פוסט(מה)ינור 2 - השתמשו בפס הגלולה

עין הנץ1

New member
פוסט(מה)ינור 2 - השתמשו בפס הגלולה

בפורום ההוא, אללה ירחמו (נא לרקוק פעמיים ולהעיף בקשת מאחורי הכתף) הייתה בזמנו התייחסות לפרסומות שמביאות את הסעיף. ברשותכם או שלא הייתי רוצה להביע את דעתי האישית, באיחור אופייני ואלגנטי, לפרסומת שכיכבה כאן על הגלולה של היום שאחרי. עם כל הכבוד, ויש כבוד, למעמד האישה החדש, הרענן, המתנחשל וזה שבועט חזק ומדוייק לאיפה שכואב, הרי שהפרסומת הזו היא מהמעצבנות. ולמזי-הגורל שביניכם שפספסו את שכיית החמדה הזו, להלן התקציר: יושבת פאקאצה (שזה כמו פוקאצ'ה, רק פחות טעים משמעותית) בקולנוע, בת-עשרה מוקדמת בעליל, מסביבה ייהום הסער וקולות העולים באוב מלחשים מסביבה כי היא, וגם אנחנו מכוח היותנו שבויים איתה, נעבעך, נמצאים בסרט רע. כאילו, דה. ואז זורחת על המסך עלמת חן עם קוקו שמשוך רק קצת יותר מהמותר על פי חוק ובקול שיש בו מזיגה מדוייקת של הצלפה וחמלה שואלת אותה: "נקרע הקונדום? שכחת גלולה? פוסטינור 2 ליום שאחרי". הילדה, שעננה כבדה ריחפה על פניה עד להצהרה המשחררת הזו, הופכת באחת לדמות שחוט של שלווה משוך לה מקצה חיוכה הענוג ועד לקצות אצבעותיה שכבר מלטפות, מעשה שטן, את כף ידו של החבר שהופיע אף הוא מאיזו דלת סתרים ושאחראי, מיינד יו, לאותו פיאסקו מלכתחילה. אז מה הבעיה, אתם שואלים? הבעיה היא העמימות. אותו מסך ורדרד וענוג בו אנו שוקעים כדי לרכך ולו במעט את מגעה הקר של השיגרה. הילדה הזו, שאפשר בקלות לטעון כי היא בת 13, אולי בת 15 ואולי בת 12, היא כבר מלכתחילה במיינסטרים הרגשי של כולנו. אנו יושבים שווי-נפש מול קיבוע העובדה שילדות בגיל העשרה המוקדם נדרשות לשלייקעס נוספים כדי לדאוג לכך שהן לא תיכנסנה להריון. האם העובדה שלא לקחו מישהי שלא ניתן לטעות באשר לגילה הוא מיקרי? בטוח שלא. האם הפדופיל המצוי שואב קורת רוח נסתרת מהפרסומת? תענו אתם. ונניח שהכל בסדר ואנו שוקעים בליברליות עד קצה חוטמנו, האם מוכרחים לשדר את הפרסומת לאורך כל שעות היום? האם שומה עלי לעמוד נפחד ונרעד לצד ילדה בת שש ולהמתין כסוס-ציפורניים עד המרפק כדי שלא אשאל באשר למשמעות? מתי בדיוק אבדה התמימות, שואלים מומחים, מגלגלים עיניים וסופקים כפיים? מהו קו פרשת המיים שצפונה ממנו הפכו הילדים למתוחכמים טרם זמנם אך רזים רגשית? הביטו שוב בפרסומת, אם רק תפציע על המסך. במחשבה שנייה, עזבו. תאמינו לי הפעם.

