פועלים עברים בלבד

פועלים עברים בלבד

זולדן אומר שאין לו דבר נגד ערבים. "נקודת המוצא שלי היא בעד היהודים. אני לא גזען. זה קודם כל הכלל היהודי העתיק - ?עניי עירך קודמים', גם אם צריך לשלם להם קצת יותר. הערבים עכשיו במלחמה אתנו. זה מחייב זהירות: ונשמרתם מאוד לנפשותיכם - עניין פשוט של רצון חיים. חייתי עם ערבים כל השנים. פירנסתי אותם. שהשמאל לא יטיף לי. כבר שנים שהקיבוצים שפעם העסיקו ערבים, לא מכניסים אותם אליהם". איזה חמוד הזולדן הזה, בא לי להקיא. המדינה החליטה להקים גן ילדים באוהל כדי לשמר את הזהות הבדואית של הילדים, כל הכבוד.

shm490

New member
איזה מדינה החליטה על הקמת הגן ?

אם אתה יודע לקרוא אז בטח שמת לב שלא המדינה הקימה את הגן אלה מועצה מקומית ,כדאי לדייק . לגבי אותו זוולדן , הוא אדם פרטי לא? ובתור אדם פרטי זכותו להעסיק את מי שהוא רוצה או בוטח בו , ממש כמו אותם ערבים שקראתי את דבריהם שהם לא קונים אצל יהודים והם קונים רק אצל ערבים כדי לא להעשיר יהודים ולתת להם פרנסה . אם אתה כבר מקיא עז גם מאותם ערבים , כי מה כבר ההבדל ?

shm490

New member
אתה גם מתעלם מעוד דבר

האיש שהוא קבלן ובנו נרצח ע"י מחבלים ערבים אז אולי זה קצת הגיוני שהוא לא מוקיר טובה לערבים שרצחו את בנו ולא רוצה להעסיק אותם ?הרי עד שנת 2000 הוא העסיק ערבים אך כשפרצה האינדיפאדה השניה הוא הפסיק לעבוד איתם .

לא מתעלם

שום דבר לא מצדיק את מה שהוא עושה, ואם ערבי רצח את בנו אז זה לא אומר שכל הערבים רצחו את בנו, בכל מקרה האפס הזה הוא שולי אך תפיסת עולמו לגבי אותם פועלים ערבים מסכנים שקמים בבוקר מוקדם כדי לבנות לו את ההתנחלויות זעזעה אותי, וביני ובין עצמי אני מטיל את האשמה על הערבים ולא עליו. שיהיה לו בהצלחה

הערבי שרצח את הבן שלו זה על רקע לאומני

נכון זה לא אומר שכולם רוצחים אך, עקב הנסיבות המיוחדות שלו - מותר לו, חוץ מזה גם הבן שלו היה בעד עבודה ערבית והוא לא העסיק לא תאלינדים ולא סינים ולא רומנים, אז?

הבעייה היא שהוא פוגע לא במחבלים ובטרוריסטים

אלא דווקא באלה שדוגלים בדו קיום, ומעוניינים לפתח קשרים עם יהודים. מי שלא מעוניין בשום קשר עם יהודים, לא ממש ייפגע מיהודי שלא קונה אצלו או לא מעסיק אותו....

shm490

New member
אתה צודק , אך אתה מוכן לשפוט אותו ?

אני לא , אם חלילה משהו מבני ביתי היה נהרג ע"י מחבלים לא יודע אם היתי נוהג אחרת . זה אולי לא צודק להאשים ציבור שלם במעשי יחידים אך בתור אדם פרטי אני לא יודע אך מישהו אחר היה נוהג .

לשפוט אותו לא, אבל לבקר אותו - כן.

אני לא חושב שהציבור הערבי בישראל היה אחראי לפעולות טרור שיחידים מבניהם ביצעו. הייתי כמובן חושב אחרת אילו היתה קריאה ברורה של מנהיגים ערבים-ישראלים לבצע פיגועי טרור, וזו היתה הופכת תופעה נפוצה.

