פורום דיני עבודה

הילית111

New member
עבודה לפי שעות לעומת גלובלי

היי לכולם אני עובדת שנים רבות במקום עובדת "לפי שעות" מה שנקרא לא "גלובלי". משרה משרדית יש אצלנו במשרד הרבה שעובדים גלובלי אלו הבכירים יותר. אני עובדת לפי שעות שזה בעבר היה לי יתרון כי כשהייתי עושה שעות נוספות הייתי מקבלת שכר על זה בניגוד לעובדים גלובלי שאני מבינה שהם לא מקבלים נוספות- יש משכורת וזהו. כיום אני אמא לתנוק ומן הסתם לא עושה שעות נוספות (ויותר מזה אני מאחרת יותר ונעדרת יותר ) וממש מציק לי שאני עובדת לפי שעות. זה ממש מעצבן שכל איחור בבוקר של 5 דקות עולה לי כסף אחרי שנים כה רבות. ממש מקומם. המשכורת שלי טובה אני לא אכנס למספרים אבל משביעת רצון יחסית והתנאים טובים אבל באופן כללי מה "עדיף" לעבוד לפי שעות או גלובלי ? אצלנו זה לפי חוזה אישי ולא נראה לי שאם אני אבקש עכשו לעבוד גלובלי יתנו לי ...... זה מקומם כי מי שעובד גלובלי אם הוא מאחר בבוקר אז לא יורד לו כסף. מצד שני כולם אצלנו במשרד מעבירים כרטיס גם מי שעובד גלובלי אז לא ברור לי אם מי שעובד גלובלי מקבל קבוע את המשכורת למה הוא מחתים כרטיס? האם יש לו מינימום שעות שהוא צריך לעשות? לא נעים לי לשאול את השאלות האלו אנשים שעובדים גלובלי כי לא בטוח שהם ידברו על זה זה תנאים אישיים.... כל אחד אצלנו ממודר כמו אני לא יודעת מה..... האם כדאי להתעקש על זה שיעבירו אותי לגלובלי? ומה בעצם היתרונות של כל "שיטה" שעות או גלובלי? תודה מראש ושבת חמימה

נועה 081

New member
שעות נסיעה

היי, אני עובדת בירושלים. באחד מן הימים התבקשתי לעבוד בסניף אחר של הרשת בה אני עובדת. מדובר בנסיעה חד פעמית שארכה כשעתיים לכל כיוון. עשיתי זאת בתור טובה למנהל (מישהו היה צריך לנסוע ואני הסכמתי). האם צריכים לשלם לי גם על שעות הנסיעה כשעות עבודה? (אני מזכירה- מדובר בנסיעה חד פעמית) המון תודה!

trissa

New member
חוזה (לא) חוקי

שלום לכם, אני לא כותבת פה בדרך כלל אבל אתם נראים פורום נחמד אז אני מקווה שתוכלו לשאלתי. אני סטודנטית שעובדת מספר מצומצם של שעות בהדרכת בהדרכת נוער. כיוון שאני מדריכה חוג שנתי לילדים (עד סוף שנה"ל בתי ספר יסודיים* אני חתומה על חוזה שמחייב אותי להשאר בעבודה ולא - אצטרך לשלם 2000 ש"ח קנס. כיוון שהעבודה מצטמצמת ל-3 שעות עבודה שבועיות שבשבילן אני צריכה לנסוע 3-4 שעות נוספות הדבר הפך לבלתי משתלם בעליל וכרגע אני מחפשת עבודה באזור נוח שתקיף יותר שעות... האם יש דרך להשתחרר מהחוזה? האם חוזה יכול להכריח אותי לשלם? במיוחד שבניסוחו (שלא ניתן לי כעותק) לא מציין הכשרה כלשהיא כסיבה להתחייבות אלא המחוייבות לחוג. מה ניתן לעשות? אודה מאוד לתשובה בפורום... קרן

הגר שקד

New member
תשלום חודש ותשלום שעה

תשלום חודשי (גלובלי) משמעותו ששכר קבוע משולם עבור עבודה חודשית. כמו כן, משמעותו תשלום מלא גם בחודשים בהם חלו חופשות וחגים, וגם, כמובן, על ימי העדרות בשל מחלה, מחלת הילד ועוד. לתשלום חודשי נלוות גם הטבות כגון צבירת ותק, צבירת ימי חופשה, דמי הבראה ועוד (שלא תמיד נלוות לשכר לפי שעה). תשלום לפי שעה זול יותר למעסיק, ומקובל במקרים של עבודה זמנית או עבודה על פרוייקט לזמן מוגבל, וכן כאשר המועסק מעדיף עבודה גמישה. אין לי מידע על הסכם העבודה שלך, אך אחרי שנים רבות במקום עבודה מסודר בוודאי שהסכם כזה אינו פועל לטובתך. מידע מעניין על שכר שעה תוכלי לקרוא בכתבה שהתפרסמה ב"קו לעובד": http://www.kavlaoved.org.il/media-view.asp?id=717 (תוכלי גם לפנות אליהם ליעוץ והכוונה בנושא זכויות עובדים והסכמי עבודה). בהצלחה!

הגר שקד

New member
שלום קרן

מטרת חוזה עבודה היא לסכם את התנאים שהוסכמו בין המעסיק לעובד. כאשר מדובר בהדרכת בני נוער יש - על פניו - מקום לדרישת המעסיק להבטחה של תקופת עבודה רצופה, אך מצד שני, ההסכם חייב גם להיות כזה שניתן לעמוד בו. כדי שתוכלי לבדוק את האפשרות להשתחרר מהחוזה, עליך ראשית לדרוש העתק ממנו (חובת המעסיק לתת לך עותק של חוזה עליו את חתומה). במקביל, אני ממליצה לך לקבוע פגישה עם המעסיק, להסביר לו את הקושי ולנסות להגיע איתו להסדר שיהיה טוב לשני הצדדים. בהצלחה,

הילית111

New member
תודה

על מחלה בגלובלי מקבליםמלא ? כלומר החוק לפיו יום ראשון לא מקבלים שני 35% וכו לא חל על גלובלי הם מקבלים מלא מהיום הראשון??

הגר שקד

New member
מחלה

חוקי העבודה אינם מפלים בין עובד בשכר חודשי ועובד בשכר שעה. אלא שמעסיקים רבים (כפי שמצוין בכתבה שצרפתי בתשובה שלמעלה) נוטים "לקמט" את החוק כאשר מדובר בעובדים בשכר שעה (ולא רק בסעיף של ימי מחלה).

פורום דיני עבודה

הפורום אינו עוסק בדיני עבודה. אנא פנו לפורום דיני עבודה בכל שאלה על חוקי עבודה. תודה, לביאה

אוסביבי

New member
דחוף! עו"ד

אחרי 3 שנים התחלף הבוס שלי שמהר מאוד הצהיר בפני "הטיפולים שלך מפריעים לי". כשבועיים לאחר מכן פיטר אותי. מישהוא מכיר עו"ד מעולה לדיני עבודה?? רצוי עם ידע של השוק הציבורי.

למעלה