קפת

New member
דווקא הבטתי רבות בפרסומת הזו

ואני לא מבינה מדוע יצאת חוצץ נגדה. אין בה שום דבר פרובוקטיבי, מבזה או זול. יש בה עידון, רצינות ויש בה מסר נורא נורא חשוב. גיל קיום יחסי מין יורד משנה לשנה. זה לא באשמת הגלולות או הנגישות לאמצעי מניעה. זה בגלל שככה זה. גם גיל העישון יורד, וגם גיל ההתמכרות לטלנובלות. זה חלק מהרעות החולות של התרבות המערבית (ע"ע בריטני שפיך). כך שלפוסטינור יש סיכוי סביר להפוך למתנת בת מצווה מקובלת, ביחד עם סט גלולות ומצעים תואמים. או קונדומים טעימים. והרי הגלולות והפרסומת שלהן לא מייצרת את המציאות, אלא באה לענות על צורך: הנה קצת סטטיסטיקות של הפלות בישראל: בשנת 2001 בוצעו כ2600 הפלות בנערות בגילאי 15 עד 19. הפלות במרביתן היו נחסכות בזכות פוסטינור, בזכות פתיחות, מודעות וחינוך להתנהגות מינית, וגם, מה לעשות, אם גלולות למניעת הריון היו מוכנסות לסל הבריאות. ויש הערכות שכאלף נערות נוספות עוברות מדי שנה הפלות לא חוקיות שכמובן מסכנות את הפוריות שלהן, או חמור מזה - את חייהן. אל תבלבל בין פוסטינור ובין מייפיג'ין, גלולה ההפלה. פוסטינור היא גלולה למניעת הריון במינון (מוגבר, אם אינני טועה) מסויים של הורמונים שנועדה למנוע התפתחות של רירית הרחם, על מנת למנוע אפשרות של השתרשות העובר, במידה והתרחשה הפריה. החידוש הגדול הוא, שכיום ניתן לקנות אותה ללא מרשם רופא. עד לפני שנה או שנתיים היו נערות - גם ההורים המודאגים שלהם, אלה שהיו מוכנים להיות מודאגים ולא התכוונו להכניס לבנות שלהם מכות רצח - רצות באצע הלילה או בשישי שבת לחפש איזה גינקולוג או רופא אחר שיהיה מוכן לרשום לה את התרופה. בעבר היותר רחוק היו הרופאים רושמים מינון מוגבר של גלולות רגילות נגד הריון, לאותה מטרה. שיטה שנקראה שיטת יוצפה, על שם הרופא שהגה אותה. רק תחשוב כמה ילדות כאלה, מבוהלות, מדחיקות, נמנעו מלהגיע לרופא ולקבל את המרשם, מפחד שמשהו במשפחה ידע. והיום, כל מה שהן צריכות זה לגשת לבית המרקחת, או לשלוח חברה, ולרכוש את הערכה (שתי גלולות, משהו כמו 40 שקלים). פשוט, זמין, חשאי. אז עכשיו, אחרי הרצאת הקפת המשודרת (לא אמרתי פמיניסטי או פוסטמודרניסטי, שזה צריך לזכות אותי, לדעתי, בטיסה חינם בשמי ארצנו), אתה רוצה לנסות שוב להסביר לי מה קומם אותך בפרסומת הזו?

עין הנץ1

New member
מה שמקומם אותי בעיקר, קפתדיר, זה

שהקרינו את הפרסומת בכל שעה משעות היום. אפילו לשיטתך, הפרסומת אינה מיועדת לגילאי גן עד ו'. על פי מיטב הבנתי ילדות בנות 12 עדין ערות בשמונה בערב (חוץ מירושליים שם כולם כולל כולם הולכים לישון בשבע). אז בבקשה, אנא מכם, הקרינו את הפרסומת המצויינת הזו משעה זו וצפונה. ילדות בנות שש ושמונה עדיין אינן צריכות לדעת מה המשמעות כבדת הגורל של קונדום קרוע והריון בלתי רצוי. תקראו לי פרובינציאלי. אני אוהב את זה בהקשרים הנכונים, וגם יש לי לזה ארומה של משק, מה שמתקשר מעולה למסת השרירים האימתנית שלי.

נינטייב

New member
עין אחת בוכה

עין כפרה, על צפיה מבוקרת בטלוויזיה, שמעת? ילדי, שיחיו, לא רואים תוכניות שאני לא יודע עליהן. הם צופים בערוץ הופ או שש, ערוצים נטולי פרסומות (כשמגיעה תוכנית הזוועה היפנית "דרגון בול Z", הבן שלי מזפזפ לבד, כי זו תוכנית שאין בה עלילה, אין בה תחרות אין בה כלום. רק סדרה מתמשכת של קרבות מדממים ואלימים בין כוחות משונים, שמתישהו, נקבע מי מהם הטוב, ומי מהם הרע, בלא סיבה נראית לעין), ובערב, הם רואים ערוץ 2 איתנו, אם הטלוויזיה דלוקה. אי אפשר להאשים את הטלוויזיה בכל. גם לא בהצלחתי שלי.

עין הנץ1

New member
נינטוש

גם שלי יודעים לזפזפ לבד. למה להשוויץ, אני שואל. ודווקא בשל עובדה זו התכשיט נופלת לעיתים על ערוץ 2 ועל תוכניות אחה"צ לא מזיקות בעליל, עד שמגיע מקבץ הפרסומות התורן והסורר. ושאלה ברשותך, אם כבר התכנסנו, לבושים בהידור בפראק המתחייב: בערב, כשהם רואים ערוץ 2 איתכם, ומגיעה אותה פרסומת או אחת מאותו ז'אנר נפסד, האם אתם מעבירים ערוץ? מסוככים בכפות ידיכם על עיניהם הרכות? מדברים פתאום נורא בקול ומשתנקים בעוויתות שיעול? למה לא להגביל פרסומות לשעות שידור שיאות להן?

