פונדקאות בארץ/חו"ל

תומרT

New member
פונדקאות בארץ/חו"ל

שלום, רצינו לברר(אני ובן זוגי) לגבי תחילת תהליך של פונדקאות אם יש בכלל בארץ ? או בחו"ל מהיכן מתחילים ? האם ישנו ארגון בארץ שניתן לפנות אליו לברר מה צריך בשביל תחילת התהליך ? כמובן הנושא הכספי שנצטרך להיערך .. ועוד כמובן מלא שאלות שנוכל להפנות לרוגם המתאים . תודה.

כאן הם

New member
אין פונדקאות בארץ, בשבילך

מצטער, יש אפליה בוטה מובנה בחוק נגדך ונגד לסביות בנושא של פונדקאות בארץ. רק סטרייטים נשואים מותר להם. אז האופציה היחידה בחו"ל... ונכון, זה יקר... אם כי בצורה מדהימה, לא בהרבה יותר יקר מאשר אם היית יכול לעשות את זה בארץ. למה זה יקר? זה לא בגלל הפונדקאית. היא אפילו לא מקבלת רבע מסה"כ כל הכספים. רוב הכסף הולך עבור ה"שירותים" של הסוכנות שדרכה אתה עושה את הפונדקאות. זה כולל תשלום (מוצדק) לרופאים, עו"ד, וכדומה. השאר, ועדיין הרוב, הולך לכיס של כל מיני טפילים ונהנתנים, כולל גופים ממשלתיים לפעמים. תבדוק את זה איתם... אם הם בכלל יתנו לך פירוט של ההוצאות. ויש כמובן הדרך היותר קשה עם יותר סיכונים, של לעשות את זה באופן פרטי. אבל החוק בתוך ישראל קובע שהיולדת במיקרים אלו היא האמא החוקית, בנוסף לאב הביולוגי. לא חושב שזה ימצא חן בעיניך. לא נורא לדעתי אם הביצית היא מתורמת לא ידועה. אולי לעשות את הלידה בחו"ל? בכל מיקרה, אני לא מומחה בנושא אם כי אני, ובן-זוגי, אבות לילד בן 7 מפונדקאות, מחו"ל, וחיים בחו"ל. רענן

תומרT

New member
פונדקאות

תודה על ההארה, הספקנו לשוטט קצת ברשת ולקבל את הרעיון הכללי . הבנתי קודם כל אם אין לנו בסביבות 150,000 ש"ח חבל על הניסיונות להתחיל. אני שמח לפחות שחסכנו כסף אם כי יש עוד לחסוך ... אבל הכיוון אכן ברור איפה שניתן לעשוק את החלשים והנזקקים (במקרה הזה) שם נמצאים הטפילים שיודעים בדיוק שנשלם את הסכום המופקע הזה שזה בערך חצי מהמשכנתא שלנו ...

כאן הם

New member
אז תצטרך להתפשר

אם אתה באמת רוצה להיות אבא, ואם אין לך את הכסף לפונדקאות, או, אפילו אם יש לך את הכסף ואין לך חשק לפרנס נצלנים, נהנתנים ופרזיטים מהכסף שלך, אז אתה יכול לעשות פונדקאות באופן פרטי. את האמת, אני רוצה להזהיר אותך שלא ידוע לי על מקרה אחד כזה בארץ, מוצלח או לא מוצלח. אם תרד כמה דפים למטה בפורום תראה שיש אישה, פונדקאית לשעבר(!), בישראל שרוצה לעזור לזוג גברים. לא להאמין, אבל לא נותנים לה בגלל איזה שטות. זה הרבה עבודה קשה והרבה פרטים לעשות פונדקאות באופן פרטי, אבל הרעיון הוא שהיא תסכים לשאת ילד מזרעך ומתרומת ביצית (היינו היא לא אמא ביולוגית) וכשהילד יוולד, היא תתן אותו לך. הסיבוך היחיד בישראל, עד כמה שידוע לי, הוא שהיא תחשב לאמא חוקית של הילד כי היא היולדת למרות שבדיקות DNA יוכיחו שהיא לא אמא ביולוגית. אבל מה זה משנה? הילד אצלך ואתה והבן זוג מגדלים אותו. מה יש לדאוג? היא גם פונדקאית לשעבר אז אפשר להבין שאין לה בעיה להיפרד מתינוק שהיא נשאה עבור מישהו אחר. נ.ב. זה בדיוק מה שעשיתי בחו"ל. פונדקאית לשעבר נשאה את הילד שלי. אבל החוק בארה"ב לא מפלה והרבה הרבה הרבה יותר גמיש. רענן

בוודאי שיש מה לדאוג!!

