פוסטים גזעניים

shoosh2607

Member
מנהל
פוסטים גזעניים

חברה בברזיל החליטה לקחת פוסטים גזעניים מפייסבוק, טוויטר ורשתות נוספות ולפרסם אותם על שלטי חוצות באיזור המגורים של המפרסם.
כמובן בטשטוש תמונתו ושמו.
הכותרת היא - "גזענות וירטואלית - השלכות אמיתיות".
אני יכולה לחשוב על כמה פוסטים שראיתי לאחרונה שהייתי שמחה אם זה היה קורה גם להם

מה דעתכם? מה שבווירטואליה נשאר בווירטואליה או שהגיע הזמן שאנשים יבינו לאכן יש לזה השלכות?

A לוןA

New member
לא רק שצריך לעשות את זה

אלא שתריך לקבוע בדיוק מה מותר תחת מטריית חופש הביטוי- ומה חורג ממנה.
אני קורא לפעמים פרסומים שאנשים מפרסמים על קירות של ח"כים- איחולי מוות, קללות מזוהמות ועוד- ואני חושב לעצמי שאחד שמתיים-
או שהאנשים האלו חיים בתוך מקום שמעודד או לפחות אדיש לזה
או שלכתיבה הזו פשוט אין שום השלכות, ואולי ראוי שיהיו (עם כל הכבוד לחופש הביטוי- הוא אינו חופש השיסוי)

אנשים, בשמם ובפרצופם הנאלח, מרשים לעצמם לכתוב "החלום שלי להשתין לך על הגופה", "צריך לתת לו כדור בראש ומהר", "שתידרס מאוטו של ערבים, תהיה צמח ואז תמות", "אני הייתי מתנדב לערוף לך את הראש יא בהמה חזירית", "אחרי שתצא מהכנסת נעמוד בתור כדי לז*** אותך בת**" (הכיכובים שלי, לא של המפרסם) והיד עוד נטויה- ואף אחד לא קם ועושה לזה סוף.

shoosh2607

Member
מנהל
כי אין מי שיעשה לזה סוף

לפייסבוק עצמם לא ממש אכפת.
אפשר לדווח להם על אותם אנשים אבל זה כוסות רוח למת.
גם למשטרה אני לא בטוחה שיש מה לעשות עם זה.
כרגיל, הכל מתחיל מחינוך.
וברוך הבא אלינו לפורום

A לוןA

New member
בעניין הזה אין לי טענות לפייסבוק

הם לא אחראיים על חופש הביטוי וגבולותיו.
יש לי טענות למחוקק , לאוכף ולשופט.

HollyGolightly

New member
מצרפת וידאו בו דנים על הקמפיין הזה

הוידאו הוא של שניים ממנחי TYT. קיצור של The Young Turks שהיא תוכנית האקטואליה הנצפית ביותר ברשת. חבל שהמגיש (ומייסד) TYT - ג'נק יוגור (Cenk Uygur) לא משתתף בדיון הספציפי הזה. אם את (במקרה) מכירה אותו, יש לו בדרך כלל ה-ר-ב-ה מה להגיד:

https://www.youtube.com/watch?v=uuF0_wGX8xQ

shoosh2607

Member
מנהל
מרתק

אהבתי את החלק שהם דיברו על מה אנשים מרשים לעצמם בחסות האנונימיות (בעיקר בפורומים) ואת מה שהוא אמר על מה זה כ"כ חשוב לך שכל העולם יראה שאתה גזען.
תודה

HollyGolightly

New member
בבקשה. זאת תכנית טובה. את הטון קבע לפני שנים המייסד והמנחה

הראשי: ג'נק יוגור (מאויית באנגלית כפי שאייתתי בתגובה הקודמת). מה שראית עוד היה עדין. הם חושפים ומתייחסים לכל מני תופעות ואנשי ציבור and tell it as it is. מאד מעניין להקשיב לניתוחים שלהם.

אם יתחשק לך, פשוט ביוטיוב הכניסי TYT. בין התוצאות תראי ריבוע שחור ובו כתוב בלבן TYT. זה הערוץ הראשי שלהם וממנו הבאתי את הוידאו. שם ללחוץ על העלאות או Uploads, וכך להגיע לכל סרטי/סרטוני הוידאו של הערוץ.

ערוץ נוסף מעניין שלהם הוא TYT Interviews. יש שם הרבה ראיונות של חברי הצוות, בעיקר של ג'נק, עם אנשים שונים. בחלק מהראיונות נחשפים ונידונים דברים מאד מעניינים.

בנוסף הם התחילו כבר לפני זמן ביוזמה להוצאת הכסף הגדול מהפוליטיקה האמריקאית. כדי להחזיר את הפוליטיקה לאנשים, להוציא ממנה את ההון הגדול ולהפריד הין הון לשלטון. Wolf Pack הוא שם היוזמה/קמפיין. וכבר יש תוצאות. הם רציניים ויסודיים בצורה לא רגילה.

מדי פעם יש להם קליפים שהם מה שאנה (המנחה שראית) מכנה Low brow. זאת מהסיבה הפשוטה שהם רוצים להגיע לקהל כמה שיותר רחב. אז כשאני רואה קליפ שהכותרת שלו היא נניח משהו עם קים קרדשיאן, פשוט עוברת לקליפ אחר.

בכל מקרה: מאד ממליצה על TYT. הם ממש פותחים את הראש.

למעלה