"פונטו דה מאספאן"
"הבנות של הלבאנט שומרות את סוד המאסאפאן משני גורמים בעלי עניין: מנשים שנואות ומגברים אוהבים".. "והנקודה ההיא זו הנקודה בה יש להוסיף את השקדים הטחונים לסירופ הרותח. הפונטו הזו הוא מכיתה חמקנית של זמן, שהמחוג אינו יכול להגדיר וצמצם אינו מסוגל לקטוע.. כך או כך זהו הרגע בו מגיע סירופ הנוזל המבושל לדרגת הפשרה הנכונה בין נזילות לצמיגות" ..כך כותב מאיר שלו בספרו עשו, בעמוד מאה שלושים ושמונה... ובכן רבותי, אאוריקה!!! מצאתי את הפונטו דה מאספאן! אמש בניסוי מבוקר במטבחי.. וכעת כמה מילים על המרציפן: המרציפן המבושל הוא מרציפן צרפתי. אחוז הסוכר שבו גבוה מזה הגרמני בו אין מבשלים את הסוכר. מהכנת שני הסוגים אמש, 1/4( ק"ג שקדים טבעיים ,הוקצו להכנת כל סוג) הרי, שלטעמי , זה הגרמני, הפחות מתוק, טעים הרבה יותר. על כן אלך להיפטר ברגע זה משלוש מאות גרם מרציפן צרפתי, באמצעות הכנת פאי מרציפן אשר תחתיתה מצטננת לה ברגע זה במקרר. שבת שלום.
"הבנות של הלבאנט שומרות את סוד המאסאפאן משני גורמים בעלי עניין: מנשים שנואות ומגברים אוהבים".. "והנקודה ההיא זו הנקודה בה יש להוסיף את השקדים הטחונים לסירופ הרותח. הפונטו הזו הוא מכיתה חמקנית של זמן, שהמחוג אינו יכול להגדיר וצמצם אינו מסוגל לקטוע.. כך או כך זהו הרגע בו מגיע סירופ הנוזל המבושל לדרגת הפשרה הנכונה בין נזילות לצמיגות" ..כך כותב מאיר שלו בספרו עשו, בעמוד מאה שלושים ושמונה... ובכן רבותי, אאוריקה!!! מצאתי את הפונטו דה מאספאן! אמש בניסוי מבוקר במטבחי.. וכעת כמה מילים על המרציפן: המרציפן המבושל הוא מרציפן צרפתי. אחוז הסוכר שבו גבוה מזה הגרמני בו אין מבשלים את הסוכר. מהכנת שני הסוגים אמש, 1/4( ק"ג שקדים טבעיים ,הוקצו להכנת כל סוג) הרי, שלטעמי , זה הגרמני, הפחות מתוק, טעים הרבה יותר. על כן אלך להיפטר ברגע זה משלוש מאות גרם מרציפן צרפתי, באמצעות הכנת פאי מרציפן אשר תחתיתה מצטננת לה ברגע זה במקרר. שבת שלום.