורה תהיה הארץ, ומפוארה. לכן מכל הפורט ומכל הנושף ומכל הקוצב ברעם מקצב ענף, ומכל החורז חרוזים של מלל שוטף, אקבלה נא מכתב, ואותכם אשתף במפעל השירה והמזמור העוטף בארצנו התיכונה בה הזמר נוטף כמו אגלי טל של בוקר חולף. לא רק להמציא ולא רק לחבר, לא רק להלחין ולא רק לשורר, כי אם גם לתרגם אוסף עוטר של שירים ברוסית, שהדור מזמר כבר שנים על שנים מזמר וזוכר אותם, אבוי, לא נבינה ואם כן, נפורר את כל שינינו בנסיון ממרר להגותם ברוסית, שפת-צורר. לכל המעוניין במפעלנו זה - נא לשלוח דרך הפורום הזה, לעבדכם הנאמן, הודעה אישית אזי אליכם אפנה חרישית ואתכם אגלה כזה וכזה.

למי שלא הבין את השיר:

תרבות המשחקים הענפה שהגיעה אלינו מרוסיה מביאה איתה אוסף שירים, שמן הסתם, לצערנו, ברוסית. כל מי שיודע לנגן על כלי נגינה שאפשר להביא למשחק, כל מי שנהנה לחרוז חרוזים כל מי שיודע לתרגם רוסית לעברית כל מי שיודע להלחין נא לשלוח לי הודעה אישית דרך הפורום הזה, ואשתף אותכם בתרגום אוסף שירי הוואי משחקים ברוסית, ובחיבור שירי הוואי יחודיים למשחקנו זה. תודה.

Kolo

New member
בבקשה!!!

החלטתי לנסות ולא לקפח את השחקנים דוברי הישראלית ולהוסיף לפוקלור שלי שירים באנגלת ועברית אבל עם כל הנכונות שלי לא מצאתי כלום חוץ משרוולים ירוקים אז אני מתחננת-אם אתה יכול HELP MEeeE!!! לפחות עם הטקסטים. בתודה מראש קולו דוראל

bladekilleris

New member
שלום לך אני יכול לעזור

שלום אני אוהב לחרוז חרוזים והענין שאני ממש טוב בזה ! אז ככה אני חדש בענין הלארפ אז אשמח לקבל עזרה ודבר איתי על ענין השירה באיי סי קיו 128245929 או אי מייל [email protected] נא צרף שם את מספרך הטלפוני יש לי מספר שאלות

יש דיסקים עם כל השירים!

ניתן להשיג דיסקים של כל השירים הטובים! תפריט השירים הרוסיים הנבחרים מכיל את קבוצות השירים הבאות: שירים של עלפים שירים של דונדאין שירים של בני אדם שירים של גמדים שירי אורקים שירי אופל יום שישי ברכבת צפון - תהיו שם!!!

אימלדריס../images/Emo79.gif

בנקיק נחבא בין סלעים על נהר של מימי-ברכה שוכנת לבטח העיר אימלדריס אשר בארץ התיכונה. הו, אולרונד, אדון המרפא אשר מקדם כולם בדמך גם אדם, גם מייאר, גם נולדור, גם סינדר אדון העיר הנחבאת, הסתורה. פזמון: אימלדריס, ריוונדל, עיר עם נשגב וצוהל
היראו בנייך? אימלדריס, ריוונדל, בימים שחורים של צל
התפתחי לי שערייך?
איין יפנו פנייך? אימלדריס, ריוונדל.

תרגום ראשון

אם תיפלי, אני ארימך, אם תפסיקי לשיר, אמשיך את שירך, אם מילה את עינייך בקרח תכסה אקרא לקרב-מוות את דוברה הנבזה אם האור בעינייך בקרח יכוסה לחמם את ידך יועדה נשמתי, לחיוכך, הגבירה, נתונה תחינתי, אך למה לך גברתי, בן-מוות כזה, אם את כל חיי בעולם הזה? כאב לא אשור, מחמת השבועה יגוני לא יקטן, בעולם הקללה על בני פאנור הקללה היא חותם עבורך אטיל את השבועה אל הים עלמתי ישנה בליל אין-סופי אהבה וסליחה לא ידעה נשמתי אבקש רק חיוך, אנא, תסתובבי השלווה בו, גם כך, זרה עבורי האם לספר לך, כוכבת שלי, על עפר על שלגים, על הקרב התמידי, רק אל תשאי כחול עינייך אלי האש בעומקן תכלה את מעיי אשאיר את כלבי, משמר לרגלך שק שהאופל לא יכסה את שירך גברתי, תחינתי לאמונתך אני אוהבך, אינני אויבך. מילים ולחן - פאלינדה (כינוי של המחברת בקרב המוסקבאים). תרגום - אושר ואלכסי.

