פונדנט שוקולד

noamka25

New member
פונדנט שוקולד

קיבלתי מתכון להכנת פודנט שוקולד מפרום שוקולד אפיתי אותו בתוך כוסות (אני לא ידע איך זה נקרא) מנייר אך לאחר האפיה לא נאפה קרום קשה מספיק וכאשר פץחתי את הנייר כל העוגה נזלה החוצה העוגה נאפתה ב200 מעלות לכה 8-9 דקות ועוגה נוספת הנאפתה כ12-14 דקות העוגות הראשונות נסלו לגמרי העודה השניה נזלה פחות אך עדיין נזלה דבר נוסף העוגות היו במקרר כשעה בערך מקווה כי תוכלו להיות לי לעזר בתודה מראש נועם
 

noamka25

New member
בבקשה

1. אני לא מכיר את ה"סופלה" של הקופי בין, אולם אני מאמין שאת מעונינת להכין "פונדנט שוקולד" שזה מעין עוגה אפויה עם מרכז נוזלי חם!!! אז אני אתן את המתכון של בליני: 150 גר. חמאה 3 ביצים 3 חלמונים 90 גר. אבקת סוכר 180 גר. שוקולד מריר מאיכות טובה 40 גר. קמח אופן ההכנה: בקערה היושבת מעל בין מארי - (אמבט אדים) ממיסים את השוקולד והחמאה. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים, חלמונים ואבקת הסוכר, מקפלים את שניהם יחד ומוסיפים בהדרגה את הקמח. לחמם תנור לחום של 180צ מעלות. את הבלילה לצקת לקוקוטים אישיים או טבעות (רינגים) ממתכת יחד עם נייר אפייה, ולאפות 6 -7 דקות, להגיש מיד חם!! בתודה מראש נועם
 
אני לא רוצה להכין כלום ../images/Emo13.gif

דיווחת על תוצאות בעייתיות. לכן ביקשתי את המתכון - כדי לנסות להבין מה קרה ולהסיק מסקנות (לפעם הבאה)
 

noamka25

New member
לא הבנת

כך כתוב המתכון , כך קיבלתי אותו לא התכוונתי למור שזה מה שאת רוצה מצטער, מקווה כי תוכלי לעזור לי בכל מקרה !! תודה נועם
 

judi1

New member
הי.

היחסים במתכון שלך נראים די בסדר..ויש לי עוד כמה גירסאות למשפריצות האלה אם יש בכך עניין, לצורך ההשוואה.. * מומלץ להשתמש במנג'טים קשיחים מנייר אלומיניום ולא נייר דק. * האם קיפלת את השוקולד לקצף הביצים בעדינות, ומבלי לשבור את הקצף? * האם הוספת הקמח נעשתה בזהירות מספקת או שהנפח הצטמצם והקצף נפל? * האם אפית בטורבו? * האם מלאת את התבניות רק בחלקן ולא עד הסוף? ..ובכל מקרה הבומבות האלה אמורות להשפריץ מבפנים..
 

noamka25

New member
אני חושב ש...

לא שברתי את הקצף - למרות לקח לי הרבה זמן להכין אותו כי היתה לי את המקצפה הלא נכונה. הוספת הקמח היתה לדעתי זהירה עם לא מידי. הנפח לאחר האפיה לא השתנה מידי כלומר לא היהת נפילה לא אפיתי בטורבו לא הם מלאו בערך 1/4 3 כן אבל צריך לאכול אותם מכפית מתוך התבנית הקטנה שלהם תודה נועם
 

bouquet garni

New member
איך אפית את הפונדנט ?

אם השתמשת רק בתחתיות ניר זה יכול להסביר את הבעיה מאחר והולכת החום שלהם שונה מהולכת החום של מתכת. את היכול להשתמש בתבבניות חד פעמיות מאלומיניום - הן עושות את העבודה בצורה טובה. בכל מקרה כמה הערות על המתכון עצמו: 1. נראה לי שיש פחות מדי שוקולד ויותר מדי דברים אחרים - יש כמעט אותה כמות חמאה כמו שוקולד. 2. אפיית הפונדנט - מאחר ומדובר בתנור ביתי לא נראה שתוכל להתחמק מלעשות כמה ניסיונות בתנור שלך על מנת לדעת בדיוק כמה זמן לוקח לפונדנט להיות מוכן. בהצלחה
 

judi1

New member
בוקה, הצדק איתך ביחס ליחס החמאה..

במתכון של אדוני, (שהופיע בפורום אורט באדיבות ענת), מופיעים על 180 גרם שוקולד, 90 גרם חמאה, ועוד הוא מוסיף מטבע שוקולד בתחתית כל תבנית. האפייה שם על 180 מעלות בטורבו ל: 7-10 דקות. שווה לנסות שנית.
 
למעלה