פוסט שקראתי במקום אחר

Harrington

Well-known member
מנהל
נכתב באתר רוטר.נט באיזשהו דיון. לא מכיר את הכותב והקשר הדברים פחות חשוב (בכ"ז קישור בסוף הפוסט). פשוט דברים מעניינים שעם רובם אני מזדהה.

לאורך כל הדורות תמיד היו שתי קבוצות בעם ישראל
קבוצה אחת שאמרה אנחנו לא מסכימים עם הקבוצה השניה, נתווכח איתם ואפילו נריב אבל לא נפרק את העם, העיקר שנשאר עם אחד.
לצערנו בכל הדורות היתה גם קבוצה שאמרה אנחנו כ"כ שונאים את הקבוצה השניה שאנחנו מוכנים לפרק את העם, גם במחיר שהאויבים הרעים והאכזרים ביותר שלנו ישמידו אותנו, העיקר שהקבוצה השניה תושמד.
רוב הפעמים הקבוצה הראשונה ניצחה, אבל בכל דור שיד הקבוצה השניה היתה על העליונה זה נגמר בחורבן העם כולו.
מבחינת זה אין הבדל בין דורנו אנו לשאר הדורות, ההבדל היחיד הוא שכעת אנשי הקבוצה השניה - שמחריבים את הארץ דה פקטו מעל 5 שנים וביתר שאת בשנה האחרונה, מחבלים בכלכלה ברפואה, בבטחון, ביחסי חוץ, ביחסי פנים, באקדמיה, בתרבות, בזריעת שנאה בין איש לאחיו ובגרימת סבל מר לכלל האזרחים, בסתימת פיות לכל מי שחושב הפוך, פועלים שיהיה פה כ"כ מר ונתפרק מבפנים העיקר שהקבוצה הראשונה תפסיד, כמו שהם אוהבים לצעוק: ''בכל מחיר!'' - כאמור ההבדל היחיד הוא שכעת אותם אנשי שנאה *מאשימים את הקבוצה הראשונה במעשיהם הם* בבחינת הבעל המכה שאומר 'תראי מה גרמת לי לעשות לך'.
הם קוראים לסרבנות ומכריזים 'ביבי הורס את הצבא' משביתים את הרפואה ומכריזים 'ביבי הורס את הרפואה' וכן הלאה. לא יאומן כי יסופר
נשאר לנו רק להתפלל לריבון העולמים שמזימתם הרעה לא תצלח.
אנו נתחזק ונוסיף באחדות, באהבת ישראל ובמאור פנים אחד לשני.

הניק של הכותב שם הוא "אעופה אשכונה". הקישור לדברים (תגובה מספר #5 שם):
עידן סיבוני יצא מעזה להנחות פאנל והטיח במפגין שהפריע לדיון: לא תסתום לי את הפה - חדשות רוטר (rotter.net)

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
נכתב באתר רוטר.נט באיזשהו דיון. לא מכיר את הכותב והקשר הדברים פחות חשוב (בכ"ז קישור בסוף הפוסט). פשוט דברים מעניינים שעם רובם אני מזדהה.

קבוצה אחת שאמרה אנחנו לא מסכימים עם הקבוצה השניה, נתווכח איתם ואפילו נריב אבל לא נפרק את העם, העיקר שנשאר עם אחד.
לצערנו בכל הדורות היתה גם קבוצה שאמרה אנחנו כ"כ שונאים את הקבוצה השניה שאנחנו מוכנים לפרק את העם, גם במחיר שהאויבים הרעים והאכזרים ביותר שלנו ישמידו אותנו, העיקר שהקבוצה השניה תושמד.
רוב הפעמים הקבוצה הראשונה ניצחה, אבל בכל דור שיד הקבוצה השניה היתה על העליונה זה נגמר בחורבן העם כולו.
מבחינת זה אין הבדל בין דורנו אנו לשאר הדורות, ההבדל היחיד הוא שכעת אנשי הקבוצה השניה - שמחריבים את הארץ דה פקטו מעל 5 שנים וביתר שאת בשנה האחרונה, מחבלים בכלכלה ברפואה, בבטחון, ביחסי חוץ, ביחסי פנים, באקדמיה, בתרבות, בזריעת שנאה בין איש לאחיו ובגרימת סבל מר לכלל האזרחים, בסתימת פיות לכל מי שחושב הפוך, פועלים שיהיה פה כ"כ מר ונתפרק מבפנים העיקר שהקבוצה הראשונה תפסיד, כמו שהם אוהבים לצעוק: ''בכל מחיר!'' - כאמור ההבדל היחיד הוא שכעת אותם אנשי שנאה *מאשימים את הקבוצה הראשונה במעשיהם הם* בבחינת הבעל המכה שאומר 'תראי מה גרמת לי לעשות לך'.
הם קוראים לסרבנות ומכריזים 'ביבי הורס את הצבא' משביתים את הרפואה ומכריזים 'ביבי הורס את הרפואה' וכן הלאה. לא יאומן כי יסופר