שחכתי לציין,

השיר הוא שירו של פינגורם ללות´ין. אלפים יכולים להתאהב רק פעם אחת בכל חייהם. פינגורם בן פאנור, התאהב בלות´יין, שלא החזירה לו אהבה, משום שהתאהבה בבן-אדם (ברן). על כן מסופר שהיה פינגורם האכזרי ביותר בקרב, מבניו של פאנור.

שחורה, אבודה וזועקת מורדור.

שחורה, אבודה וזועקת מורדור. מורדור היא ארץ מוקפת הרים חשוכה, אפלה, מלאה ביעותים אך בין אצבעותיהם הדקות הנבזות מחכים לגילוי המוני אוצרות. את כולם מעפיש האורודרויין באבק ובפיח, בעשן, בצללים תחתם עשנה נאנקת הארץ אשה זהבה היה אך לרתץ. פזמון: יפה היתה מורדור, לו רק זרחה בה השמש, ינצנץ בה האור וחושף כמו נמש אחד מרבים על פני אדמוני יהלומים מתברקים במדרון הסלעי. ברזל, ונחושת, וזהב, וארד ומתריל גולמי הן אבני המורד של המקום החשוך נטול השמש. שחורה, אבודה היא זועקת מורדור. אוצרות טבע רבים בה בחר להשחית השר האפל הנורא המשית מוות והרס על כל אשר שם בו פניו כך יהיה כל העת, כך היה מנעוריו. על כבשנה האפל ילבלבו רקפות ופרגים יחבקו את המדרונות של הריה השחורים של ארץ-מורדור עת בכוח יושיעוהה אלפי בני-האור מזוהמתם הנצחית של בני-אורק וטרול ומביאושם של בוגדים, של נבזי-קול, מרשעותו הנצחית של השר האפל אשר גזר על מורדור היפה את הצל. פזמון: יפה היתה מורדור, לו רק זרחה בה השמש, ינצנץ בה האור וחושף כמו נמש אחד מרבים על פני אדמוני יהלומים מתברקים במדרון הסלעי. ברזל, ונחושת, וזהב, וארד ומתריל גולמי הן אבני המורד של המקום החשוך הנטול שמש. שחורה, אבודה היא זועקת מורדור.

מורדור, ארץ אפלה

מורדור, ארץ אפלה, משכנות צללים שחור בה הפיח ושחורים הם השמיים אפל-אפל מחניק הוא האויר אדום האור בה, אור האש של עין נטולת עף-עף ובניה זרע נתעב לבני אנגבנד אשר תכיר היטב את זעם בני רהב ועוז מעבר מיים הלא הם הוולאר, הם האיינור, הם האלים אך לא כאנגבנד גורלך מורדור, נפול תפלי בין בני האור ובאיתילן עוד ישחקו פעוטות עם פרפרים מינאס איתיל אכן תבריק ללבנה, עוד יוריקו בעוז מורדות ארד-לית´וי ואת אורו האדום של אורודרוין יחליף בלובן אור החמה!

אשמח לבקר בפלך

אשמח לבקר בפלך, להתעניין בן לדעת כמה טובים בו הפירות. אשמח לבקר בפלך, לשאול וללמוד את פני האדמה מבפנים. אשמח לבקר בפלך, לדעת אופי מהוא (מלשון מאפה) ולטעום עוגות אשמח לבקר בפלך, להריח ירק הדשא ולהחליף בו עשבים. ארץ בני המחצית - הרי היא הוביטון אשר בפלך אתור דרכי בכל ההלך ברוהאן, אשר שם הסוס הוא האדון אתור דרכי בכל ההלך בגונדור, ארץ העץ הלבן שעוד יפרח אתור דרכי בכל ההלך בריוונדל ולורין שם עם-גבוה ונישכח אתור דרכי בכל ההלך מרקווד, ברי, אסגרות, עד האחרון אתור דרכי בכל ההלך אך בכולם לא ימצא מקום כזה, הפלך.

למעלה