פורום "און ליין",

פורום "און ליין",

הינכם מוזמנים להיכנס לפורום היום לאחר שידור "הזירה",על מנת לשאול שאלות,להגיב,וכו',יניב פישר ואני נהיה בפורום ונענה על שאלותיכם עד חצות. שלכם בפורום, אורי צבי,

Be Real

New member
רעיון נחמד אורי

למרות שאני לא אהיה בבית בשעה הזו.. אבל! איך שאני אחזור אני נכנס לפורום ורואה את שאלות הצופים.

lironmarko

New member
תגובתי לצפייה

ראיתי 4 קרבות 1)זה עם ינון דרור - בהחלט בעיטה מוחצת הבחור השני קיבל ולדעתי זה שנפל בKO עבד יפה יותר ....שיעבוד יותר תאי וזה ישתלם לו יש לו אופי.. אבל מה שקובע זה התיזמון שהוא קיבל כל הכבוד לינון דור. 2) החניך של בועז קליקרוב והבחור השני לא יודע תשם שלו בקיצור זה נראה ממש מצחיק לפחות נראה שיש להם איזה 5 קילו הפרש במסת שריר ... קליקרוב עבד בסדר אמנם הידיים שלו יצאו מגובה החזה במקום מהפנים אבל בכללי הוא השתפר ברמת הכושר שלו ובאגרסיביות... 3) נייגוז והשני קרב יפה לאללה אהבתי את הבחור נגד נייגוז אחלה בלוק של בנאדם שיטטי ממש יפה לראות. נייגוז כנראה למד שלא כל אחד הוא מרחב ולא לכל אחד בוחרים יריבים :) אה וכנראה הוא לא יודע שרק אני מעיף רגליים ופוגע
כל הכבוד לשניהם. 3) רן נקש עבד יפה הייתי מעדיף לראות אותו בתאילנדי הרבה יותר מעניין .. מזכיר את מארק האנט קצת ... לסיכום: ערב בסדר דם חדש רואים רצון ונחישות ואת הראיון עם נייגוז בגלל שהוא הפסיד לא הייתם חייבים לשדר....סתם מלבה כעס וחוסר ביטחון אצלו אם הוא ראה את זה . אבל דבר 1 ....איפה התאילנדי !!! איפה הברכיות האטרף ..?? ובהסברים שכחתם נגיחות ונשיכות ולהרביץ כשהבנאדם למטה. יותר מידי קראטה לדעתי ..זה מזכיר 2 גושי בשר שמפרקים אחד את השני במקום . מי שיותר מחושל מנצח ..(לא לכלול את הקרב של הKO כי שניהם לא יודעים קראטה) מתאים יותר למזרון קראטה מאשר לזירה נראה מאולץ כזה . לירון

dascalu jacob

New member
אהבתי את הקרב של סנקביץ' נגד נייגוז

רואים 2 אסכולות שונות בחשיבה ובהתנהלות. סנקביץ' היה הרבה יותר חזק פיסית ונראה מחושל יותר, אולם אהבתי את המהירות של נייגוז ברגליים. היה חסר ממש מעט שהבעיטה תכנס לראשו של סנקביץ' שלא ראה את הבעיטות באות אליו. אין מה לעשות התרגיל עם הברך לרגל עשה את שלו ובזכות זה הוא ניצח. אני הייתי שם את יהבי על נייגוז בעתיד בהנחה והוא ימשיך.

צודק דסקלו,

קרב טוב ומשובח,ואני סמוך ובטוח כי עוד נמשיך לראות את השניים ב"זירה" בברכת שבת שלום, אורי צבי,

הבחור נגד נייגוז...

חניך שלגיא סקורניק אורן סנקביץ.... בהחלט הוא עבד חכם מאוד.... והנה ראיתם שגם קרבות קראטה יכולים להיות מרתקים.... יניב