קפת

New member
כי אלה השעות שיאות להן

שעות צפיית שיא של בני הנוער. וכשאתם רואים בצוותא שמש, ואומרים "טנצר המניאק", את מסוכך ומשתעל? וכשאחורי זה הצאצאית אומרת על מורה שהיא "מניאקית", מה קורה לדרכי הנשימה העליונות שלך? יאללה, יאללה, עין כפרות: העולם נהיה חרא חרה מיום ליום והוא בחלט לא מקום שראוי למגורי אדם. פוסטינור זה רק השליח.

אצלנו נפתרה הבעיה

הטלוויזיה דולקת אך ורק לצרכי סרטים פרטיים. והכי חשוב - אין חדשות. זה מה שנקרא עליה ברמת החיים.

הוא מזפזפ תוכניות נטולות עלילה?

מקסים. איזה ילד חכם. אתה בטוח שזו הסיבה נינט? ואגב "תוכניות שאתה לא יודע עליהן" אתה יכול לספר לנו מה הם רואים? איזה משחקי מחשב הם משחקים? ללא ספק, תוכניות ערוץ 2 שהם רואים אתכם, הן כולן בעלות עלילה. ולא סתם עלילה, עלילה מתוחכמת. כל כך מתוחכמת שלא רואים אותה. אה ונינט, כפרות, אם הטלוויזיה שלך דלוקה, תני לה סינטו. זה יופי לדלקות.

נינטייב

New member
לא הייתי ברורה מספיק

ונתתי לו קרדיט עודף (ויזה עדיף, ויזה יותר טוב מכסף). התכוונתי לכך שהוא יודע שאת התוכנית הזאת לא רואים בבית, והסברתי לו למה. במחשב יש לו משחקים שהמצקצקים יגידו שהם אלימים. אני בעד משחקי מחשב אלימים במידה. את המידה אני קובעת. אני מאמינה שמשחקים אלימים, בין אם הם על מסך המחשב ובין אם הם במציאות (ג'ודו, קראטה, פוטבול אמריקאי) הנם על תקן סובלימציה של המציאות, והכרתה גם יחד. אין סיכוי שבעולם שאצליח להסתיר ממנו לחלוטין את המציאות רוויית הדם שאנו חיים בתוכה, אבל אם אצליח להעביר לו את הדרך הנכונה (לדעתי, בטח לדעתי) להעביר לו את זה, דייני. כשאמרתי עלילה, התכוונתי לנארטיב, ולאו דווקא לספור. התכוונתי לכך שכשיש עלילה, יש לדמויות הגיון ומניע למעשיהם (צדק, תחרות וכו') מה שנעדר מהתוכנית ההיא לגמרי. אחות, אצלך רואים רק במבי ומוגלי?

קפת

New member
יקירי

אתה יכול לנסות לחסום ילדות בנות 6 או 8 מהבלי העולם החיצון, אבל השאלה אם תצליח. אתה יכול להתקומם נגדי חטאי העולם המודרני, אבל אתה חלק ממנו, ובתור שכזה, מה שנשאר לך לעשות, אפקטיבית, זה מה שנינטוש מציעה (ממתי יש לך ילדים, נינט? זה ילדים שעשית עם גבסו בזמן הפסקת הפרסומות?): צפייה סלקטיבית, כלומר, חינוך לסינון מסרים. תפתח תכניות אחר הצהרים: אופרות סבון, שאינן חפות מסיטואציות של בהריון, סקס או אונס - גם אם רק מדברים על זה, ולא מראים. והמורדים? NISM? אפילו אצל אודטה יושב סקסולוג. תפתח עיתוני ילדים: פרסומות לטמפונים ולכנפיים. היום כל ילד בן 3 הוא מומחה לתחבושות היגנייות ואין לדעתי אשה שלא נתקלה בשאלה המביכה (את משתמשת באולוויז?) כשנסתה לשלות בקוקטיות זריזה חפיסה מהמדף בסופרמרקט. האמת, שלדעתי האישית, והיא מאוד אישית ואינה מתיימרת לחנך או להציע, מוטב לפתוח את הנושא, להחצין אותו - כי הוא שם - מאשר לנסות להטמין אותו מאחורי מעשיות ומבוכות. כי אם ילדה בת 8 מספיק "בוגרת" כדי לראות המורדים, עדיף שתדע, בגילה הצעיר, מהו המכניזם של אמצעי מניעה.

נינטייב

New member
הבן הגדול אמר "כוס אמ אמק" בחוג

אצל המדריך הכי קשוח. והמדריך כמובן דיווח לי, והעמדתי פנים שאני בהלם. אבל בדרך, אמרתי לו, לילד, שזה בסדר, שמותר, רק לא ליד סבים וסבתות, מורים ומורות וכאלה.