קודם כל, מדובר בעבירה פלילית שעונשה עד שנת מאסר אחת (ס' 19 לחוק הסכמים לנשיאת עוברים (אישור הסכם ומעמד היילוד), התשנ"ו-1996). מעבר לזה, במצב שבו הפונדקאית מוכרת כאם, אובד אחד היתרונות המרכזיים של הבחירה בפונדקאות- האפשרות שגם אתה וגם בן זוגך תהיו הורים מוכרים של הילד. במצב שבו הפונדקאית מוכרת כאם (כלומר, בכל מצב שבו לא התקיימה פונדקאות חוקית בהתאם לכללי המדינה בה היא נערכה), אין אפשרות לאב הלא-ביולוגי לאמץ את הילד- משום שיהיו כבר שני הורים מוכרים לילד- הפונדקאית (גם היא תבחר לא לממש כלל את הורותה), והאב הביולוגי. בקיצור, הרעיון של ה"פשרה" הזו הוא מאוד גרוע בעיני, ולבטח אינו חוקי. הפתרון ההגיוני היחיד הוא שתמשיכו לחסוך כסף. הרעיון של פונדקאות בארה"ב באופן עצמאי, שלא דרך סוכנות, הוא אפשרי- אבל אני מניח שהוא מצריך כל כך הרבה היכרות עם הדינים האמריקאיים, מערכת הבריאות ומערכת המשפט שם, שאני חושב שעדיף כבר לנהל את ההליך דרך סוכנות. רוב פירוטי התשלום של סוכנויות הפונדקאות שאני הסתכלתי עליהם, נראו לי מאוד סבירות, ואחוז הכסף שהולך לחברה עצמה לא נראה לי גבוה באופן בלתי סביר. ברוב הסוכנויות כמובן יש גם פירוט מלא של כל התשלומים הנדרשים- כך שאתם יכולים לראות בדיוק על מה יוצא הכסף. שיהיה לכם בהצלחה!

כאן הם

New member
מה פתאום עבירה פלילית?

אפשר בשקט לצפצף על החוק הזה. אני בטוח שלא ישלחו את הפונדקאית לבית הסוהר, במיוחד מכיוון שהיא לא האמא הביולוגית. גם את האבא לא ישלחו לכלא, כי מי יטפל בתינוק שנולד? אין שום עניין ציבורי בלממש את החוק הזה. ממש לא מודאג מחוקים אבסורדים מהסוג הזה. המטרה היחידה של החוק הזה היא לשמור על מונופול של פונדקאות (וכל הכסף המוגזם שנדרש) בידי ועדה שמפלה (ע"פי החוק) בצורה בוטה כנגד גברים (הומואים או לא) ונשים (לסביות או לא) לעומת סטרייטים נשואים. אבל אתה 100% צודק שהבן זוג של האב לא יוכל לאמץ את הילד עד שבאיזה דרך יום אחד יסירו את שם הפונדקאית מתעודת הלידה. ובמיקרה של הפונדקאית הזו, פונדקאית לשעבר, שכבר מסרה תינוק אחד להוריו האמיתיים, אפשר להיות כמעט לחלוטין בראש שקט שלמרות החוק האבסורדי שהיא האמא החוקית לילד, היא לא תתערב ולא תהיה מעורבת עם הילד. אז מה זה משנה מה כתוב על חתיכת נייר, אפילו בעיני הילד. רענן

בהחלט עבירה.

בין אם האיסור הזה נאכף, ובין אם לא- זה מהווה עבירה פלילית. אין כאן ויכוח. לגבי האכיפה- אני לא יודע האם מישהו אי פעם הועמד לדין על העבירה הזו בישראל, אבל תיאורטית זה בהחלט אפשרי. לשאלה האם מדובר באם הביולוגית או לא, אין שום משמעות- עצם היותו של אדם צד להסכם לנשיאת עוברים, שלא באישור הועדה- מהווה עבירה פלילית. העבירה של מסירת או קבלת התינוק בלא אישור, ד"א, היא עבירה נוספת, שדינה גם הוא עד לשנת מאסר אחת. אני מסכים איתך שסביר להניח שההורה המיועד לא ייכנס לכלא, כי אז לא יהיה מי שיטפל בתינוק- אבל את הפונדקאית בהחלט אפשר להכניס לכלא (וגם את הרופא שיבצע את ה-IVF בלא אישור הועדה). מעבר לזה- כמובן שאפשר להעמיד לדין את כל המעורבים בעניין, ולהטיל עליהם קנס- מאסר שנה הוא רק העונש המקסימלי, לא העונש האפשרי היחיד... בכל מקרה, אני לא מבין איך אפשר להעדיף לקחת את כל הסיכונים האלו, לבצע עבירות ולהסתבך עם הסתמכות גדולה כל כך על הפונדקאית, על פני האפשרות של המשך החסכון לעוד כמה שנים וביצוע התהליך באופן חוקי ומסודר.