כשני שליש מהיהודים חוששים ממרד ערבי

כשני שליש מהיהודים חוששים ממרד ערבי (01/04/2008 18:14) 37% מהציבור היהודי תומכים בעידוד הערבים לעזוב את הארץ וכשליש תומכים בשלילת זכות ההצבעה לכנסת. כך עולה (יום ג', 1.4.08) ממדד יחסי יהודים-ערבים לשנת 2007 שיוצג בשבוע הבא בכנס חיפה לאחריות חברתית שיתקיים באוניברסיטת חיפה. על-פי המדד, 62% מן היהודים החיים במדינת ישראל חוששים מהאפשרות כי ערביי ישראל יפתחו במרד עממי ו-64.6% נמנעים מלהיכנס לישובים ערביים בישראל. המדד מגלה שגם לציבור הערבי חששות משלו: 62% חוששים מטרנספר ו-76% חוששים מאלימות מצד המדינה.

במזה"ת אין דבר כזה 'שני הצדדים צודקים'

'צודק' הוא רק מה שטוב לצד שלי. למשל זכות השיבה, מדינת כל-מחבליה, זכויות ללא חובות, חיפא, יאפא, עכא, אל קודס וכו' לערבים - אלה ביטויים של צדק. מדינה יהודית זה קולוניאליזם, גזענות, דיכוי פלוס מזימה ציונית-אימפריאליסטית בי"ל.

THE WIZARD 55

New member
למה לא להקים גן ילדים?

למה המדינה מתעלמת מהילדים הבדואים האם מן הראוי שילדים יהיו ללא מסגרת של גן? במסגרת של צבא הם ירצו לראות את כל הילדים שם..

לא זורם בילדים הבדואים דם יהודי

ולכן מותר להתעמר בהם יום ולילה, תראי לי ילד יהודי אחד שגן הילדים שלו הוא אוהל? קחי את ילדי המתנחלים כדוגמה, הסעות מיוחדות, שמירה של יחידות על בצבא, גני ממוזגים, בריכות מים. 2008.

shm490

New member
מענין למה ילדי גן יהודים

צריכים ליווי צבאי שיגן עליהם מי מאיים עליהם ? הא שכחתי השויצרים מאימים .

shm490

New member
באמת למה ?

מה בא קודם הביצה או התרנגולת ? לא שיש איזה הצדקה להתעמר בילדים , וילדים צריכים ללכת לגן וגן עד כמה שאפשר מטופח ומסודר .עד כמה שאני יודע גנים זה באחריות המועצה המקומית ולא באחריות הממשלה . אך כמו שקראתי כאן הישוב שלהם הוא ישוב לא מוכר , היינו בנו אותו פרטיזני ללא אישור כמו שיש הרבה מקומות כאלו בנגב אזי אם גוף ממשלתי יבנה שם מבני ציבור כמו בית ספר או גן זה בעצם יתן הכשר למקום . יפה עשה עמרם מיצנע שדאג לילדים הללו .

THE WIZARD 55

New member
גן באוהל?

אז אולי הגיע הזמן לטפל באותם בדואים בכפרים הלא מוכרים..ולהגיע למצב שבו הם יוכלו לחיות בצורה נורמלית.. ושהילדים לא יהיו בגן אוהל, בשרב ובגשם..

shm490

New member
וויז את יודעת מה באמת קורה

עם אותם כפרים לא מוכרים ? אני לא כל כך יודע , אך יש כאן בעיה שלפי מה שקראתי על כך צריכה להפתר במסגרת הסכמים בין המדינה ואותם ישובים , כי לא רק גן אין להם אין להם גם מים וחשמל ועוד דברים שכולנו לא יכולים לחיות בלעדיהם .

למעלה