פונדקאות

כאן הם

New member
עוד קשקוש מטומטם

טוב, אחרי שלמדנו ממישהו אחר שפונדקאות זה אותו דבר כמו אונס, עכשיו מישהו נוסף מספר לנו שבהודו הפונדקאיות הן נשים מסכנות שמנוצלות בצורה שפלה וחייהן נהרסים בגלל פונדקאות.

אני מצרף תמונה של פונדקאית הודית מסכנה שכזו.

כן, יש אנשים שהם נגד פונדקאות, ואולי יש להם סיבות מוסריות אישיות טובות לזה. זכותם לדעותיהם ושיפעלו בהתאם: לא ישתמשו בפונדקאות.

אבל להמציא דברים מצוצים מהאצבע כדי להצדיק את דעותיהם ו/או לכפות את דעותיהם על אחרים, זה דבר אחר ומאוד חמור.

אף אחד לא מכריח שום אישה להיות פונדקאית, בשום מקום בעולם! זה פשוט לא יתכן! אם הכריחו אישה נגד רצונה לשאת תינוק שהוא לא שלה, היא יכולה פשוט להעלם עם התינוק ולא למסור אותו. אולי גם נחזיק אותה בכלוב כדי למנוע את זה?

האמת היא מאוד פשוטה: ההורים המיועדים תמיד נפגשים עם הפונדקאית לפני שהתהליך מתחיל. יש הסכמים שעליהם הפונדקאית חותמת מרצון. הפונדקאית נבדקת ע"י פסיכולוגים ורופאים. מפנקים אותה. פונדקאית עושה את זה מרצון חופשי. הכסף שהיא מקבלת ישפר את מצבה. פשוט וקל להבנה.

כבר שנים שאני מבקש דוגמא אחת של פונדקאית שמספרת איך ניצלו אותה, הכריחו אותה, רמסו אותה ופגעו בה! אני לא רוצה לשמוע סיפורים ממקור שני או שלישי. תנו לי אפילו סיפור אחד ממקור ראשון, הפונדקאית בעצמה.

רענן

אולי כי פשוט רוב האנשים

הפסיקו לקרוא מה אתה כותב או מבינים שאתה לא מעוניין לשמוע שום דבר מלבד את עצמך.

כאן הם

New member
אולי פשוט כי אנשים יודעים ש...

אולי פשוט כי אנשים יודעים שהכרזות הסטריות, בומבסטיות וכוללניות, כמו:
- "פונדקאות זה אונס"
- "החיים נהרסים לגמרי לפונדקאיות מנוצלות שנרמסות"
- ברית מילה זה לא פחות ולא יותר מאשר הטלת מום חמור בתינוק חסר ישע ע"י הורים אכזריים
- וכולי

הכרזות אלו באות מאנשים קיצוניים שממציאים דברים שאין להם שום קשר למציאות או האמת... כמו האירגון הפמיניסטי לאתיקה והעצמה נשית שממנו הבאת לי "מחקר" על נשים פונדקאיות.

אבל, שוב, אני נשבע ואני מאוד רציני: אם תביאי לי דוגמא ממקור ראשון, של פונדקאית שמספרת איך פגעו בה, אז יש סיכוי טוב מאוד(!) שאשנה את דעתי.

לא כדאי לך לעבוד איתי בנושא? לטובת כל הפונדקאיות? לידיעת כל הפורום ולידיעתי?

רענן

אני מכירה פונדקאית אחת

שהסכימה להיות פונדקאית עבור חברה שלה. מעבר לזה אני לא מכירה אף פונדקאית כך שאני לא יכולה לספר לך סיפור זה או אחר. אני יכולה לצטט לך מחקרים שבהם היה מי שדיבר עם עשרות פונדקאיות, בדק איתן מה הביא אותן להחלטה להיות פונדקאית, שוחח איתן על הקשיים שלהן במהלך ואחרי הפונדקאות. זה שווה יותר מכל סיפור אנקדוטלי זה או אחר.

כאן הם

New member
יש גוגל

נו באמת. יש גוגל!

בטח תוכלי למצוא לי לפחות סיפור אחד אישי של פונדקאית שנפגעה.

ממש לא מעניין אותי צד שני ושלישי, אפילו כשהם "חוקרים" שכתבו "מחקר" ומספרים לנו על פונדקאיות אלמוניות שנעשה להן פשע מחריד.

הרי כבר שנים שאני מבקש דוגמא אחת לסיפור איום ונורא, או אפילו רק "רע" על פונדקאית מסכנה. נכון?

רענן

כאן הם

New member
לא צריך

לא צריך! אני וכמעט כולם נמשיך להאמין שפונדקאות זה דבר נהדר להורים ולפונדקאית, וזה יאכל את הלב שלך כי את יודעת בדיוק ההפך.

רענן.

