פורוורד ל"קיבוע" ריבית ואופציות על swap

פורוורד ל"קיבוע" ריבית ואופציות על swap

לגידור סיכוני ריבית (שצפויה להשתנות, לעלות מצד הלווה, או חלילה לרדת כשמדובר במלווה). פעם הייתי בקורס אקדמי על ני"ע (חוזים עתידיים, אג"חים ואופציות), ובעיקר על נגזרות מתוחכמות לגידור סיכוני ריבית (שבעתיד, כך נטען כל הזמן, יהיה על כל משקיע לדעת על אותן נגזרות מתוחכמות לגידור סיכוני ריבית. המרצה תיאר כיצד ניתן לגדר סיכוני ריבית (הלוואה) באמצעות חוזה פורווד על ריבית, ושניתן להגיע לאותה תוצאת גידור סיכון באמצעות SWAP של סיכוני הריביות, ובאמצעות כתיבת אופציות (לונג-פוט, לונג-קול, שורט-קול, ושורט-פוט) על swap של סיכוני הריבית. הסיבה שלא הבנתי, ולכן ברחתי מהקורס היא בגלל המספרים המרובים שהמרצה כתב בלוח בשיעור. מספרים מתמטיקה מבלבלים אותי. 1. תוכלו לתת לי דוגמה שתבהיר לי איך אפשר לעשות הסכם פורוורד כדי לגדר מעכשיו סיכוני ריבית שעלולה להשתנות ? כמו כן, כיצד ניתן לעשות בדיוק את אותו הדבר באמצעות אופציות על swap ? 2. האם יש משחק וירטואלי על ריביות שבו אפשר לסחור בפורוורד לגידור סיכוני ריבית ואופציות על swap לגידור סיכוני ריבית (שתשתנה), כך שיהיה ניתן להפסיד כסף וירטואלי בלבד ולהתנסות במסחר באופציות על swap ובמסחר ב future (בבורסה) ו forward על ריבית (אפילו לא בבורסה) ? 3. האם יש הרצאה מוקלטת בעברית או מישהו שמדבר איך פורוורד ואופציות על swap ? 4. האם קיימת מכללה שיש בה קורס על גידור ריבית באמצעות פורוורד ואופציות על swap ל"קיבוע" ריבית שצפויה להשתנות (שצפויה לעלות) ?

למעלה