קפת

New member
נינטוש?

סטנדרטים כפולים ומסרים סותרים, ממך? אם לא הייתי קוראת לא הייתי מאמינה. אבל למה בעצם שתעמידי פני הלומה? למה את לא יכולה לומר למדריך: "אתה לא מקלל את הוריהם של טיפוסים שמעצבנימותך?". וברצינות, עאלק. אפשר בלי סטנדרטים כפולים או אי אפשר? כולם נגועים בהם. סאמו.

טוב, מישהו צריך ללמד את שאר הילדים

לי יש למשל בן דוד שכשהגננת קראה לו לשיחה וסיפרה שהילד אוכל מוחטה מיד כשהוא חופר אותה מהאף, הוא ענה לה ללא הנד עפעף: "כן. הוא למד את זה ממני". קדימה נינט, אל תתביישי. ספרי למדריך הקשוח והמסוקס שאת פרחת אשפתות.

נינטייב

New member
סטאנדרטים כפולים? להיפך

מה שאני מרשה לעצמי, מותר לבני. כוס אמ אממק, יכולה להיות אמירה חביבה מאוד בנסיבות מסויימות, ומביכה מאוד בנסיבות אחרות. אני מסבירה לבני, אם כן, את מורכבות החיים. שלהגיד משהו מסויים, זה בסדר בתנאים כאלה, ולא בסדר בתנאים אחרים: מה רע בזה?

קפת

New member
אני לא אומרת רע

בסך הכל, כולנו נוקטים בסטנדרטים "מותאמים למציאות". פה מותר להגיד כוסאמק, שם לא. אצל סבתא בחצר אסור לירוק מוחטות, אבל כשהולכים לטייל בגן השכונתי, זה בסדר. דוגמה ציורית ומעודנת, משהו. הענין הוא, שאת כמבוגרת מסוגלת להבין את ההתנהגות הרומאית שמותאמת למקום ולשעה. השאלה עד כמה ילד יכול. והאם בבניית מדרג התנהגויות את לא משבשת את התקינות הפוליטיקלית, בכך שאת מסמנת: מותר להיות צבוע, כשזה משרת אינטרס מכובד. אבל איך יודעים מתי האינטרס מכובד? למה מותר להגיד בבית על המורה שנותנת בוכטה של שיעורים לקראת חופשת הפסח - שהיא מניאקית, ואסור להגיד את זה בפניה?

נינטייב

New member
וואאוו, שאלות קשות.

אגב פוליטיקלי, במחוזות לידתו, הווה אומר באוניברסיטאות הנחשבות בארה"ב זה הגיע למימדים אבסורדיים, ועורר מרד אנטי-פוליטיקלי. אני מאמין גדול בתבונת ילדים, ביכולת האבחנה שלהם, וביכולת שלהם ללמוד ולהעתיק מהמבוגרים. האם כל התנהגות נימוסית היא צביעות? להגיד על המורה בפסח "מניאקית" זה לא שאת או בנך מתכוונים לזה, אלא זו הבעת באסה, שמשליכים על המורה. בכלל, אני לא צריכה ללמד אותך את כל הניואנסים של התנהגות אנושית בחברה, מתי זו צביעות, מתי זה נימוס, מתי זה "טאקט" ועוד קשת רחבה של שמות תואר לאי-אמירת האמת בפרצוף. ולולא מבחר זה של התנהגויות, היו החיים בחברה בלתי אפשריים, ולא אזדקק כאן לשרשי המניעים להתנהגויות אלה. אז מה רציתי להגיד? שאני מנסה להנחיל לבני את קוד ההתנהגות שאני מאמינה בו, ושאני מאמינה ביכולותיו הרגשיות והקוגניטיביות לקלוט אותן. ושאני אוהבת אותך אמרתי לך? מזמן לא אמרתי לך.

קפת

New member
גמניגמניגמני, אוהבתותך נורא

ממזמן גמני לא אמרתי לך, ואפילו שקלתי לצלצל לך הבוקר, ולהתחנף כדבעי. ולאחר שסיימנו את חובתינו הדביקו זו לזו, ואמרנו מילות נימוס וכיבושין, לא חפות מצביעות, ניגש לענין. את מעלה שאלה מאוד מענינת שאין לי תשובה עליה: מתי נימוס עובר את גבול הצביעות, ומה מבחין בין השניים. וברור, שזה תלוי תרבות, ולכן אנחנו יכולות להתייחס רק למה שמוגדר "תרבות ישראלית", עד כמה שזה אבסורדי כי בכלל אין חיה כזו. סאראמאגו, בעל העיוורון כותב (ציטוט לא מדוייק) שנורא מסובך לחיות עם אנשים אבל עוד יותר מסובך להבין אותם.

למעלה