כאן הם

New member
מי מדחיק? אני יודע.

אני יודע ומשוכנע במיליון אחוזים שאין כל רע בפונדקאות. לא מדחיק שום דבר. לא שמעתי על סיפור אחד ממקור ראשון שמתאר משהו אחר.

אבל את והיא יודעות/משוכנעות בדיוק ההפך, ומדחיקות את העובדה שאתן לא מסוגלות למצוא אפילו דוגמא אחת.

אז מי פה מדחיק?

נו באמת! אמרתי כבר כמה פעמים, בכוונה מלאה וברצינות מלאה, שאם יראו לי סיפור אישי של פונדקאית שמראה ההפך, אז אני אשנה את דעתי לנוכח העובדות בשטח. למה להדחיק את הבקשה הצנועה שלי?

רענן

כמה נקודות

א. אני די בטוח שההודית בתמונה זו הרופאה שמנהלת את המרפאה, ולא הפונדקאית.
ב. בפונדקאות בהודו הזוג כמעט אף פעם לא נפגש קודם עם הפונדקאית- הסוכנות שולחת לשם את הזיגוטה מהמדינה המערבית שבה היא מתבצעת (כי ברוב המקרים ההורים המיועדים לא רוצים ביצית הודית), ההורים מגיעים רק ללידה.
ג. הפונדקאיות בהודו אכן מוחזקות ב"חוות", וגם אם הן לא מוחזקות שם בכוח פיסי- הן מחויבות על פי החוזה שלהן לגור בדירה של המרפאה במשך כל תקופת הפונדקאות, שם מפקחים גם על מה שהן אוכלות.
מאחר ומחקרים לא מעניינים אותך, אתה מוזמן לראות את הסרט "גוגל בייבי", שייתן בדיוק את הinput הלא-מחקרי שאתה רוצה. שם גם תוכל לראות שבאופן מקומם למדי הפנייה של המרפאה, גם בעת החתימה על החוזה, היא תמיד לבעלה של הפונדקאית שמגיע איתה. המרפאה מתייחסת לזה כאל החלטה זוגית/ של הבעל, ולא כהחלטה אישית של הפונדקאית.

כאן הם

New member
הנקודות

א. אני מצרף תמונה אחרת של הודית מסכנה שהיא בטח "מנהלת מרפאה". תחפש בגוגל אימגייס ותמצא מלא תמונות נוספות.

ב. אני אדגיש ללא בושה ובכל הכנות: מי שלא נפגש עם הפונדקאית לפני התהליך הוא טיפש וחסר אחריות. ממש! אני לא מאמין לרגע שסוכנות הפונדקאות אוסרת על ההורים להפגש עם הפונדקאית. אז זה טיפשות וחוסר אחריות לא לעשות את זה מכיוון שאין לך מושג מה התנאים שבהם הילד שלך גודל ומי מגדלת אותו עבורך.

אתה מבין מה אני מנסה להגיד פה? שום הורה לעתיד לא יסכים שהילד שלו יגודל בתנאים לא הולמים, כולל תנאים לא הולמים לפונדקאית ופונדקאית שאינה רוצה בזה. ולכן אתה מבין למה אני לא מאמין לרגע שיש פונדקאיות מסכנות שפגעו, ניצלו רמסו והכריחו אותן. שנים שאני מחכה לסיפור אישי אחד של פונדקאית מסכנה. למה כל כך קשה למצוא סיפור כזה?

אף אחד לא יחתום על חוזה וישלם הון עתק לסוכנות בלי להפגש איתם, לדבר איתם, לבקש אסמכתאות ולראות את המירפאה שלהם, נכון? אז לא עוד יותר חשוב לראות מי מגדלת את הילד שלך ב-9 החודשים הכי חשובים להתפתחותו?

אם יש טיפש או חסר אחריות שעשה פונדקאות בלי להפגש עם הפונדקאית, אז לא פלא שיש סיכוי שהוא קיבל פונדקאית מסכנה. אבל אפילו הסוכנות יודעת שפונדקאית שלא רוצה בזה ולא מאושרת זה רק פתח לצרות.

ג. נו, אני רוצה תמונה של פונדקאיות מוחזקות בחווה. אבל אם נותנים לפונדקאית דירה יפה, נוחה, עם מיזוג אוויר ושלוש ארוחות מזינות כל יום... יותר ממה שיש לפונדקאית בבית שלה, אז למה שהיא או אני אתלונן? זה רק מראה כמה מפנקים אותן וכמה הן חשובות להם.

לגבי זה שהבעל של הפונדקאית חותם על החוזה: גם בארה"ב זה כך. כן, התרבות בהודו היא שונה, אבל אתה טוען שהבעלים מכריחים את הנשים שלהן להיות פונדקאיות? ואם לא, הם מרביצים להן?

רענן

למעלה