עידן סיבוני יצא מעזה להנחות פאנל והטיח במפגין שהפריע לדיון: לא תסתום לי את הפה - חדשות רוטר (rotter.net)
אנחנו תמיד ב-2 תקופות
1, השואפת שישראל תתחיל במלחמה, ולא באדמתה.
2. השואפת שישראל תחזיר מלחמה, ובאדמתה.

בדיוק כפי שעשית בשרשורי הרעל שלך, רצית להוציא עין אחת לחילונים ולא היה אכפת לך שלך יוציאו 2 עיניים.
הסר דאגה מליבך, לא מצפה שתבין את אשר כתבתי כפי שלא מצפה שתודה בטעויותיך.
ההסבר פשוט: כנראה, שאתה לא מסוגל לעבור את מבחן המראה.

Harrington

Well-known member
מנהל
בדיוק כפי שעשית בשרשורי הרעל שלך
לא מכיר שרשורי רעל. בכל אופן, לא "שלי" :). אבל ככל שנורא חשוב לך כל פעם מחדש לדחוף את המושג הזה, שיהיה לך לבריאות.
רצית להוציא עין אחת לחילונים ולא היה אכפת לך שלך יוציאו 2 עיניים.
הממ... מעולם לא "רציתי להוציא עין אחת לחילונים", כך שהמשך המשפט ממילא נופל. בכל מקרה, עושה רושם שלא לגמרי הבנת עם איזה חלק (קבוצה) של הפוסט הזה אני מזדהה :).
הסר דאגה מליבך, לא מצפה שתבין את אשר כתבתי כפי שלא מצפה שתודה בטעויותיך.
לא דאגתי לרגע יקירתי. אנחנו מקפידים לשמור על זכותם של כלל הגולשים כאן לכתוב שטויות כאוות נפשם. חלק מחופש הביטוי שאנחנו מקפידים עליו :). זה כולל המצאות, הנפצות, וככל העולה על רוחך. אפילו השמצות אנחנו מאפשרים, אם כי זה בערבון מוגבל קמעה. אבל זה לגמרי כולל להכריז על ציפיות, התאכזבויות, המצאות על טעויות (מה עכשיו?) ושאר מרעין בישין. כאמור, ככל העולה על רוחך.
ההסבר פשוט: כנראה, שאתה לא מסוגל לעבור את מבחן המראה.
הממ. אין לי מושג מה זה המבחן הזה, כך שממילא אינני יודע אם אני מסוגל לעבור אותו אם לאו :). אבל לאחר שהכרזת שממילא אינני יכול (לדעתך) להבין את דברייך, כמובן בהיותם עמוקים כל כך ומשכילים ברמות-על כאלה שאני הקטן לא אוכל להתמודד איתם כנראה, הרי שאין טעם מיוחד להידרש לשאלה מה המבחן הזה, למה לדעתך לא אעבור אותו, ושאר המצאות והנפצות שתחליטי להקריץ בתגובתך הבאה :).

אז נוסטלגיה יקירתי, אם וכאשר תצליחי ביום מן הימים להתגבר ולהתבגר ולכתוב פוסט נורמלי, את יודעת, כמו שאנשים מבוגרים ובוגרים עושים זאת, אשמח להתייחס עניינית לדברייך. עד שזה יקרה (וברשותך לא אחזיק את נשימתי), אין לי אלא להודות לך על האתנחתא הקומית שסיפקת בתגובתך. וכמובן כמו תמיד, גם אם תחפוץ נפשך מתישהו להתייחס עניינית לתוכן הפוסט (במקום לכתוב תגובה שלמה עלי עם שלל דעותייך וציונייך, על אף שאין לי כל קשר לעניין), את יותר ממוזמנת לעשות זאת. לכי תדעי, אולי עוד תתגלגלי בטעות לדיון ענייני ;-).