כאן הם

New member
מעניין את הסבתא שלי. במילא אני עבריין

אתן לך דוגמא אישית: חוזה הפונדקאות שחתמתי עליו עם הפונדקאית שלי בארה"ב לא מזכיר את המילה "פונדקאות". בנושא של כסף, כתוב "תשלום לאחר שהילד נולד" ולא מוזכר "עבור הילד" או "טירחה בנשיאת ילדי". החוזה אומר במפורש שהוא נערך ע"פי החוקים של מדינת ארקנסס בארה"ב". למה? כי היא בכלל ממדינה שאוסרת על פונדקאות. אבל אני ממדינה שכן מתירה פונדקאות. ומדינת ארקנסס, אז, היו לה (ועדיין יש) את החוקים הכי פרו-פונדקאות. רק להראות לך שבארה"ב הברדק חוגג בצורה יוצאת מין הכלל עם חוקים שונים בין מדינות שונות, כך שאין לשום חוק שיניים אם זה נעשה עם אנשים ממדינות שונות. אז לפי זה, אני עבריין, והפונדקאית של עבריינית... וזה לא מעניין אותי, את הסבתא שלי ואפילו את המשטרה... ולמרות כל זה, בכל זאת, שופט במדינה שלי העביר את כל הזכויות על הילד לרשותי בלבד (היא גם האמא הביולוגית)... גם מכיוון שלא הייתה לו ברירה אחרת, אבל בעיקר כי זה הדבר הנכון לעשות. מי יתלונן פה על המיקרה? לא מפעילים את החוק אלא אם מישהו מתלונן. בוא נהיה תכלס בעניין הזה בישראל. אתה צודק שהבעייה העיקרית(!) פה זה למעשה הרופא: שום רופא לא יעשה את הפרוצדורה הזו בישראל (להפרות ביצית שנתרמה מזרעו של האבא ולשתול אותה אצל הפונדקאית)... כי לפי החוק הוא יאבד את הרשיון. אז לא משנה איך שמסתכלים על זה, צריכים לעשות חלק מהדברים בחו"ל. ולדעתי, גם את הלידה בחו"ל... כדאי להפטר מהשטות הזו של "רק בישראל, היולדת היא האמא, אפילו שהוכח שהיא לא אמא ביולוגית". אז אם מישהו באמת רוצה להיות אבא, ואו שאין לו מספיק כסף או שהוא לא רוצה לממן טפילים נהנתנים מכספו, אז כדאי להתאמץ קצת ולנסות בדרך אחרת. אני שוב מזהיר שלא ידוע לי על מקרה שכזה ויש פה סיכונים. מי שמתכנן את זה טוב יצליח ויהיה מאוד מאושר וגאה בעצמו. רענן נ.ב. חבר טוב שלי מניו-יורק עשה פונדקאות עם אישה מניו-יורק. החוק האבסורדי בניו-יורק מתיר לחלוטין ומגן על פונדקאות. ממש! אבל החוק גם אומר שפונדקאית לא יכולה לקבל כסף עבור שירותיה. החבר שלי צפצף על החוק ואח"כ עוד הופיע מול שופט לבקש שיסירו את שם האמא מתעודת הלידה (הפונדקאית הייתה גם אם ביולוגית). לתדהמתי, השופט אמר "בסדר!". אישית, זה כבר יותר מידי סיכון. אמרתי לו מהתחלה שלפחות יעשה פונדקאות עם מישהי ממדינה אחרת, אבל הוא לא הקשיב לי.

זאת עבירה, גם אם לך זה לא משנה.

