אבל אם הלידה בחו"ל, הבן זוג שלך כן יוכל לאמץ
קודם, כל אני מאוד שמח שהסכמת איתי ש"הפרת את החוק או לא, לא רק שלא מטרידה אותי- היא גם לא מעניינת אותי בכלל." כך גם אני פועל. אז טוב שירדנו מהעניין של "זה נגד החוק!". ועכשיו, באמת יש טעם לדיון (זה לא "ויכוח") ואפשר לעשון דיון מעניין ומהנה, עם ראש נקי, לגבי איך אפשר לעשות פונדקאות בצורה הכי טובה לזוג גייז ישראלים, בצורה הכי טובה לפונדקאית, ובצורה עם הכי פחות סיכונים. זה נושא די גדול ואם תרשה לי, בוא נתחיל מהסוף: לידה. ברור שלידה בישראל תהיה כרוכה בהכרזה אבסורדית שהיולדת היא "אמא" חוקית לילד. דבר שהוא לא רק לא נכון מבחינה ביולוגית ומוסרית, אלא שהוא גם בניגוד לרצון היולדת, האב הביולוגי ובן זוגו. אפשר לחיות עם זה כי הפונדקאית לא תהיה מעורבת בחיי הילד, אבל בן הזוג לא יוכל לאמץ. מצד שני, לידה בחו"ל במדינה מתאימה, תסתיים עם תעודת לידה שבה שם היולדת בכלל לא מופיע והשמות של שני האבות כן מופיעים. ולמדינת ישראל לא תהיה ברירה אלא לקבל את זה (בסופו של דבר). אבל בתכלס, אתה לא יכול להביא את התינוק לישראל אלא אם יש לו דרכון. אני כמעט 100% בטוח בזה. אבל אם הילד נולד בארה"ב, המדינה היחידה בעולם שמעניקה אזרחות אוטומטית לכל מי שנולד על אדמתה, אז תוך כמה שבועות יש לילד דרכון (אמריקאי), והוא יכול לנסוע איתך לארץ. אבל אפילו לפני הנסיעה והדרכון האמריקאי, אתה יכול ללכת לשגרירות ישראל בארה"ב ולבקש אזרחות לילד. זה בדיוק מה שעשיתי עם הילד שלי(!!): הוא נולד בארה"ב והוא הפך לאזרח ישראלי בערך חודשיים אחרי שהוא נולד. כל מה שצריך להראות בשגרירות הישראלית זה תעודת לידה שבא מופיע שאתה האבא. מה הם יעשו לגבי בן הזוג, אין לי מושג, אבל זה לא משנה בשביל להביא את הילד לישראל. אז עכשיו, מה דעתך על ה"תוכנית" שלי? רענן