פוסט על הורות לאחר אובדן הריון

פוסט על הורות לאחר אובדן הריון

תינוק שלי
מהרגע שיצאת ממני הרגשתי הקלה שאין מילים להגדיר אותה. לצאת בידיים מלאות איזו תחושה אדירה.הנה סוף סוף אחרי 9 חודשים יכולה להיפרד מהחרדה שאיכשהו למדתי לחיות איתה.
אבל אז בלילה הראשון שלך בחוץ אתה עליי צמוד צמוד ואני לא ישנה. מהתרגשות כמובן. ואולי לא רק?
ומגיעים הביתה וכל כמה דק מציצה בעגלה, נוגעת בודקת שאתה נושם. ואתה בעריסה צמוד אליי ודוחה את המעבר שלך לחדר אחר כמה חודשים טובים למרות שיודעת שאשן טוב יותר. ואז יש חום ואתה לא מרגיש טוב. ובגיל חודש כבר היית מאושפז. ולא עוזבת לרגע. שומעת כל נשימה. אתה חם מדי? אתה קר מדי? הכל מדי..
והנה אתה כבר בן 7 וחצי חודשים. ואני לומדת להיות הורה אחר. לא כמו לשאר ילדיי שנולדו לפני. אתה נולדת אחרי שגיליתי על בשרי שברגע הכל יכול להתהפך אחרי שאיבדתי ואיבדתי. אני מחזיקה אותך ויודעת כמה זה לא מובן מאליו.
ואז אני מבינה שלא ממש נפטרתי ממך חרדה. פשוט קיבלת צורה אחרת.
את לרוב לא שולטת בי ואני מתפקדת ומאושרת וישנה ואוכלת. אך את עוד שם בתוכי. לא מתווכחת איתך רואה אותך ולא נלחמת בך. את לא מאיימת עליי ואפילו לא מעייפת יותר מדי.
אך מבינה שכנראה תמיד תהיי שם בגידול של שחר. מסכימה לתת לך מקום אך מבקשת ממך יפה לשמור על מקומך במינון הנכון
ולאפשר לי לגדל את שחר בבריאות נפשית עבורי ועבורו

מזדהה מאוד

אני אמא אחרת היום. בעלי טוען שאותו אני הכי אוהבת. אבל זה שטויות. כי עם הבנות הייתי מאוהבת לא פחות.
אבל אני לא משחררת אותו ככ מהר. הוא ישן איתי במיטה המון זמן. בחודשיים האחרונים (הוא בן 11 חודשים) הוא ישן רוב הלילה במיטה שלו אבל איתי בחדר. ורק ממש בוקר עובר לידי.
אם הוא חולה אני כל הזמן במחשבות עליו.
עכשיו הוא בגן אחרי כל החג הזה שהיה איתי ואני מתגעגעת

ההרגשה הזו ממש מוכרת לי. כל כך מבינה אותך

אני זוכרת שאחרי הלידה הטובה, אחרי 2 אובדים קשים לא הייתה מאושרת ממני. וההורות הזו שונה מההורות לבתי הבכורה. הרגשתי יותר סבלנית, יותר נהנית, יותר שפויה. נהייתי אמא טובה יותר גם לבתי הבכורה.
אז בזמנו היה פורום הורות אחרי אובדן, שמאוד סייע לי לשמור על פרופורציות, האיזון וכו'. הקשבנו אחת לשנייה והדרכנו. היינו שותפות ומבינות זו את זו. הרי זר לא יבין זאת... היום לפעמים אני מזכירה לעצמי שאני לא צריכה לחנוק את בני באהבה ולא להפריע לו לגדול. זה לא קל. אי אפשר לשמר אותו תינוק, הוא ממש גדל. מה שהיה מותר אז, לא מתאים להיום... פשוט תהני מכל רגע, גם מהדאגה.
היום אני מתגעגעת להרגשה זו של התחלה חדשה ומרגשת עבור המשפחה כולה.
תהני

nn0aa

New member
גם אני

בודקת נשימה כל פעם שיש שקט..
רוב היום הוא עלי..
כל מיני דבורים כמו "כשתהיה בן.. הוא יהיה.. " מחרפנים אותי
אני מתקשה להכין משהו לעתיד שלו (לשמור דברים שישמשו אותו)
מפחדת ממחלות, ולא מפגישה את התינוק עם ילדים
מחיסונים
מתחבורה ציבורית, בגלל המחלות
מנהיגה, בגלל תאונות
מהבית, כי הוא מט לפול (התקרה שבין הקומות אצלנו זו מעין גלריה)
ומה לא..

למעלה