פונדקאות

צ'מעי, זה נושא קונטרוברסאלי

יש כאלה שרואים בזה ניצול גוף האישה, כמו זנות ופורנו.

siv30

New member
נושא מאוד רגיש

גם בגלל המשמעויות לפונדקאית, לזוג/ לאם לעתיד וגם מבחינת הלכה יש הרבה נושאים לא פתורים.

שש שבע

New member
בעיה

כבר היה משפט שתוקשר באופן רציני בין פונדקאית שרצתה שלא הסכימה למסור את הילד ובין ההורים שלו, במקרה הזה הפונדקאית זכתה. איך תלחם על זכותה אם חד הורית במידה והפונדקאית לא תרצה למסור את הילד? גם ככה יש מליון בעיות, עוד להוסיף "חד הורות" ?

siv30

New member
הבעיה היא לא רק חד הורות

מבחינתי הבעיה עקרונית גם עבור זוגות : נניח האישה שמתוארת בתחילת הכתבה. עד גיל 49 לא היו לה ילדים, למה פתאום, בשם האלוהים צריך הממסד לאשר לה להביא ילד על כל המשמעויות הכרוכות בכך בגיל המתקדם שבו היא נמצאת? אבל זה לא רק לה כאישה חד הורית, אלא בכלל גם לזוגות. למה לאפשר לה להביא ילד בגיל שברור לכולנו שאולי היא לא תצלח להביאו לגיל בגרות ויתכן שהחברה תצטרך לתמוך בו עד שיוכל להיות עצמאי? גם המקרה השני של הבחורה בגיל 32 שהתגרשה הוא מופרך. מי ישלם מזונות לילד? הגרוש? יש כאן בעיה אמיתית וחייבים לתת לה פתרון.

יונית א

New member
מליון דילמות ואחת

החל מפונדקאות בכלל- שיש בה אספקטים של מכירת גוף אישה תמורת כסף ולא רק אלטרואיזם לשמו. שנית- המחוייבות של המדינה לממן לכל אישה כל רצון להרות ,בכל גיל מצב משפחתי או בעייתיות אחרת. שלישית- הורות מבוגרת רביעית- הורות מבוגרת חד הורית בבחירה מודעת. ועוד . עם כל האמפטיה לאותה אישה בת 49 שהחליטה כעת כי היא רוצה ללדת ילד שיהיה מבשרה ודמה . האם אין בכך איזושהי גחמה ? מה כן ומה לא בעניין הזכות להרות בכל מחיר? ואם כך ,מה לגבי טיפולי הפריה/מבחנה ויתר טיפולים בגילאים מתקדמים עם או בלי זוגיות מוסדרת? כן, לא. ועד איפה הגבול? למרות שאין לי תשובות לדילמות. ברור לי שצריכים להיות גבולות. בוודאי מוסריים, אבל גם כלכליים.

אני מוסיפה עוד דילמה...

למה את כותהת "תמורת כסף ולא רק אלטרואיזם..."? למה ברור שהאלטרואיזם הפונדקאי עדיף? למי יש כלים כדי להבחין בין אישה חזקה ושקולה, שעוזרת לאחרים ממקום של איזון פנימי, לבין אישה שמנצלים אותה ומבטלים אותה ואפילו לא משלמים לה כסף? לי, בכל אופן, מפריעה כל אפליה של חד הוריות (לא קונה את הטיעון שמשפחה דו הורית עדיפה אוטומטית), אבל אני לא בטוחה באשר לגישתי לעניין הפונדקאות.

למעלה