SupermanZW

Well-known member
בוא נדמה את שתי הקבוצות לגבר ואישה שלא מפסיקים לריב, כל הזמן רבים. לשיטתך, למרות שהם כל הזמן רבים, הם צריכים לנסות להגיע לשלום בית, למרות שהפערים ביניהם רק הולכים וגדלים. לשיטתי הם צריכים להיפרד. מה אתה אומר?

Harrington

Well-known member
מנהל
בוא נדמה את שתי הקבוצות לגבר ואישה שלא מפסיקים לריב, כל הזמן רבים. לשיטתך, למרות שהם כל הזמן רבים, הם צריכים לנסות להגיע לשלום בית, למרות שהפערים ביניהם רק הולכים וגדלים. לשיטתי הם צריכים להיפרד. מה אתה אומר?
הבעיה שלא ניתן להשוות בין השניים. מדינת ישראל יש רק אחת, מה לעשות. לא ניתן להפריד אותה לשתי מדינות או לשני עמים. פשוט בלתי אפשרי ולא ישים. אז השאלה היא לא מה עדיף, כי כשדנים במה עדיף, השאלה הופכת לתיאורטית והדיון הופך לאקדמאי. השאלה הנכונה (פשוט רלוונטית) יותר, היא איך על אף שיתכן שאם היה מדובר בזוג נשוי יתכן שהיה עדיף להפריד, בכל זאת נשארים ביחד ומקיימים ביחד, שתי הקבוצות הללו (ורבות נוספות) את החברה הישראלית.

SupermanZW

Well-known member
הבעיה שלא ניתן להשוות בין השניים. מדינת ישראל יש רק אחת, מה לעשות. לא ניתן להפריד אותה לשתי מדינות או לשני עמים. פשוט בלתי אפשרי ולא ישים. אז השאלה היא לא מה עדיף, כי כשדנים במה עדיף, השאלה הופכת לתיאורטית והדיון הופך לאקדמאי. השאלה הנכונה (פשוט רלוונטית) יותר, היא איך על אף שיתכן שאם היה מדובר בזוג נשוי יתכן שהיה עדיף להפריד, בכל זאת נשארים ביחד ומקיימים ביחד, שתי הקבוצות הללו (ורבות נוספות) את החברה הישראלית.
היסטורית זה כבר קרה, היו ממלכות ישראל ויהודה, זה גם עבד והיה שלום בין הממלכות.

Harrington

Well-known member
מנהל
היסטורית זה כבר קרה, היו ממלכות ישראל ויהודה, זה גם עבד והיה שלום בין הממלכות.
גם זאת השוואה בין מין לשאינו מינו. כאן אתה מדבר על מדינה אחת שיש. מוגבלת בתחומה. אתה לא יכול סתם כך להחליט שאתה מקים עוד מדינת ישראל בעבר הירדן המזרחי (לדוגמה).

פולגאר

Well-known member
אם הגבר היה הולך לרב והאישה לרבנית במקום לפסיכולוג, % הגירושים היו מצטמצמים באופן משמעותי.

SupermanZW

Well-known member
אולי עדיף ששתי הקבוצות יהפכו לשני עמים, כמו פעם, ישראל ויהודה, נראה ששתי הקבוצות כבר לא מסוגלות לחיות יחד.

Harrington

Well-known member
מנהל
אולי עדיף ששתי הקבוצות יהפכו לשני עמים, כמו פעם, ישראל ויהודה, נראה ששתי הקבוצות כבר לא מסוגלות לחיות יחד.
דווקא עובדתית הן חיות מצוין ביחד. נכון, יש מתחים. נכון, יש בלגן. אבל שום דבר חדשני במיוחד שלא היה כאן מאז ומתמיד, הן מקום המדינה והן בעם בכלל (כולם מדברים על אחדות וחשיבותה, אך שוכחים שהעם שלנו מעולם לא התמחה בכך באופן מיוחד).

raya

Well-known member
מה שנכתב על הקבוצה השניה, כולו נוטף רעל ומראה מה דעתו של מי שכתב את הפוסט הזה.
לפיכך - לא נראה שזה שווה התייחסות כל שהיא.

למעלה