ולכן הטענה שלך שזו לא עבירה ("מה פתאום עבירה?!") היא שגויה. זה הכל. גם לגבי העובדה שבישראל היולדת היא האם גם אינה אם ביולוגית- אפשר לא לאהוב את זה, לרצות לשנות את זה וכו'- אבל זה המצב. להתעלם מזה, יהיה שגוי ומסוכן. כמובן, במקרה שפספסת את זה, שאני מדבר רק על מצב שבו הפונדקאית היא ישראלית- בביצוע תהליך הפונדקאות כולו באופן עצמאי (בניגוד לביצועו דרך סוכנות), במדינה שמתירה את זה אין את כל הסיכונים האלה (אלא רק הרבה כאב ראש בירוקרטי). האזהרות שלי מתייחסות רק להצעה שכל המעורבים בעניין יהיו מישראל, ורק הIVF/ לידה יתבצעו בחו"ל. אז אם מישהו רוצה לקחת סיכונים בצורה כל כך מטומטמת, ולנהל את ההליך עם פונדקאית ישראלית, אולי על מנת לקחת חלק גדול יותר בתהליך או מסיבות אחרות שאינן מובנות לי כרגע, על חשבון המעמד ההורי של בן זוגו, על חשבון הבטחון במעמדו על הילד (כי הפונדקאית תוכל בכל רגע לבוא ולדרוש זכויות על הילד, אם הפונדקאות לא נערכה באופן חוקי), ועל אף שהוא מפר את חוקי המדינה ומסכן את עצמו ואת הפונדקאית בקנס (או, במקרה הפחות סביר, במאסר)- אז זו זכותו. אבל הוא צריך לשקול את כל השיקולים האלה לפני שהוא מחליט, והניסיון שלך לבטל את השיקולים האלו הוא חסר אחריות. ד"א, יש הבדל גדול בין המקרה שלך לבין מה שאתה מציע לו לעשות- קודם כל, העובדה שמדינה לא מאפשרת פונקדאות לא אומרת שהשתתפות בה היא עבירה פלילית. החוק בישראל מגדיר זאת במפורש כעבירה פלילית. שנית, המדינה ממנה אתה הגעת, שבה התבצעה הלידה, ושבה קיבלת את הזכויות על הילד, מתירה פונדקאות. כאן, המדינה שממנה מגיעים כל המעורבים, ושאמורה לקבוע את מעמדו של הילד, אוסרת על פונדקאות כזו. ולבסוף, ה"שטיקים" שהתשמשת בהם בחוזה עם הפונדקאית שלך, לא רלוונטיים לישראל- כי עצם קבלת התינוק מהווה עבירה פלילית (כך שהשאלה איך החוזה נוסח בכלל לא רלוונטית). ולזוג- אני מאחל המון הצלחה בתהליך, תשקלו טוב-טוב את הצעדים שלכם בעניין.

כאן הם

New member
בטח שזה עבירה, ואני עברין, ואני מצפצף

עוד מעט תגיד לי שהיית נמנע מיחסים עם גבר בתקופה ש"מעשה סדום" היה עבירה פלילית בישראל. ואגב, באותה תקופה, אני יודע שאף הומוסקסואל אחד הלך לכלא בגלל החוק הזה (חוץ ממקרים של בוגר שעשה את זה עם קטין). רק להראות לך שאפילו המשטרה והשלטונות לא לוקחים את החוקים ברצינות. אבל יופי שאתה כזה שומר חוק וכל חוק. אני ממש מתפל ומתפעם ממך. ואני נורא מצטער שאני כזה אכזבה בשבילך בנושא. אני עבריין, ללא ספק, ופעלתי בניגוד לחוקים של ארה"ב. רוצה לדווח עלי לשלטונות? יש חוקים גרועים ומפלים, וזה מצווה להפר אותם ולפעול בניגוד אליהם. כמעט כל ההיסטוריה של האנושות, בחלקים הכי מפוארים (באמת!) היו מתי שאנשים הפרו חוקים לא צודקים. תקרא קצת ספרי היסטוריה. ומכיוון שהשתמשת במילה "מטוממטת", אז אני רוצה להשתמש במילה הזו גם: זה פשוט התנהגות מטומטמת לעשות פונדקאות בצורה "חוקית" בישראל (אם בכלל ניתן להומואים ולסביות). לשלם הון תועפות לחבורת נצלנים ונהנתנים כשרוב הכסף לא הולך לכיסה של הפונדקאית. אפילו לא רבע מזה. אז בוא נהיה תכלס: אנחנו די מסכימים שאי אפשר לעשות את כל הפונדקאות בצורה פרטית בישראל. ההפריה צריכה להיות בחו"ל ואני מאוד מאוד ממליץ שהלידה תהיה בחו"ל. אבל למרות כל זה, זה פונדקאות פרטית, עם סיכוי אפסי להסתבכות עם החוק, וחסכון אדיר של כסף, אפילו עם תשלום יותר גבוה מהרגיל לפונדקאית. רענן

