פורום דיכאון? מה זזה?

יהודה1231

New member
פורום דיכאון? מה זזה?

דיכאון זה רק בראש שלכם(שלנו) אני חוויתי סוג אחר של דיכאון (אם יש דבר כזה)
אני ניצולתי מהשואה,לי היו שני זוגות הורים.זוג אחד שילד אותי וזוג אחד שהציל אותי מהשואה והביאהי ארצה בשנת 1939.. כשאבי נפטר בדרך לבית הכנסת אמר לי שבן שאני לא חייב לומר קדיש הוא לא היה אביך הביולוגי.זה פגע בי כמו ברק בליל קיץ בהיר.אחרי מחקר של 7 שנים ומסע שורשים לפולין (מזרח גרמניה לשעבר) זכיתי לשבת בבית שבו נולדתי,מסיפורי אנשים שפגשתי בגרמניה ומסיפורים ששמעתי אודות משפחתי אני ניכנסתי לדיכאו עמוק.לא הייתי מסוגל לתקשר אם הסובבים אותי משפחתי הייתה לי לזרה ואני מעדתי,בני הבכור הוציא מהארון את האקדח שנשאתי ברשיון אך מהר מאוד התעוררתי אחרת לא הייתי היום בותב את השורות האלה. האמת לומר חשבתי על התאבדות,אך לפני שקפצתי ממגדל שלום,נכנסתי לבית השימוש שזה המקום הכי שקט בבית ועשיתי חושבים.לכול אדם יש את היצר הטוב והיצר הרע. שאלתי את היצר הרע מה דעתך?מה אלי לעשות? והוא לא ענה לי,זה כבר היה סימן טוב,היצר הטוב אמר לי אין בעיה אתה רוצה להיתאבד?כך איתך מצנח,שאלתי אותו למה מצנח?ענה לי עם תתחרט תוכל לנחות בביטך,אך עיצה לי אליך. תן לזמן לעשות או שלו.ואכן כך ללא תרופות הזמן עושה את שלו,אך את היקר איבדתי, את שמחת החיים. אני לעולם לא אחזור להיות מה שהייתי,את סיפור חיי כתבתי בשני ספרים,אם תקלידו את שמי במרכאות " יהודה אלכסנדר" בגוגל בברכה יהודה

Lady Stark

New member
הי יהודה

חתיכת סיפור חיים עומד מאחוריך, ואני שמחה מאוד שעשית את ההחלטה הזאת לחיות ומצליח להרגיש טוב יותר. אני כן חושבת שלמרות טראומות ניתן למצוא שמחה בדברים מסוימים ועם טיפול.
אני אישית מאוד מעריכה את מה שעברת ומצטערת לשמוע שחווית את המלחמה ההיא. אתה נשמע חזק במיוחד.
אגב, דיכאון הוא לא רק מצב "בראש", הוא יכול להשתלט על הגוף ברמת כאבים, חוסר מוטיבציה לזוז, כבדות ובלבול ושאר תופעות מוחיות. זה מצב בו המוח והנפש לוקחים אותך ועושים בך כרצונם, במובנים רבים. התפקיד שלנו עכשיו, במידה ואנחנו רוצים להרגיש טוב יותר,הוא להבין איך לקחת חלק מהשליטה הזאת ולחיות טוב יותר עם מה שיש, עד שנצליח לספוג את החיים וכן ליהנות מהטוב שיכול להיות בהם. כל יום קצת יותר. זאת התקווה.

קליופיה

New member
יהודה - תודה על ששיתפת !

וואהו - איזה סיפור חיים מדהים. ריגשת אותי !
אני מקווה שהיום אתה נהנה מהחיים, ושטוב לך.
מאחלת לך הרבה הרבה בריאות ואושר !!!

ואני בת של ניצולי שואה-ובישראל עברתי שואה

כותרת זוועתית, אבל - כשילדה מורעבת (יחד עם האחים והאמא), האבא פגוע נפש ומתעלל (מינית ועוד),
כשאין מים חמים להתקלח בחורף קפוא, כשהאווירה היא טרור ורעב של ממש (שמנת 1 חולקה ל 3 ילדים),
זאת שואה !!!!!! והמדינה אחראית על כך שהביאה לישראל פצועי נפש ולא טיפלה בהם.

היום, ממש היום הייתי אצל מטפלת בטראומות, לטפל סוף, סוף בי - עקב מעשי אונס שעברתי ....
והיא מגלה לי שמלבד זוועות שאבי עשה בי (את זה ידעתי), היה "משהו" מיני גם ביני לבין אחי .......
ועוד יותר היא מספרת לי - שאחי עבר התעללות מינית ע'י ילדים גדולים ממנו ......

תחזיק מעמד איש יקר.

למעלה