פוסט מאתמול של אריאנה מלמד...

Angelina68

New member
פוסט מאתמול של אריאנה מלמד...

קול קורא להורים שאימצו ילדים בחו"ל
----------------------------------------------
חברים, חברים של חברים ועוקבים - אנא עזרו להפיץ. מדובר בנושא שהוא קריטי עבור הורים מאמצים מחו"ל שילדיהם חווים קשיים מרובים.

הורים יקרים - אני מבקשת לדווח לכם על התקדמות מעוררת אופטימיות בטיפול בנושאים הקשורים לילדינו. אם טרם קיבלתם מייל ממני או שאינכם מכותבים, או שאתם מבקשים מידע נוסף - אנא פנו אלי בפרטי. יש חדשות טובות, אבל הדרך למימוש זכויותינו עוד ארוכה -ותלויה גם בעזרתכם. אנא פנו אלי.

מישהו יודע על מה היא מדברת? על איזה קשיים מדובר? אילו זכויות?

Angelina68

New member
יש לה דף בפייסבוק על שמה

היא כותבת שם לכתוב לה הודעה בנושא, אלי היא לא חזרה אולי בגלל שאני רק בתחילתו של התהליך

Daria34

New member
היא מדברת על פגישה עם שר הרווחה שהייתה שמראה

עניין במשפחות מאמצות.

אבי351

New member
אנסה דרך הפיסבוק לפנות אליה ולראות במה מדובר

בכלל תודה

Angelina68

New member
אבי עשיתי לה לייק לעמוד וגם שלחתי הצעת חברות

ופעמיים הודעה אך ללא תשובה/תגובה, יש אפשרות שם לשלוח הודעה בתשלום ! אך איני מעוניינת. באם היא תענה לך אשמח לדעת במה מדובר.
בהודעה השניה אליה גם צירפתי מייל כדי שתצרף אותי למכותבים אני מקווה שהיא תראה את ההודעה.

Angelina68

New member
מה שמדאיג אותי כאמא לעתיד בדרך הפנייה שלה

זה שהיא יוצאת מנקודת הנחה שכל ילד מאומץ מחו"ל חווה קשיים מרובים והייתי רוצה לדעת עליהם כדי להכין את עצמי לקראתם

לאו דווקא

את הפניה "עבור הורים מאמצים מחו"ל שילדיהם חווים קשיים מרובים." אפשר לקרוא אמנם כאילו ילדים מאומצים בחו"ל חווים קשיים מרובים, אך גם כפניה אל ההורים שילדיהם חווים קשיים מרובים ולא אל כלל ההורים. מקריאה בעבר, אני מבינה כי הקריאה השניה היא הקריאה הנכונה.

כל ילד חווה קשיים אלו או אחרים, וילדים מאומצים חווים לרוב קשיים דומים. אך אין זה בהכרח קשיים מרובים יותר משל ילדים אחרים, ואין זה אומר שכל הילדים חווים אותם קשיים. קריאה כאן בפורום תתן לך מגוון קשיים ודרגות, אך גם זה לא ייצג את כל המאומצים, ולא יאמר (בהכרח) דבר על המאומץ הפרטי שלך.

מסכימה מאד עם נגה....[ועוד]

מאד מאד.
עם זאת,אילו היתה יותר פתיחות בפורום שלנו בדרך הכתיבה,הייתי מזמינה לכתיבה משתפת הורים מאמצים שקיוו בכל ליבם ומאודם לילד ללא קשיים ,ואמת של קשיים כאלה ואחרים הלכה וטפחה על פניהם.ואיך התמודדו [פחות מעניין אותי כעת התמודדות עם הקשיים עצמם אלא -איך התמודדו בתוך-תוכם עם השינוי בין מה שציפו למה שטפח על הפנים]
הלוואי שבכל זאת יהיו אמיצים שיכתבו.זה גם יעזור לאחרים לכתוב .

אנ'גלינה

הכשל המרכזי של כל הילדים הללו הוא נטיה/עזיבה על ידי מי שהיו אמורים להיות המבוגרים האחראים. והנטישה היתה בתקופת החיים שילדון הכי זקוק,כי לגבי כל המיומנויות הוא חסר אונים.
באותה מידה גם התיקון המרכזי שצריך להיעשות הוא בקשר בין ההורים המאמצים לילדיהם. שהילדים יחוו קשר תקין חם אוהב מטפח ונוכח.
זה לא מוהן מאליו,מי שרגיל המון שנים להיות ללא ילדים הופך בבת אחת להורה 24/7.
לגבי כל השאר קשה מאד להתכונן מראש. כשהילדון יגיע,קחי אותו להערכה בטיפת חלב ותדעי מהם החוסרים,במידה שיהיו ,ויוכלו לתת לך שם המלצות ראשוניות.

fatfat

New member
אני הבנתי שהכוונה לפעול להשוואת

התנאים, הליווי והעזרה שניתנת למשפחה עם ילד עם רכים מיוחדים בין מאומצי הארץ למאומצי חו"ל

fannyd

New member
אני מבינה שהכוונה לתסמונת אלכוהול

יש להניח שלילדים שנולדו עם התסמונת צרכים שהמדינה עדיין לא נותנת להם את המענה המתאים. רק למה לצמצם למאומצי חו"ל?

Daria34

New member
למה חשוב לעשות את ההפרדה של ילדים מאומצים עם

התסמונת?למה חשוב לציין שזו תסמונת אלכוהול בכלל?
יש לילד צרכיים מיוחדים והם צריכים לקבל מענה...

מסכימה לגמרי. יש צרכים מיוחדים מסיבות שונות

גם אלכוהול, אך בהחלט יש סיבות נוספות: גנטי, שהות בבתי ילדים ועוד

עלמה88

New member
אריאנה מלמד פתחה קבוצת פייסבוק

שנקראת מאמצים אמיצים
כך היא מתארת את הקבוצה:
שלום חברים. "מאמצים ואמיצים" היא בית הפייסבוק של הורים שאימצו ילדים בחו"ל. זה המקום להתייעץ ולשתף, להתעדכן בקידום זכויותינו, לקטר ולהישבר, לקבל חיבוק וירטואלי ועזרה אמיתית - ולהמשיך הלאה.
הקבוצה סגורה (זה אומר שרק חברים יכולים לכתוב בה אבל מה שנכתב גלוי)

יסמין@

New member
רק חברות הקבוצה יכולות לקרוא

את מה שכתוב. כך כתוב במפורש.
אפשר רק לראות את הקבוצה עצמה, כלומר שיש דף כזה, ומי החברות.

עלמה88

New member
הצטרפתי

היא מאשרת לדעתי כל מי שמבקש.
טוב בעיני שהקבוצה סודית

למעלה