אישית, אני צופה מהפכה עקובה מדם...
ולא, זה לא לגמרי בצחוק.
יש כבר יותר מעשור, במיוחד בארה"ב אבל גם במקומות אחרים תודות לאמנות בינלאומיות ויישורי קו למיניהם מגמה של עיוות חוקים הקשורים במידע כדי לנצל אותם לכל מטרה זדונית שאפשר: הסתרת כשלים ופגמים במוצרים, צנזורה של דעות, הגבלת הידע, סחיטת כסף וכו'.
ניקח למשל את המונח הרווח "קניין רוחני":
הרי אין בשום מדינה אף חוק שבאמת נקרא "חוק קניין רוחני". אין יצור כזה.
במקום זה, מאגדים תחת הכותרת מספר חוקים שונים מאוד: חוק "זכויות יוצרים" (שבאופן אירוני לרוב לא קשור כלל ליוצרים), חוק פטנטים, חוק שמות וסימני מסחר, וחוק סודות מסחריים (אם קיים כזה במדינה הנתונה).
אני לא עו"ד, אבל יצא לי לקרוא ספר מאוד מעניין שפורסם ע"י מיטב הפרופסורה המשפטית של ארה"ב בעניין:
http://www.thepublicdomain.org/
לא סתם מנסים לאגד את החוקים האלה ביחד: היות ורוב הציבור אינם עו"ד ולא מבינים את ההבדלים, האיחוד הזה יוצר מצג שוו של זכויות ויכולות שבפועל אף אחד מהחוקים לא באמת נותן, או שחוק אחד נותן משהו שבפועל נותן חוק אחר, שאינו חל במקרה מסוים.
הנה כמה דוגמאות למה שאני מתכוון:
רוב המשתמשים בפורום הזה וודאי מודעים לסיפור עם Mozilla שהחליטה להוסיף DRM כדי "להישאר רלוונטיים".
אחת הסכנות הגדולות שמתנגדים למהלך מציינים, היא העובדה שחוקרי אבטחה לא יכולים לדווח על פגמים במודול ה-DRM הסגור, כי הדבר נופל תחת סעיף איסור עקיפת אמצעי הגנה על תוכן דיגיטלי בחוק DMCA האמריקני.
זו דוגמה כיצד במסווה של הגנה על זכויות יוצרים אפשר למעשה לדחוף מוצר פגום למשתמשים ולמי שיודע אסור אפילו לדבר על זה.
עוד דוגמה קרובה יותר לבית, היא הורדת סרטון המחאה הפוליטי על פרשת המרמרה.
הסרטון השתמש בפרודיה על שיר We are the world, והוסר מ-Yotube עקב כך בדיוק בגלל אותו חוק DMCA הנלוז.
אבל הרי אף אחד לא העתיק אלבום או שיר, ולא הפיץ אותו למטרת רווח.
היית זו יצירה מקורית בחלקה שעיקרה הצהרת עמדה פוליטית לא מקובלת, וניצלו זכויות יוצרים כדי להשתיקה.
אז מתישהו אנשים יתפכחו.
הם יבינו שזה הגיע רחוק מידי. שזה לא בסדר שאם חד הורית חוטפת כנס של מיליארדי דולרים כי בת שלה הוריד תריסר שירים, או שה-FBI מטפל בבעל אתר אחסון בצורה דמה לזו שבו הוא מטפל במחבלים מאלקעידה.
ואז הם ירצו להשמיד את המערכת לחלוטין, כי כבר אין מה לתקן.
וכמובן, שיהיה הרבה כסף וכוח בצד השני. וזה אומר מלחמה.
בארה"ב לפני כמה מאות שנים הניסיון למגר עבדות הוביל למלחמת אזרחים.
אחד הטיעונים העיקריים לעבדות היה דווקא כלכלי.
איך ומתי בדיוק תראה מהפכת "חופש מידע" אני לא בטוח, אבל אני סבור שיש סיכוי טוב שזה יקרה.
הייתי מעדיף דרך אחרת, אבל אני לא רואה אור בקצה המנהרה...