"פופיק" גוייס לשידורי חרום לרגל "המצב"

"פופיק" גוייס לשידורי חרום לרגל "המצב"

באמצע השבת פרץ הטלפון... ב-3 הימים הקרובים, אני "אבלה" באולפן הטוליזיה החינוכית (ערוץ 23) עם הבובה "פופיק" שיארח, בשידור חי, ילדים מאשקלון וישובי הדרום וישוחח איתם על המצב. לבקשתי, תהיה צמודה אלי (כלומר תדבר איתי דרך האזניה) פסיכולגית ילדים, על מנת לסייע לי בשיחות. למיטב ידיעתי, זו הפעם הראשונה שבובה משתתפת בשידורי חרום מסוג זה ועוד בשידור חי. אבל עם כל הגאווה המקצועית - צר לי שאלה הנסיבות שהובילו לזה. אני מקווה ש"המצב" יסתיים מהר - עבור כל הילדים, מכל צידי הגבול.

feyoula

New member
זה מדהים אילן! אני בהחלט אצפה! האמת היא ש..

גם אצלינו הטלפון צלצל בשבת.. אחותי הוקפצה לעזה לשבת עם ילדים במקלטים. (היא מורה חיילת). אז קודם כל אמן לדבריך ואמן נוסף שהיא תחזור לי הביתה בריאה ושלמה כי הילדה הזו היא משוש חיי.. ובהקשר אלייך ולפופיק, אני חושבת שזה מדהים שאתם זוכים למעמד הזה ושהמדיום של הבובות זוכה לבמה החשובה הזאת. אני אגיד לאחותי שבמידה ויש שם היכן לצפות, שתדליק לילדים ערוץ 23 :) ישר כוח ובהצלחה!

maorkad

New member
אילן המון הצלחה המון המון המון וישר כוח גדול

כל הכבוד הן על המעמד והן על הירתמות!!! מעריכים אותך כל הפורום ותודה לתעשיה שיש איש כמוך יותר נכון תודה לך

ניר חדש

New member
בהצלחה לאילן ולפופיק

מדהים שבובה קיבלה צו 8... אני בטוח שהיא תמיס את לב הילדים בעוטף עזה ובכלל..יישר כח אילן, ב ה צ ל ח ה !

גם אני מקווה שהמצב יסתיים מהר.....

דרך אגב גם את הענק שלי יחד עם חבריו הזעיקו אתמול......שישובו בשלום , אמן! אילן אם אתה צריך עזרה כל שהיא אשמח לקבל ממך אזעקה
חג שמח דבי

תודה, אין במה לעזור

עברתי את הפאניקה של היום הראשון עם משהו כמו 10 אייטמים בלתי מתוסרטים, בשידור חי. ראיינתי ושחחתי (בעצם פופיק ראיין) עם פסיכולגית, מטפל משפחתי, יהורם גאון, והמון ילדים שהגיעו מאשקלון. דיברנו על פחדים ודרכי התמודדות, משאלות , משפחה ואני לא זוכר על מה עוד. אני ממשיך גם מחר וחצי יום ג' ואז חני נחמיאס תתפוס פיקוד ואני אמשיך אולי עוד בשבוע הבא (ואולי זה יגמר עד אז? אחחח... כמה שאני נאיבי). מפחיד. וכשיש נגיעה אישית (כמו הענק וחבריו) אפילו עוד יותר.

אילן, ראיתי אתכם אתמול

באייטם עם המטפל המשפחתי. היה מקסים ומרגיע בעיני, כל הכבוד
!! ולחשוב שמדובר באילתורים של אותו הרגע (והדרכה באוזנייה נשמעת לי אפילו יותר מלחיצה ...) .

