"פונדקאות לכולם, גם לי ולבעלי"

כאן הם

New member
"פונדקאות לכולם, גם לי ולבעלי"

עוד כתבה מ-ידיעות: "בשנת 1996 נחקק בישראל "חוק הסכמים לנשיאת עוברים", הידוע יותר כחוק הפונדקאות. החוק מתיר ל"איש ואשה שהם בני זוג" וחשוכי ילדים להתקשר עם אם נושאת על מנת להביא לעולם ילדים בהליך פונדקאות. על פי לשון החוק, לא יכולים הומואים לבצע תהליך פונדקאות בישראל, כי אנחנו לא "איש ואשה". זוגות הומואים רבים מעוניינים בפתיחת תהליך הפונדקאות בארץ, בהם אני ובעלי. אחרי שהתחתנו בקנדה (כי בישראל אי אפשר) החלטנו להרחיב את המשפחה. התחלנו לבדוק את האופציות העומדות בפנינו: הורות משותפת, אימוץ ופונדקאות בחו"ל."

אבל לדעתי, ניר דריימן שכתב את המאמר, הרס את כל הטיעונים והמאמר שלו כשהוא כתב בסוף: "אפילו אם הליך הפונדקאות בארץ הוא ניצול מכפיר של נשים, אני טוען שיש לבטל את החוק או לפתוח את האפשרות לכולם."

כי זה טעות לכתוב ש"[אפילו אם] הליך הפונדקאות בארץ הוא ניצול מכפיר של נשים", מכיוון שזה פשוט לא נכון, לא קרה, לא יקרה ויש את כל הכללים למנוע את זה בצורה מוחלטת.

רענן

פונדקאות היא רעיון יפה אבל...

בכמה מפוצה אשה אם היא מאבדת את הרחם בעקבות ההריון?
כמה משלמים לה אם מבוצעת הפלה כי העובר לא תקין?
כמה משלמים לבני משפחתה אם היא מתה בתהליך?
כמב משלמים לה אם היא נותרת נכה בעקבות התהליך?
היתה כתבה לא מזמן בידיעות כמדומני שהראתה גם צדדים מאוד לא חיוביים של פונדקאות.
ברוב המקרים מי שעושה זאת הן נשים מעוטות יכולת כלכלית.
אני לא נגד פונדקאות ,אבל צריך להרחיב את הפיצוי הכלכלי לפונדקאית וליצור ביטוחים מתאימים למקרים הנ"ל

אני מסכימה לגבי הבעייתיות בפונדקאות.

בישראל מורשות לשמש כפונדקאיות רק נשים חד הוריות, שהן מראש ציבור מוחלש. אין פיקוח מספק על התהליך וגם לא על הפונדקאית לאחריו. אין ליווי לילדיה של הפונדקאית, שזה נושא שנחקר והתגלה שיש לתהליך השפעה שאין להתעלם ממנה על הילדים.

מנגד, ליבי יוצא להומואים ישראלים שאין להם שום דרך סבירה להביא ילדים לעולם מלבד הורות משותפת. אין ספק שקיימת כאן אפליה לעומת סטרייטים. אבל אני הייתי רוצה לראות את המאבק הקהילתי הזה ככזה שקודם כל קורא לפיקוח טוב יותר על התהליך ודאגה רבה יותר לרווחתה ושלומה של הפונדקאית, ורק אחרי להשוואת זכויות מול סטרייטים.

כאן הם

New member
יש שני צדדים למטבע

אני מסכים איתך שהשיטה בישראל (רק נשים חד הוריות) היא די פסולה. היא נובעת מבעיות דת.

ההפך הגמור הוא בשאר העולם שבו דווקא נשים חד הוריות הם כמעט תמיד פסולות מלשמש פונדקאיות. בחיים שלי לא הייתי מוכן שאישה חד-הורית תהיה פונדקאית עבורי.

הסיבה, וזאת הסיבה בשאר העולם, זה שאישה חד הורית היא סיכון גבוה מידי לתביעות לגבי זכויות על הילד, בגלל מצב כלכלי וחוסר תמיכה.

אצלנו וכמעט כל הפונדקאיות בעולם הם נשים נשואות, עם ילדים משלהן, מערכת יחסים טובה עם הבעל, בעל שתומך בפונדקאית ומסכים, ומצב כלכלי סביר.

נשים כאלו יש להם תמיכה מבן זוגם, מצב כלכלי סביר ואין להם שום(!) סיבה לתבוע זכויות על הילד. למה שאישה כזו תגדל ילד שהוא לא שלה ולא של בעלה עם בעלה?

גם אישה שעושה את זה רק בגלל הכסף גם נפסלת מלשמש פונדקאית. שום פסיכולוג סביר לא יסכים שאישה כזו תשמש כפונדקאית.

מהסיבות האלו, אני לא ממליץ להשתמש בפונדקאית בישראל, אפילו אם היה ניתן.

רענן

כאן הם

New member
באמת שאלות טובות... לכל אישה שנכנסת להריון

כל השאלות האלו הם באמת שאלות טובות לגבי מקרים שיכולים לקרות וקרו.

אבל כפי הנראה תסכימי איתי שנשים נכנסות להריון מבן זוגם או עם בת זוגתם בלי הרבה חשש וחרדה לגבי כל הנקודות האלו?

כי כל הדברים האלו הם מאוד מאוד נדירים.

אבל, את 100% צודקת, שמכיוון שמדובר פה על פונדקאית שנושאת ילד עבור מישהו/מישהם אחרים, אז יש לתת לתת הרבה שיקול דעת עבורם ולהציע פתרונות.

