פונקציות פיננסיות ב ASP או ב VBSCRIPT

imualem

New member
פונקציות פיננסיות ב ASP או ב VBSCRIPT

מי יודע האם אפשר ליישם פומקציות פיננסיות כמו שיש באקסל גם ב ASP ו/או ב VBSCRIPT.

Xעמרי

New member
מן הסתם...

תקן אותי אם אני טועה, אבל מדובר בסך הכל ברצף פעולות מתמאטיות

imualem

New member
רצף פעולות מתמטיות :))

מה שאתה אומר הוא נכון. אבל בכל זאת אלו הן נוסחאות מורכבות. נסה למשל ליצור פונקציה שתחשב מהו סכום ההחזר החודשי של הלוואה שסכומה הוא 100000 למשך 15 שנה בריבית שנתחת של 4%.

Xעמרי

New member
מורכב או לא

גם באקסל עדיין תצטרך להכניס את האופרטורים במקומות הנכונים אני לא מבין כזה גדול בכלכלה, אם תתן לי את האלגוריתם אוכל בקלות לבנות את זה בVBS או JS בקלות ולא בגלל שאני כ"כ טוב בשפות האלה.

imualem

New member
אתגר:פונקציה PMT באקסל

תיצור את הפונקציה PMT באקסל. הפונקציה מחשבת מהו החזר חודשי של הלוואה שנקחה למספר חודשים מסויים בריבית ידועה מראש. למשל 100000 למשל 180 חודשים בריבית 2.5 אחוז יחייב בכ 600 ש"ח לחודש.

CAT4

New member
זה לא משנה

מה שאני הייתי מחפש זה את הפונקציה המתמטית מאוחרי הפונקציה המחשבית. ומנסה לבנות אותה מחדש באמצעות השפה שאני רוצה להשתמש או לחלופין מחפש קובץ שניתן להוריד מהאינטרנט משהוא בטח כבר תרח לבנות את זה ולהוציא את חופשי לאינטרנט. לקח לי בערך 40 דקות לעבור על החומר שלי מסתבר שאיבדתי את הנוסחאות של חישובים פיננסים. לא חושב אני מאמין שניתן למצוא את ברשת

Xעמרי

New member
וסתם בשביל הקטע

הנה דוגמא לאיך עושים את זה בJS http://www.mohaniyer.com/old/js.htm

בונים את זה כמו שבונים בJAVASCRIPT

בדפי aspx קיימת אפשרות לשלב c# או js או vb. אם אתה יודע לתכנת באחת מהשפות שכתבתי אז אתה יכול לכתוב פונקציות לבד.אני מכיר את ספריית math בc# שעוזרת לפונקציות מתמטיות כמו שורש ועיגול של מספר.אם אתה יודע את הנוסחה לחישוב, זה מאוד פשוט להציב בה ערכים. תיצור דף שמקבל ערכים ומחשב באמצעות הנוסחה. היום אפשר לייצא את שער הדולר מבנק ישראל באמצעות XML במקום לעדכן ידנית כל יום. נסה לערוך חיפוש לגבי הנוסחאות המדויקות וקודים מוכנים. ניתן לבצע את רוב החישובים בדף HTML פשוט שכולל JS . אם יש לך ידע מוקדם בתכנות אז העבודה תהיה פשוטה יותר כי תצטרך רק להמיר לשפה שהדפדפן יכיר.

למעלה