פוקר מזל או שכל?

פוקר מזל או שכל?

כמעט כל מי שנמצא בפורום הזה טוען שפוקר זה משחק של ידע או לפחות של 80% ידע ו20% אחוז מזל (ציטוט של מישהו פה אני לא זוכר מי), אבל לפי השיטת משחק שאני רואה שכולם כותבים פה ומשחקים לפיה זה נראה כאילו זה הרוב מזל. כמעט כולם פה משחקים ומנתחים ידיים לפי הסתברות ותוחלת ויחס קופה והמשמעות של זה היא שזה בעצם הימור, אומנם הימור שבו מרכיב הידע/מיומנות/יכולת גורם להימור להיות עם אחוזי הניצחון להיות לטובתך אבל בכל זאת, הימור.... כלומר אתה מחכה למצב שבו יחס הקופה יהיה יותר גבוה מהסיכוי שלך לניצחון ביד ואז אתה מהמר (לדוגמא כשיחס הקופה הוא 1/4 והסיכוי שלך לנצח הוא 33% אתה נכנס). כשאני משחק פוקר אני אומנם מתחשב בנתונים האלה אבל לפי איך שאני רואה כאן מהתגובות והניתוחי ידיים שלכם זה נראה כאילו אתם משחקים רק ככה, אני חושב שבפוקר יש הרבה יותר מאשר יחס קופה וסיכויי זכיה והרבה פעמים צריכים לשחק בלי להתחשב בזה, וגם לדעתי אם משחקים רק ככה עפ"י סיכויים והסתברויות, אז זה הימור בדיוק כמו רולטה או בלק גק. מי שמסכים איתי (או לא....) אשמח אם יכתוב למה ושלא יתן את הנימוק של "תמיד יש את אותם פרצופים בשולחן הגמר" כי זה אומנם נכון אבל זה נכון גם אם פוקר זה הימור ואותם פרצופים פשוט יודעים מתי להמר (ע"י הסתברות, יחס קופה, תוחלת וכו'...).

b.o.b

New member
אני אתייחס לחלק מהדברים

ניתוח ידיים ומשחק על פי יחס קופה זה אחד הדברים הקריטים והבסיסיים בפוקר. אם היו משחקים איתך עץ או פלי ואתה צריך להשקיע שקל אחד והיית מקבל 2.3 על כל זכיה ועל הפסד מפסיד את השקל הבודד - מה היית עושה? היית משחק כל היום, בטווח הארוך כשהסטטיסטיקה תתיישר אתה תרוויח והרבה. מצד שני אני מסכים איתך שלא צריך לשחק רק על פי זה , אם יש לך אחרי הפלופ פלאשדרואו(9 OUT) כ1-3 ואתה מקבל יחס קופה טוב, אבל הפלופ הוא AKK (ושמת אחד מהשחקנים על יד כמו KK או AK - למרות שהוא היה משחק סלואו פליי אם הוא היה מקבל פלופ כזה אבל בשביל הדוגמא) אז יכול להיות שאתה תעדיף להפטר מהיד כמה שיותר מהר. שורה תחתונה, למה אתה מחשיב הסתברות כהימור?

הימור

לדעתי מי ששם כסף על משחק עץ או פלי, גם אם יחס הקופה הוא לטובתו (1/3 וסיכוי של 1/2) זה נחשב הימור, ומזה אפשר להבין את מה שאני חושב על משחק פוקר עפ"י סיכויי ניצחון ויחס קופה, צריך לשחק כך לפעמים אבל לא כל הזמן....

b.o.b

New member
בקיצור

יחסי קופה והסתברות קריטים בפוקר - אך לעיתים רחוקות יש להתחשב בדברים אחרים ואת ההתסברות להשאיר בצד.

b.o.b

New member
למה אי אפשר להתייחס להודעה שלמה במקום רק לחלק

ניסיתי

להגיד שזה לא ברור למה כולם כל כך מנסים להוכיח שפוקר זה לא הימור אלא יכולת, כי הרי ברור לכולם שפוקר זה גם הימור ולפחות 30%-40% מזל

פוקר זה היכולת להמר כשהסיכויים לטובתך

מכיוון שהמזל מתאזן בטווח הארוך (חוק המספרים הגדולים) היכולת היא היא מה שקובעת ולא המזל...

Harleydude

New member
למילה הימור יש קונוטציה מסויימת

להמר.. לשים כסף על משו עם תוצאה רנדומלית או כזאת שלא ניתן לצפות במידה דיוק גבוהה. כשאתה כן יכול לצפות במידת דיוק גבוהה זה כבר לא בדיוק הימור, ברוקר הוא לא מהמר, בעל עסק הוא לא מהמר, סוכן נדל''ן הוא לא מהמר, שחקן פוקר מקצועי (שמרוויח סכומים על בסיס קבוע) הוא לא מהמר, כמו כל הדוגמאות למעלה הוא מישהו שיודע בין היתר לקבל מחיר טוב למה שהוא עושה כדי שזה יהיה לו רווחי בטווח הארוך. האם זו הזווית היחידה? ממש לא. אבל זה הבסיס, זה הא ב בשביל להרוויח במשחק הזה. יש גם ג וד אבל הם קודם כל יושבים על זה.

למעלה