בתכנית הפעם,

היו הרבה קרבות קראטה ברמה גבוהה,קרבות שסיפקו לכולנו "אקשן" רב שכללו מכות חזקות,כושר גופני גבוה,כושר ספיגה מעולה ויכולת טכנית רבה. ה"נוק אאוט" שהעניק לינון דור את הניצחון היה יפה אין ספק,אך גם עופר כהן עבד יפה ולולא ה"נוק-אאוט" היה עופר מנצח בקרב.הקרב בין כהן לבין קליקרוב,הוכיח לכולנו מהי נחישות דעת.קליקרוב התעלה על כהן בקרב,אך כהן מאן להיכנע והמשיך קדימה,קליקרוב מצידו הוציא חטות רבות אשר היקשו על כהן ךפתח מהלכים משלו.לגבי "הבלוק" אשר עבד מול נייגוז,שמו בישראל הוא אורן סנקביץ',לוחם קראטה חזק אשר הוכיח את יכולתו ב"זירה",מספר פעמים,נייגוז הוכיח גם הוא את יכולתו ב"זירה" בעבר וגם הפעם והיה פשוט יפה לראות שני לוחמים כמו השניים הללו לוחמים בצורה ספורטיבית,חזקה,ומרתקת.רן נקש ומאיר שוריקי הפגינו קרב קראטה עוצמתי בצורה מדהימה,יפה היה לראות את נקש לאחר היעדרות כה ממושכת מהזירה,חוזר ובגדול,ומצד שני את שוריקי אשר לא מוותר ולא נכנע בקלות ל"בולדוזר" שעומד מולו. לסיכום: 1. קרבות יפים אלה לא רק הקרבות עם "הברכיות האטרף"(מבלי לזלזל כמובן). 2. הראיון עם נייגוז נערך לפני הקרב ומטבע הדברים הכל יכול להשתנות בסוף קרב,אך חופש הביטוי לספורטאים ב"זירה" לא גורם לליבוי כעס וחוסר ביטחון,(אלא אם כן אינך ספורטאי ולוחם אמיתי), לוחם טוב מכיר את המשפט "YOU WIN SOME,YOU LOOSE SOME. 3. לגבי ההסברים:נו,באמת נשיכות מכות על הריצפה(גם למשוך בשיער אסור,או לגרור יריב בריצפה...). 4. קרב קראטה "גושי בשר שמפרקים אחד את השני",רוח ספורטיבית נהדרת לירון,אם כך אתה מפרש את הקרבות,הרי כי אתה יורק לבאר ממנה אתה שותה,מכיון שכולנו (קיק-בוקס,אגרוף תאילנדי,אגרוף,קראטה במגע מלא,כולנו מאותה המשפחה)...ובנוסף לכל זה, קרב קראטה יכול להתנהל על מזרן,זירה,וכר דשא,מה בדיוק מאולץ פה? בברכת שבת שלום, אורי צבי,

dascalu jacob

New member
אין ספק שקארטה קיוקושין זה עסק קשה

למה לא מארגנים אליפויות כאלה ? כוונתי היא אם יש בזירה קרבות כאלה למה לא תארגנו אליפות ישראל בקיוקושין ? יש לדעתי "בשר" לעניין הזה.

לגבי אליפויות קראטה....

מי שמעוניין להתחרות בקראטה מגע מלא יכול לפנות "לזירה". אנחנו מארגנים תחרויות חיצוניות רק במסגרת הנ"ל. יניב

lironmarko

New member
תשובה

לדעתי זה היה מיותר הראיון דעתי נחשבת בעיני ....ביקשת דיון וקיבלת... למשוך בשיער אסור,או לגרור יריב בריצפה ???איך תמשוך שיער עם כפפה?מה תתן לך גרירה ..?אולי נשיכות זה יותר מידי אבל גם טייסון נשך ..חשבתי ששווה להזכיר את זה.נגיחה זה באמת משהו שיכול וצריך להוסיף זה גורם לחתכים ולפציעות שמסימות קרב...היה קודם עם מרחב בהדגמה אז מה אתה קופץ כאילו אני בא נגדכם סתם אמרתי את זה כי בטח לא שמתם לב בכלל שזה נחתך..מכות על הרצפה זה חשוב בשביל צופה שלא מבין את החוקה ....להזכירך בוטה נגד סיריל אבידי בK-1זה שכולם אמיצים וחזקים וכל אחד בוחר את הסגנון שלו אדארבה וגם אמרתי את זה ...כולם היו 10 כולם .קיק-בוקס,אגרוף תאילנדי,אגרוף,קראטה במגע מלא הינם ממשפחת הלחימה אך לכל אחד יש את הסגנון קרב שלו אז בקראטה הולכים קדימה וקורעים אחד את השני עד שמישהו נשבר...אבל בMT או קיקבוקס טכניקה מסיימת קרבות ויש לה אפקט יותר גדול על הקרב במידה וX וY מתחרים שווים ברמתם.וכשאני אומר טכניקה אני מתכוון לטקטיקה בזירה להשתמש במרחב שלה ולא רק אגרופים חזקים ובעיטות מדויקות. אורן סנקוביץ שיחק אותה הוא קשוח מאוד אבל עדיין הם עמדו במרכז ונתנו אחד לשני מכות מקרוב עד שאחד ספג יותר מידי וזה היה נייגוז לא משנה מה הסיבה - משקל , כושר , או ניסיון.קרבות קראטה שיהיו על גגות של בתים מצידי אני רק אומר שלדעתי והיא דעתי האישית יש יותר מידי קרבות קארטה ופחות תאי לירון

