דוגמא
הטראומה הקשה ביותר עבורי היתה תאונת הדרכים שעברתי, בעיקר בחלק שבו הראש שלי הוטח בשמשה הקדמית (בגלל חגורת בטיחות לא תקינה) קשה לתאר את ההרגשה, הייתי בטוחה שאני עומדת למות, הכאב בא בהדרגה, בהתחלה זה בכלל לא כאב, הרגשתי מליון דלתות נטרקות לי בראש אחת אחרי השניה ואז התחיל לכאוב וידעתי שאני חיה, ואז הייתי מאוד מאוד עייפה והכאב נעלם. איך זה מתבטא בחיים כיום, שנתיים אחרי - אני מאבדת איפוס בנסיעות, הכל נראה לי קרוב מידי, מהיר מידי, רועש מידי, אני לא נוהגת בעצמי כי אני חוששת שלא אהיה פרופורציולית בתגובות. טסתי פעם אחת מאז, כשהמטוס החל להאיץ היו לי דפיקות לב היסטריות התחלתי לרעוד והסיבה היחידה שלא התחלתי לצרוח היא כי אני מנומסת מידי (קברתי את הראש בכתף של אמשלי ובכיתי בכזה מחנק מניסיון להיות שקטה שהרגשתי שעוד רגע יתפוצץ לי וריד בראש. יש לי טקסי פרידה בראש בכל פעם שאני נוסעת לאנשהו, כל נסיעה פעוטה של 5 דקות היא אופציה לסיום חיי, כל הזמן קיימת הדאגה שלא אספיק להיפרד. כל זה משולב עם העובדה שהתאונה קטעה את לימודיי, שאהבתי כ"כ, לכן כל פעם שאני מתחילה לעשות משהו חדש אני נכנסת לחרדות שמה יקרה אם שוב יקרה איזה אסון ושוב לא אצליח לממש את חיי ושוב אצטרך להתחיל מההתחלה, לפעמים די בחרדות אלה עצמן כדי שלא אעשה שום דבר. הכי בטוח אני מרגישה בבית אבל גם בו יש לי "סרטים" שהגז יגרום לפיצוץ, שמשהו ייפול עליי ואני איפצע ואמות, כל ירידה במדרגות היא "סרט" מחדש של נפילה ושבירת המפרקת. התאונה כאילו הגבירה בי את המודעות שאני בת תמותה, לכן לפעמים אני פשוט מייחלת למות ודי. אני מניחה שזה מה שמבדיל פוסט-טראומתיים מאנשים שעברו או ראו משהו ולא פיתחו תגובות כאלה.