אם הלידה תהיה בחו"ל,

+ צו הורות וכו', אני מסכים איתך שיש לכך יתרונות מסוימים, אבל אני אישית לא הייתי הולך על שום אפשרות שבה בן הזוג שלי לא יוכל לאמץ את הילד (שכוללת כל אפשרות שבה הפונדקאית רשומה כאם- כלומר, לידה בישראל, או לידה בחו"ל בלא ביצוע הליך של הוצאת צו הורות לאב/ות בלא רישום היולדת כאם). לגבי החוקיות- השאלה האם הפרת את החוק או לא, לא רק שלא מטרידה אותי- היא גם לא מעניינת אותי בכלל. אתה לא הנושא פה, אלא אפשרויות הפעולה השונות, וההמלצות שנתת בנושא. זכותך להחליט להפר את החוק, אבל זכותו של מי שאתה ממליץ לו לנקוט בדרך פעולה מסוימת, לדעת מה הוא עושה, מה המשמעות המשפטית של זה, ובמה הוא מסתכן. אז בין אם אתה מתנגד לבחירה מודעת של אנשים, ובין אם אתה מסכים איתי- אין טעם להמשך הויכוח הזה.

כאן הם

New member
אבל אם הלידה בחו"ל, הבן זוג שלך כן יוכל לאמץ

קודם, כל אני מאוד שמח שהסכמת איתי ש"הפרת את החוק או לא, לא רק שלא מטרידה אותי- היא גם לא מעניינת אותי בכלל." כך גם אני פועל. אז טוב שירדנו מהעניין של "זה נגד החוק!". ועכשיו, באמת יש טעם לדיון (זה לא "ויכוח") ואפשר לעשון דיון מעניין ומהנה, עם ראש נקי, לגבי איך אפשר לעשות פונדקאות בצורה הכי טובה לזוג גייז ישראלים, בצורה הכי טובה לפונדקאית, ובצורה עם הכי פחות סיכונים. זה נושא די גדול ואם תרשה לי, בוא נתחיל מהסוף: לידה. ברור שלידה בישראל תהיה כרוכה בהכרזה אבסורדית שהיולדת היא "אמא" חוקית לילד. דבר שהוא לא רק לא נכון מבחינה ביולוגית ומוסרית, אלא שהוא גם בניגוד לרצון היולדת, האב הביולוגי ובן זוגו. אפשר לחיות עם זה כי הפונדקאית לא תהיה מעורבת בחיי הילד, אבל בן הזוג לא יוכל לאמץ. מצד שני, לידה בחו"ל במדינה מתאימה, תסתיים עם תעודת לידה שבה שם היולדת בכלל לא מופיע והשמות של שני האבות כן מופיעים. ולמדינת ישראל לא תהיה ברירה אלא לקבל את זה (בסופו של דבר). אבל בתכלס, אתה לא יכול להביא את התינוק לישראל אלא אם יש לו דרכון. אני כמעט 100% בטוח בזה. אבל אם הילד נולד בארה"ב, המדינה היחידה בעולם שמעניקה אזרחות אוטומטית לכל מי שנולד על אדמתה, אז תוך כמה שבועות יש לילד דרכון (אמריקאי), והוא יכול לנסוע איתך לארץ. אבל אפילו לפני הנסיעה והדרכון האמריקאי, אתה יכול ללכת לשגרירות ישראל בארה"ב ולבקש אזרחות לילד. זה בדיוק מה שעשיתי עם הילד שלי(!!): הוא נולד בארה"ב והוא הפך לאזרח ישראלי בערך חודשיים אחרי שהוא נולד. כל מה שצריך להראות בשגרירות הישראלית זה תעודת לידה שבא מופיע שאתה האבא. מה הם יעשו לגבי בן הזוג, אין לי מושג, אבל זה לא משנה בשביל להביא את הילד לישראל. אז עכשיו, מה דעתך על ה"תוכנית" שלי? רענן

bengb

Member
הי תומר

הי תומר, בתור התחלה אתם יכולים להתחיל באתר של "תמוז". זו סוכנות ישראלית שהמון זוגות עוובדים איתם, בעיקר בפונדקאות בהודו. והתעריפים הם יחסית סבירים. הנה הלינק: האתר של תמוז

למעלה