תודה חגית ודיווח מהיום ה-2

היום היה רגוע בהרבה. אם אתמול התארגן יום השידור מרגע לרגע, היום כבר היה יותר מובנה. פופיק ארח עוד קבוצת ילדים מאשקלון, קבוצה קטנה יותר מהקבוצה שהיתה אתמול היות שההורים כבר חששו לשלוח את ילדיהם לאולפן. צילמנו אייטמים שבעיקר היו אמורים לשלוח מסר של סולידריות לתושבי הדרום, ואייטמים שנתנו כלים של התמודדות עם מצבי לחץ וחרדה. דוד פישר שר ודיבר על אמונה ותפילה, לני רביץ - מומחה לצחוק הדגים סוגים שונים של צחוק, שמתחיל בהחלטה וממקומות שונים בגוף אבל מהר מאד הופך לצחוק משחרר. האמת, מתחת לפופיק, הייתי חשדן כלפי הדברים שהוא הראה אבל אחרי שתי דקות מצאתי את עצמי מנסה ללא הצלחה לשלוט בעוויתות הצחוק שתקפו אותי. עוד התארחו דרור והגיטרה הקסומה ויוסי אלפי מספר הסיפורים, השיחות עם הילדים שבאולפן היו מרגשות, באחת מהן בחרנו תכונות שהיינו רוצים לתת לילדי הדרום ושמנו אותן ב"קערת התכונות", פקסים רבים לתושבי הדרום זרמו לאולפן ובכל אייטם פופיק הציג כמה. סיימנו בראיון עם העיתונאי והפרשן דר' רונן ברקמן (מ"ערב חדש") על "מה זה חדשות". גם היום היו צמודות אלי פסיכולגיות מהשירות הפסיכולגי של ת"א שסייעו לי להבין כיצד ילדים, ובמיוחד בימים באלה, תופסים את המציאות. זה עזר לי העביר את הנושאי השיחות ולכתוב את הטקסטים של פופיק. יש קושי גדול גם להפעיל בובה וגם לשמור על ריכוז של שידור חי, שבו כל מעידה היא בפרהסיה ולא ניתן לתקן (והיו לי כמה). אני מוצא שהנסיון שלי מול קהל ילדים חי מסיע לי גם לעבוד מול מצלמה - ועדיין להיות מסוגל לדמיין את הילדים שצופים עכשיו - מצידה השני של העדשה. אני חייב לציין גם את הצוות של הטלויזיה החינוכית שמפגינים הומור, רגישות ואנושיות במשך כל הזמן הזה. מחר היום השידורים החי האחרון שלי לשבוע זה ופופיק יעביר את את השרביט לחני נחמיאס. אני אחזור למרכז לתיאטרון בובות - עד השבוע הבא. במשך השבוע הזה עוד יהיו שידורים חוזרים של חלק מהאייטמים.

אילן, אני מבין את כל מה שאתה עובר,

את כל הלחץ והבלאגן.. ובאמת כל הכבוד לך. האמת שאבא שלי עובד בחיל האויר והוא לא היה הרבה בבית בזמן האחרון כבר מיום שישי.. בהצלחה מחר..
אני מקווה שתעשה עבודה מעולה, וגם חני אחריך שהיא אישה מקסימה..

רועי, קצת מביכה אותי ההשוואה

להפעיל בובה בטלויזיה זה כל כך מתגמד מול מה שעושים אנשים בחיל האוויר ובחילות אחרים או מול מה שעוברים אלה שגרים באזורי עימות. חייבים לזכור שאני עושה את זה באולפן מוגן ואחר כך חוזר לביתי. בובה זה הכלי הביטוי האמנותי שלי שבעזרתו אני יכול להגיע להגיע אל הרבה אנשים, בין אם זה על במה ובין עם זה דרך הטלויזיה ואולי לעזור (ואפילו לרגע) ולכן - זו תרומתי.

ooommmr

New member
../images/Emo15.gifישר כח! עשית את זה טוב כתמיד...

והסתדרת טוב עם ה"עזים...." חחח.....המבין יבין...
עומרי.

אילן לא ערכתי שום השוואה,

אני פשוט חושב שזה מעשה טוב והראשון שנעשה בארץ. תוכנית עם בובה שמדברת עם ילדים בשידור חי. כל שאר התוכניות באמת מאחלות רק טוב לאותם ילדים, אבל אתם גם מממשים ועושים את זה, אז באמת כל הכבוד

למעלה