אז כל חוזה פונדקאות כולל הרבה ביטוחים וסעיפים לטפל בכל מיקרה שציינת. לפונדקאית שלנו נתנו ביטוח חיים מאוד גבוה והיו סעיפים שבהם פרטנו כמה נפצה לגבי מקרים אחרים כמו הפלה, ובעיות אחרות שאת אפילו לא ציינת (תאומים, שלישיות, זכות של הפונדקאית לסרב להפלה, ועוד ועוד).

והפונדקאות עברה בשלום בלי שום בעייה.

בקיצור, כל סוכנות פונדקאות יודעת יפה מאוד איזה סעיפים לכלול ועל איזה סעיפים יש לדבר ולהסכים. חוזה פונדקאות ממוצע הוא מאוד ארוך.

אני לא מסכים שרק נשים נואשות מבחינה כלכלית עושות פונדקאות. למעשה, אישה שעושה את זה רק בגלל הכסף תפסל מייד ע"י הפסיכולוג שבוחן אותה ואישית אני בחיים שלי לא הייתי עובד עם אישה כזו - המועמדת הכי גרועה לתפקיד הזה. פונדקאית היא אחת שקודם כל רוצה לעזור לאלו שלא שפר עליהם מזלם.

הפונדקאית שלנו היתה בעלת בית, ואפילו סירת מנוע ומכוניות חדישות. היא עשתה את זה לעזור לנו, פעם שנייה שהיא עשתה פונדקאות. את הכסף היא רצתה לחסוך ללימודים האקדמאים של הילדים שלה.

רענן

יש פונדקאות שהיא ניצול מוחלט

ויש פונדקאות שמרכיב הניצול בה קטן יותר.

במקרה של הפונדקאות בהודו הדברים דיי ברורים ומדובר שם בניצול מוחלט של הנשים ומצוקתן. הנה מחקר שבדק את הנושא. וכאן יש התייחסות בעברית לנושא וגם למחקר.

ואכן, צריך לפתוח את נושא מוסריות הפונדקאות לדיון ציבורי, ללא קשר להורים המיועדים שרוצים להשתמש בדרך זו להבאת ילדים לעולם.

כאן הם

New member
לא מכיר או שמעתי על מיקרה אחד של ניצול

אפילו למקרא דברייך, אפשר להבין שברוב המיקרים, פונדקאות זה לא ניצול וזה עזרה נהדרת לפונדקאית ולהורים המיועדים.

ותסלחי לי, אני לא מעוניין ב"מחקרים" ו-"דעות".

תביאי לי דוגמא אחת של סיפור ממקור ראשון מפונדקאית שפגעו בה.

ואז, אני מבטיח לך, אשנה את דעתי.

רענן

כאן הם

New member
אני לא מעוניין במחקרים ע"י "חוקרים" מסויימים

עזבי אותי. אפילו מדינת ישראל והרבה מדינות אחרות לא מעוניינות ב"מחקרים" מהסוג הזה.

ממש עצוב שה"מחקר" קובע שפונדקאות זה ניצול ופגיעה ומדינת ישראל מתעלמת מזה ומתירה פונדקאות.

והכי עצוב זה שפונדקאיות גם כן מתעלמות מהמחקר הזה.

אבל, אני מניח שאם תמצאי סיפור אישי של פונדקאית שמספרת איך ניצלו, רמסו ופגעו בה, זה ישנה את דעתי, את דעתן של פונדקאיות פונטציאליות והמדיניות של מדינת ישראל.

אז, יאללה, לעבודה.

רענן

אתה לא מעוניין במחקרים?

למה? כי הדעה הבודדת והלא רלוונטית שלך היא נכונה יותר ממחקרים שלא טרחת לקרוא או להבין? יש לי חשש שאתה פשוט לא מסוגל לקרוא ולהבין אותם.

כאן הם

New member
במיוחד מחקרים מאירגוני נשים שנתמכים מהאו"ם

נו, באמת. האתר שנתת לי ל"מחקר" הוא של אירגון לקידום מנהיגות אצל נשים שנתמך ע"י האו"ם.

המידע בא מ: Surrogacy from a feminist perspective' by Malini Karkal, published in Indian Journal ... Bequaert, Purdy Laura (Eds.): Feminist perspectives in medical ethics.

אני לא צריך להוסיף מילה למה ה"מחקר" לא רציני ויש לו מטרה.

ולאו"ם יש המון (יותר מידי) מחקרים לגבי ישראל.

רענן

eyal2210

New member
שאלון מקוון - הורות חד מינית

שלום כאן הם, ראינו שכן יש יותר סיכוי שתראה את תגובתנו
,
סליחה על הטרדה הקטנה, אך אנחנו נשמח מאוד אם אתה ובן זוגך תוכלו למלא שאלון אנונימי לוטבת מחקרנו בנושא זוגית הורית חד מינית גברית , הנערך במסגרת סמינר הורות, החותם את התואר הראשון שלנו באוניברסיטת תל אביב - בבית הספר לחינוך.
השאלון לא ארוך ואנונימי - מצ"ב הלינק לשאלון :
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dENEZzc5MWFBOFhZTTVxNGVUNGhfdVE6MQ#gid=0

כמו כן נשמח, במידה והינך מכיר עוד זוגות, נשמח אם תוכל להעביר להם את השאלון .
המון המון תודה,
אייל ולימור,
אוניברסיטת תל אביב, בית הספר לחינוך

למעלה