פונט לקומיקס

RASHIY3

New member
פונט לקומיקס

שלום,

אני כותב כרגע קומיקס ואני מחפש פונט שמתאים לקומיקס בעברית,
משהו מכיר אחד חינמי / מחיר שפוי?

תודה רבה לעוזרים,

RASHI

mulon1984

New member
אתה בכיוון הנכון

יש בארץ אנשים שתפקידם לזהות האם מישהו גנב פונט ואז לתבוע אותו,
ככה שההחלטה לקחת אחד שהוא חינמי מראש או לרכוש אחד היא נכונה.

מכאן השאלה היא רק באיזה סגנון הקומיקס שלך?
מן הסתם תרצה להתאים פונט לסגנון.
יש לך עמוד לדוגמה?
פונטים דומים למה שאתה מחפש?

הצעה שלי..

מן הסתם שכדאי להתאים את הפונט לסגנון הקומיקס, כמו שמולון המליץ לך, אבל מנסיון אישי המבחר הכללי של פונטים בעברית (לפחות החינמיים) שיכולים להתאים לקומיקס הוא כמעט אפסי, לפחות לטעמי.
אתה יכול אולי למצוא פונט שהוא לא חינמי שיתאים לך, אבל מעצם השאלה שלך אני מבין שהמחירים יקרים לך..
הכי טוב זה פשוט לכתוב את הטקסט בעצמך, ככה זה ירגיש הכי אותנטי ונכון. אבל כמובן שצריך לעשות את זה מסודר. מה שאני ממליץ זה לכתוב את כל הטקסט במחשב באיזשהו פונט בסיסי ולא מסוגנן, ואז לעבור מעליו ידנית, וככה הטקסט יהיה מרווח כמו שצריך ובגודל אחיד, אבל עדיין לא ירגיש מכני.
אם יש לך הרבה טקסט בקומיקס וזה מרגיש לך הרבה עבודה, קיימת תמיד האפשרות של להכין פונט בעצמך. יש כמה אמנים ישראלים שגם עשו את זה כמו אורי פינק ואסף חנוכה שהכינו פונט מכתב-ידם. הפונטים שהם הכינו הם לא להפצה למיטב ידיעתי, אבל אולי אם תפנה אליהם אישית, יהיה על מה לדבר..
אני עצמי גם נתקלתי בבעיה הזאת וחבר טוב מהלימודים עזר לי להכין פונט מכתב היד שלי שישמש אותי לקומיקסים שלי. הוא עוד עובד עליו ועושה תיקונים, אבל ברגע שיהיה מוכן אני אדאג לעדכן אותך :)

RASHIY3

New member
תודה

תודה ולדיק!

אתה מתכוון ל"פולה"?

ובאיזו תוכנה אפשר ליצור פונטים?

mulon1984

New member
אתה יכול לחפש את התוכנה בגוגל

יש לא מעט תוכנות לשם כך, אבל, הפתעה, הן עולות יותר ממה שתשלם על פונט.
שלא לדבר על כך שתצטרך ללמוד לעבוד בהן... ואז גם יש טעויות שאתה עלול לעשות ולגלות אותם רק אחרי שאתה באמצע העבודה על הקומיקס (קרה לי...).

בקיצור,
אין פיתרון קסם.
תעשה את זה ידני כמו שולדיק הציע או שתיתן יותר פרטים כדי שנכוון אותך לפונט ספציפי.

תוכנות לפונטים

באמת יש כל מיני. אני די בטוח שאפשר למצוא גם משהו חינמי, אבל מן הסתם שרמת הדיוק בעבודה על הפונט תהיה בהתאם. הכל תלוי עד כמה אתה רוצה להשקיע בו.

ונכון, אני מתכון לפונט "פולה" ;)

למעלה