פוקסי, לעשות קבב מטלה בלבד,

avico2591

New member
פוקסי, לעשות קבב מטלה בלבד,

יותר כבד מעגל בלבד, מה אתה חושב?
 

פוקסי99

New member
בשר טלה

אני לעיתים משתמש בבשר טלה . כאשר אני מכין שישליק למשל. אני קונה שוק טלה מבקש מהקצב להוריד את העצם ולחתוך לקוביות ומשפד. יוצא נהדר .ברוב המקרים אני מעדיף שוק קטנה יחסית בערך 2-2.5 קילו .
כמו כן אני את בשר השוק מבקש לטחון וניתן להכין קבב יוצא נהדר .בבשר השוק יש שומן ממליץ להשאיר חלק ממנו כדי שייצאו קבבים עסיסיים.
כמו כן אני מכין שוק בתנור .וגם שוק ממולא.
צלעות טלה אני מכין בגריל פחמים יוצא גם נהדר.

מתכון לשוק טלה ממולא פעמיים

)
לקחתי את השוק ושטפתי הייטב במים לא ביצעתי ניקוי של השומן מתוך מחשבה שהשומן מוסיף המון לטעם ובזמן הסעודה כל סועד יוריד את השומן כרצונו.
השכבתי את השוק על קרש החיתוך (קרש הבמבוק שלי) וכס"מ מפני השטח חדרתי עם סכין חדה וחתכתי כיס כמעט לכל שטח השוק.
בישלתי אורז עם לוביה לפי מתכון שלי
2 כוסות אורז
11/2 כפות רסק
3/4 לוביה יבשה
2 בצלים
3/4 חבילת שמיר

מטגנים את האורז במעט שמן
להוסיף 1/2 1 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
ומעט כורכום
להוסיף מים מעט מעל לגובה האורז (ברוב המקרים על כל כוס אורז כוס מים)
כאשר רתחו המים להוריד את הלהבה לאש קטנה.
בינתייים מבשלים את הלוביה במי מלח להקפיד שלא יצאו רכים מידיי
ולסנן
לטגן את הבצלים עם השמיר לקבלת צבע שקוף
עכשיו לערבב את הלוביה הבצל והשמיר ביחד עם האורז

ממתינים שהאורז יתקרר מעט ודוחסים אותו לתוך הכיס בשוק
לוקחים חוט ומחט ותופרים את הכיס

הופכים את השוק וחורצים כיס נוסף בדיוק כמו קודם
לוקחים בשר טחון מתובל ודוחסים לכיס

מילוי הבשר
250 גרם בשר טחון
2 בצלים חתוכים דק דק
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
מספר עלי נענע קצוצים דק
כפית שטוחה מלח
כמון(לא חובה)
פלפל שחור

תופרים גם את הכיס הזה

בקערית
5 שיני שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
2 כפיות כמון
1/2 כפית כורכום
כפית חרדל
כפית מלח
ושמן זית עד קבלת נוזל סמיך
מברישם את השוק עם המרינדה אשר הכננו
לוקחים תבנית מצפים ברדיד אלומינים מניחים את השוק על הרדיד ומכסים מלמעלה עים רדיד נוסף לא סוגרים הרמטית אלה מניחים מעל ומקפלים את הפינות לצידי המגש
שמים במרכז התנור בחום הגבוה ביותר ל1/2 שעה
ומורידים את חום התנור ל200 לשעתיים וחצי

עכשיו כמו תמיד
אין מה לפחד והכנת השוק היא מהירה ולא מסובכת, וכל אחד או אחת יכול להכין ולהנות כמו שאנחנו נהננו אפילו ליקקנו אתהעצמות
והמלצה נוספת לא לבקש באטליז להוציא את העצם, היא מוסיפה המון לטעם ויש סועדים אשר אוהבים לגרד את העצם וכך לאכול למה לקלקל להם,










-3
 

avico2591

New member
בחנויות שאני קונה שמתי לב לשיטה

למכור לך בשר טלה ולנקות ממנו את השומן שעליו אם תרצה להוסיף תשלם כסף נוסף
מה אתה אומר על השיטה?
 
למעלה