פונה שוב אל חברי הפורום הגלויים והנסתרים....

פונה שוב אל חברי הפורום הגלויים והנסתרים....

ועדת עולים חדשים של התאחדות עולי יוגוסלביה לשעבר, זקוקה למתנדבים שילוו את העולים לאורך שנה. בתחילה הליווי צמוד יותר , בהמשך שמירה על קשר תוך עזרה בכל שאלה ובעיה שהעולה נתקל בה. כעת אני צריכה מתנדב מהמרכז(הרצליה/רעננה ), עבור עולה חדשה ממקדוניה. אם ידועים לכם מתנדבים פוטנציאליים, אנא הפנו אותם אלי. תודה מירי

מייל שבקשתי להפיץ לבני התפוצה שלנו :

ליוצאי וצאצאים של מדינות יוגוסלביה לשעבר, שלום חברים ! שמי מירי ואני חברת ועד לקליטת עליה, בהתאחדות עולי יוגוסלביה לשעבר. אנו זקוקים למתנדבים שיעזרו לשלב את העולים בחברה הישראלית באמצעות ליווי אישי. המתנדב מהווה כתובת אישית אחת לעולה. מסייע לעולה במתן מידע, "פתיחת דלתות" ומיצוי זכאויות, עזרה בתרגום, שילוב בחברה הישראלית. המתנדב ילווה את העולה לאורך שנה. פרופיל המתנדב: דובר עברית, אנגלית ושפות הנהוגות ביוגוסלביה לשעבר ( סרבית או קרואטית או מקדונית וכו ... ) בעל זמן פנוי מעל גיל 20 עולה ותיק (לפחות 5 שנים בארץ ) או צבר. העבודה עם העולים היא מאתגרת ומספקת ! דרך ההתנדבות תוכלו לתרום למדינה , לשפר פני הקהילה , לעשות שינוי והעולים החדשים יוקירו ויעריכו מאוד את עזרתכם ! למעוניינים להתנדב , נא ליצור קשר למייל : ( הפונה דרך האתר, שיפנה במסר אישי ) ולהשאיר את פרטיכם. אודה לכם שתפיצו את המייל למכרים מהתפוצה היוגוסלבית. בברכה מירי התאחדות עולי יוגוסלביה לשעבר HOJ

תודה יובלוש !!!!../images/Emo141.gif טרם הגיעה פניה לרצון

להתנדב ..... וב - 24.5 מגיעה עולה חדשה ממקדוניה ..........

חגי42

New member
שלחתי פרטים לחברה סרבית נקווה שהיא תתעניין :)

כל הכבוד לכם על הפורום! :)

תודה חגי ! מקוה שתהיה איזו הענות לפניה ....

ביום ראשון הבא מגיעה עולה חדשה להרצליה ועדיין לא מצאתי מתנדב .....

faridi

New member
עוד מצטרף חדש../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

כן ירבו מצטרפים! ברוכים המצטרפים!

faridi

New member
תודה על הקישור! יש לך טעם טוב!

התחלה טובה לשבוע! גם אני בעבר העליתי כאן נושא המדבר בשבחה של הלהקה. הם פשוט מדהימים!

חגי42

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo168.gif../images/Emo45.gif ../images/Emo6.gif

מוזיקה, זה אכן אחד הדברים הטובים שיש....

חגי42

New member
והנה דוגמא, נטאשה אטלס שרה Ajde Jano

הנה הקישור . והנה המילים:) Ajde Jano, kolo da igramo. Ajde Jano, ajde dušo, kolo da igramo Ajde Jano, konja da prodamo. Ajde Jano, ajde dušo, konja da prodamo Ajde Jano, kucu da prodamo. Ajde Jano, ajde dušo, kucu da prodamo. Da prodamo, samo da igramo. Da prodamo, Jano dušo, samo da igramo. ותרגום לאנגלית: Come on Jana, let's dance the kolo Come on Jana, come on sweetness, let's dance the kolo. Come on Jana, let's sell the horse. Come on Jana, come on sweetness, let's sell the horse. Come on Jana, let's sell the house. Come on Jana, come on sweetness let's sell the house. We'll sell them, just so we can dance. We'll sell them, sweet Jana, just so we can dance.

faridi

New member
שיר יפה

תודה על שספקת את הסחורה! עוד שיר נחמד שאוכל ללמוד.

חגי42

New member
אני סלאבי מערבי (פולני), אבל אני אוהב ספרות

וקראתי כמה ספרים מוצלחים בתרגום של דינה קטן בן ציון, בזמן מלחמת קוסובו מצאתי שיר של עבדולה סידרין ("סרייבו שרה") ומאז אני מתעניין. הגעתי אל הפורום די במקרה ובזכות הבקשה שלך נזכרתי שאכן יש לי מכרים יוגוסלבים שחיים בארץ והעברתי להם את הפנייה. זהו בגדול :) אני חייב להגיד שאני מאוד מאוד מתרשם לטובה מהחיוניות של הפורום והקשרים החזקים שבו, כה לחי! :)

אז - Dobro Dosao לפורום שלנו ../images/Emo140.gif

אילו ספרים מתורגמים קראת ? אני קראתי "ספר על בלאם" היה לי מאוד קשה עם המלנכוליות !!!!!!!!!!! אבל יש שם תאורים אותנטיים של NOVI - SAD ואנשיה . על מה אתה ממליץ ? מירי

חגי42

New member
Dziękuję ../images/Emo140.gif

אהבתי מאוד את "אנציקלופדיה של המתים" של דנילו קיש ואת "מילון הכוזרים" של פאביץ'. יש לי טיפ נוסף למי שאוהב קומיקס, הטרילוגיה של ניקופול מאת אנקי בילל , אמן קומיקס צרפתי יליד בלגרד. ויש גם ספר נפלא למיטיבי לכת, " המיתולוגיה הסרבית " מאת דינה קטן בן - ציון הענקית. מקום טוב להתחיל בו לכל מי שמתעניין בתרבות הסרבית ושואף, אולי, יום אחד, להכיר את שאר התרבויות הסלאביות...

למעלה