פורום! איזה מגניב!

Winged Serpent

New member
פורום! איזה מגניב!

אני ממש שמח שיש פורום ךספרים המדהימים האלה, נתקלתי בפורום הזה קצת בטעות כשחיפשתי משהו אחר בכלל
יצא לי לקרוא את חומריו האפלים באנגלית לפני שנתיים בערך וזאת עדיין אחת מסדרות הספרים האהובות עליי ביותר. שמתי לב שמזכירים פה הרבה את Paradise Lost של מילטון, יצא לי בזמנו לחפש תקצירים של הדבר הארוך מאוד הזה, סיכום קצר אפשר למצוא כאן, ואחד יותר ארוך פה (גן העדן האבוד עניין אותי קצת בזמנו אבל ויתרתי על הקריאה אחרי שראיתי מה האורך
). הציטוט שבתחילת חומריו האפלים פשוט מגניב. רציתי גם להמליץ על פנטזיה אחרת, ספר בשם Jonathan Strange & Mr. Norrell מאת סוזאן קלארק, ספר מדהים שמתחיל קצת לאט אבל הופך ליצירה יוצאת מן הכלל, שונה, ומאוד מאוד מהנה. ואגב, גם מהספר הזה התחילו לעשות סרט, וגם הפעם החברה היא New Line Cinema.

האבק

New member
ברוכים הבאים! ../images/Emo24.gif

היי, גם אני בזמנו רציתי לדעת יותר על גן העדן האבוד, אבל התייאשתי כשראיתי את האורך והשפה. בקשר לציטוט בתחילת 'חומריו' - משם לקוח השם של הסדרה בעצם - 'חומריו האפלים'. שמעתי על Jonathan Strange . על מה זה בדיוק?

Winged Serpent

New member
בעיקרון הספר הוא על

שני ג'נטלמנים אנגליים בתקופת 1800 והמסע שלהם להחזיר את הקסם לאנגליה. בעיקרון זאת פנטזיה על רקע היסטורי של תקופת המהפכה הצרפתית, המלחמה מול צרפת ואחריה. הספר עצמו אגב, קצת מעל 1,000 עמודים, מחולק ל- 3 חלקים כשכל אחד מתמקד בדמות אחרת. החלק הראשון מתחיל מנורל (ולכן משעמם קצת, כמו נורל עצמו) והשני מדבר יותר על סטריינג'. סה"כ ספר שונה, מרתק, שנון ומעניין. משלב קצת פוליטיקה, הומור, היסטוריה ועוד.

למעלה