לירון,לירון,לירון,

אינני "קופץ" ואינני טוען כי אתה בא נגדנו,אני עונה לשאלותיך ומפתח דיון אותו התחלת,בכיף,אין שום רע בזה,וחבל כי אתה חושב ולו לרגע כי אני חושב עליך מחשבות שליליות.גם אתה לבד הרגשת קצת מוגזמות בשאלותיך "אולי נשיכות זה יותר מידי",תסכים איתי לירון,כי אם נשדר על המרקע קבל עם ועדה,מכות אסורות,כגון:נשיכה,משיכת שערות,יריקה,גרירה על הקרקע....וכן הלאה,מה יחשוב ציבור הצופים על הקרבות שלנו?על הספורט שלנו?וכמובן עלינו? עלינו להיות שקולים ולהציג עצמנו כראוי,על אחת כמה וכמה שאני סבור ובטוח כי לפחות 99 אחוז מהצופים וגם אלו שלא מכירים טוב במיוחד את ענף המגע המלא ,יודעים את גבול ה"אסור".אני שמח לשמוע כי בעיניך כולם היו 10,גם בשבילי כל ספורטאי שעולה להילחם בזירה הוא 10,כי צריך להיות חזק ובריא בכל רמ"ח אבריך בכדי לעלות לזירה. בכל הקשור לשימוש בטכניקת מרחב הזירה,הרי שזה נכון לגבי,קיק-בוקס,אגרוף תאילנדי,ואגרוף,אך לגבי קראטה הסיפור שונה,כי העבודה בקרב שונה והניקוד שונה ומפה ההבדל.בעניין קרבות הקראטה,אין כל קשר בין אם ייערכו "על גגות של בתים",פשוט ציינת כי לא נראה לך מתאים כי קרבות קראטה יתנהלו בזירה ולא על מזרנים ועל כך היתה תשובתי ולא מעבר לכך. בברכת שבת שלום, שלך בפורום, אורי צבי,

lironmarko

New member
../images/Emo45.gifאוקיי אורי

שמח שהבנו אחד את השני :) אני יודע מהרגשה אישית מה עובר על מתחרה זירה מכל הכיוונים ואפילו מתחרה זירה הכי חדש וירוק בזירה הוא אריה עם לב ענק בניצחון או בהפסד מתחרים הם אנשי סגולה ויחידים במינם . נ.ב - את איסור הנגיחה שווה להחזיר. לירון

garey

New member
אורי ידידי אין הבדל בין גוש בשר לאט

אין הבדלגדול ,בין המלה גוש בשר, לבין ברכיות האטרף {אטרף זה שיגעון או טירוף } ואומנות לחימה היא לא אמורה להיות כזו, למרות הסוגריים , גם גוש בשר לא מקובלת המלה ,בסופו של דבר בני אדם עומדים ונלחמים ונותנים מעצמם את הטוב ביותר, אחרי שעות ימים ולילות ,להגיע לזירה כלשהיא, חברה קצת ריספקט, יש ביטוים נכונים יותר, תפישת עולמי אומרת ,צריך לנתח את הקרבות ,שנערכו ,ולא את סוג הלחימה . עם זה קראטה ,אגרוף ,קיק או תאי, או נינג'ה ,הניתוח הוא החשוב ,כך נהוג בכלל הספורט, מי שאוהב סוג לחימה זה או אחר שיסתכל, מי שלא אוהב אז שלא יסתכל.הבחירה נתונה בידי כל צופה לוחם או מאמן, ג'רי שבת שלום , נ.ב ראה כינויו של רמי בוניאסקי, הג'נטלמן המעופף, כשהוא מנצח סימן ההיכר שלו,קופץ ומסמן על הברך ,כל הזמןלכן כינוי זה הודבק לו , ועוד דבר נא לקבל כהערה בונה ,ולא מתלהמת ,ותוספת מחמאה אתם לא זקוקים ל 100 ימי חסד ,הכל אחלה ובכייף {בלי עין הרע} שוב תודה ג'רי ,

dascalu jacob

New member
קרבות הקאראטה מאוד סטאטיים

ראיתי אליפויות עולם בקיוקושינקאי ואני חייב לציין שהעניין נראה אחרת לגמרי. כאן בזירה הכל נראה נורא חד גוני, חזק אבל חד גוני. באליפויות שראיתי היו שם חבר'ה שעבדו קיוקושין בתנועה, שיחררו בעיטות מגוונות ממש כמו בטאקוונדו. חייב לציין שהיפנים היו שם הכי משעממים.

לוחמי הקראטה בארץ,

אוהבים להכות בידיהם הרבה יותר מאשר ברגליהם ומכין שהקרב נערך בטווח קרוב קיימת פחות תזוזה,גם כאשר אחד הלוחמים זז מעט לאחור בכדי לבצע בעיטה,יריבו נע מיד לפנים וממשיך במכות הידיים. שלך בפורום, אורי צבי,

dascalu jacob

New member
נראה לי תמוה העניין. האם בכל העולם

לא השכילו להבין את השיטה הישראלית ?

למעלה