פונדו

MOVEREP24

New member
פונדו

שאלה קטנה

יש לי פונדו מיציקת ברזל ויש לי גם כלי פונדו מקרמיקה כזה.
השאלה שלי היא כזו

כשאני מכין את הפונדו אני אמור להכין אותו ישר בכלי שלו על הגז או שמא אני אמור להכין את זה במעין קלחת נירוסטה על הגז ואז לשפוך את התכולה לכלי של הפונדו (הקרמיקה או היציקת ברזל אחד מהם).

לעוזרים אודה

תודה
משה
 
לא

את הרוטב מכינים ב - SAUCEPEN ומעבירים למיכל הפונדו.

המלצה - לחמם את הכלי כדי שהרוטב לא יתקרר .
 

MOVEREP24

New member
אבל זה מיועד לגז

הפונדו יציקת ברזל מיועד לגז למה לא לבשל את זה על הגז איך שזה? למה בכלי נפרד?
 
כי

הברזל נועד לשמירת חום.
מאד מאד לא נוח לבשל בסיר .
תנסה ותעשה מה שנוח לך .

בהצלחה
 

MOVEREP24

New member
אז איך עדיף לדעתך?

האמת שאני עושה פעם ראשונה ולא מכיר/יודע.

עדיף לעשות בקלחת נירוסטה רגילה את הפונדו ואז להעביר לכלי של היציקת ברזל?

נראה לי שאת צודקת שזה לא נוח לבשל שם
למרות שזה מצופה אמייל בפנים אז לא אמורה להיות בעייה? אני טועה?
 
בבקשה

לי מאד מאד מאד לא נוח , מעדיפה בקלחת .
ניסיונות לא מוצלחים יש ברזומה שלי.
השלכתי כמויות של גבינות ,שמנת ושוקולדים משובחים בגלל הניסיון לחסוך בשטיפת כלים.

סיר קטן נירוסטה נוח עם שפה רחבה .
 

MOVEREP24

New member
אאמץ את המלצתך

מאחר ואני הולך להכין פונדו בפעם הראשונה ולא בא לי להשליח גבינות במאות שקלים לפח נראה לי כמו שאמרת שעדיף בנירוסטה ואז פשוט לשפוך לכלי של הפונדו.

נראה לי שגם בקלחת יהיה אפשרי לא?

ניסית פעם לעשות בתוך כלי פונדו יציקת ברזל או מחומר אחר?
 
בבקשה

מה ההבדל בין קלחת לנירוסטה?
יש סירים וקלחות מאלומיניום, ברזל ,נירוסטה ועוד כהנה וכהנה...
תכין בסיר שנוח לך , אני אוהבת את הסיר מנירוסטה בלי ציפוי ,בלי טפלון, בלי שטויות , נירוסטה וזהו.
אמא שלי מכינה במחבת , גיסתי בסיר בישול חשמלי .
נוחות ותו' לא.

לשאלתך השניה - הכנתי בסיר יצוק ויצאה לי יציקה, בניסיון השלישי ויתרתי.
יש לי סיר ישן מאד לפונדו ואחד חדש מאד בשניהם נכשלתי.
 
אז בבקשה....

פונדו גבינה עושים רק בקרמיקה (היציקה זה לשיוואז)
משפשפים את ה"סיר" קרמיקה בשום (משפשפים היטב, חזק ועם המון שום)
מוסיפים לסיר הקרמיקה את תערובת הגבינה שהיא מגורדת, רצוי לשלב לפחות 3 סוגי גבינה (כמובן צהובה קשה, ורצוי שווצרית) מחשבים לפי 200 גרם לאדם.
ל800 גרם גבינה אני מוסיף 3 - שיני שום חתותות לפרוסות,
4 דציליטר יין לבן יבש ולא מתוק, מעט שנפס (ציסר), 4 כפיות קורונפלור, אגוז מוסקט פלפל שחור וזהוא
הבישול מתחיל על הכריים תוך ערבוב תמידי של הסיפרה 8 ו 0
שזה מוכן מעביר למתקן, עם לחם כפרי חתוך לקוביות.
חשוב לא לשתות כלום מרגע התחלה ועד ל3 שעות אחרי זה
חוץ מי תה ו / או יין לבן (במיוחד אסור מים או קולה זה עושים כאב בטן)
 

MOVEREP24

New member
אז ככה

לא הבנתי למה רק בקרמיקה ולמה לא ביציקה? הרי גם יציקה מותאמת לפונדו גבינות/שוקולד וכו'. מה זה שיוואז?

אי אפשר ללכת על 150 גרם לאדם?
איזה יין יבש אתה ממליץ (שלא יקר)?
כמה זמן הבישול עצמו על הגז לוקח עד שהתערובת הופכת להיות להומוגנית?

תודה
נ.ב ולמה לא לשתות?:)
 
עונה

1) לא, בשווייץ אוכלים גבינה רק בקרמיקה 2) שינוואז - פיסות בשר במרק 3) אפשר גם ללכת על 3 גרם , אבל החישוב זה לרוב 200 גרם לאדם. 4) שרדונה 5) לא יודע - אבל לא להפסיק לערבב נ.ב. עושה כאבי בטן (חוץ מי תה ויין לבן)
 

MOVEREP24

New member
אהלן

היי

האמת שרכשתי כלי לפונדו שעשוי מיציקת ברזל עם ציפוי אמאייל פנימי של חברת LE CRUESET הידועה בכלי הברזל הטובים שלה בכל העולם. מאמין שזה אמור לספק את התוצאה ובכל מקרה הניסיון הראשון אעשה בכלי יציקת ברזל. לא נתקלתי בשום מקום באינטרנט שמוכרים פונדו בכלי של קרמיקה. נתקלת במשהו כזה?

בתור ניסיון ראשון אלך על 150 גרם גבינה לאדם, משמע 300 לזוג שזה נשמע לי מספיק והותר. אם יחסר בפעם הבאה אשים 200 גרם לאדם.

לגבי יין השקעתי היום וקניתי יין לבן יבש שעלה לי 89 ש"ח שהוא שילוב של סובניון בלאן ושרדונה. אלך עליו גם לפונדו וגם נשתה ממנו במהלך הארוחה.

לגבי לחם איך אתה מכין? קונה לחם אחיד לא פורס יום לפני ושם אותו על השיש שיתייבש טיפה?

ושאלה אחרונה, כמה זמן מרגש שהמסת את הגבינות, שמת יין, קורנפלור וכו' עד שהורדת מהגז והעברת לכלי עם הלהבה מתחת?

תודה
 
למעלה