תשובה
אז אנסה גם אני לדייק את תשובתי. מה שהמבא"ת בסופו של דבר ידרוש זה פונטים מסוג TTF, בדיוק כמו אלו שכותבים איתם בWORD. אם התוכנה שלך תומכת בכאלה- אתה רשאי באופן גורף להחליף את הפונטים בכל הבלוקים שלך ל-ARIAL. אם היא אינה תומכת בפונטים מסוג זה- אין ברירה ותאלץ להחליף לMIRYL. איך תדע האם המערכת שלך תומכת או לא בפונטים מסוג TTF? עשה ניסוי: הגדר את הפונט ARIAL, רשום בו, ונסה להדפיס עברית ומספרים. אם הפונט נראה נכון על המסך ומדפיס נכון על הנייר- תלמד כי התוכנה שלך תומכת בפונטים הללו. כרגע ההתייחסות לסוג הפונטים היא בגדר המלצה, שמטרתה להכין אותך לאט לקראת הדרישות של המערכת הממוחשבת, אבל בקרוב- לא תוכל להגיש את תרשימי המדידה בצורה אחרת ולכן כדאי להתנסות בשיטת העבודה הנדרשת. כדאי אבל לא חובה. אם התוכנית שלצורך הגשתה ערכת את המדידה תימצא עדיין בעיצומו של תהליך התכנון כאשר תופעל המערכת הממוחשבת לקליטת תוכניות, ייתכן ותידרש לעדכן את הקובץ בהתאם, ולהמיר את הפונטים. אך אם אין דרישה צודקת כזו, איני מוצאת שום הגיון בבזבוז זמנך לצורך העניין. אם אתה עורך תוכנית חדשה וצריך לבחור באיזה פונט להזין את האטריביוטים- כדאי להתאימם כבר לדרישות המבא"ת כדי לחסוך את ההמרה בעתיד. ולשאלתך הטכנית- אם אתה מתעקש להמיר פונטים קיימים לפונטים התואמים את הנחיות המבא"ת - לצערי התשובה היא כן. אתה כמובן יודע שאתה יכול לשנות את הפונט בבלוק שבספריית הבלוקים ולייבא אותו מחדש, כך שכל הבלוקים שכבר הוזנו לקובץ יוחלפו. אבל את המידע בתוך האטריביוטים תאלץ להזין בכל מקרה ידנית. וצריך להיזהר מהג'יבריש שייווצר עם החלפת הפונט... אני לא מכירה, אבל יודעת שיש תוכניות שמייצרות המרות. אולי אחת מהן יודעת לבצע גם המרה בפונטים. קשה לי להאמין, כי אני יודעת כמה קשה עבדה מנהלת הפרוייקט על מציאת פתרון ההמרה של הפונטים, אבל אשמח לשמוע ממך או מחבריך אם אתם מכירים תוכנת המרה כזו.