פורום "הזכות להורות"

beky1

New member
בוודאי שלכל אחד זכות להורות

אבל מנסיוני יש גבול לכמות הטיפולים שאישה מוכנה לעבור בשנה , ואפשרות של עד 6 טיפולים בשנה נראים לי סבירים בהחלט. אני מדברת מנסיון אישי , הלחץ והמתח אינם טובים והחיטוט בגוף לא עושה טוב לנשמה , לפעמים גם הפסקה מידי פעם עוזרת להתאושש ולהתחיל מחדש. אין ספק שלכל אדם יש זכות להיות הורה , השאלה היא על חשבון מי? במיוחד שאין למדינה תקציב למדינה נורמלית. זו שאלה קשה , מי שאינו הורה לא יוותר בנקודה זו , אבל מי שהינו הורה לילד אחד לפחות , יכול להניח כי המדינה תוכן לממן לו פחות טיפולים מבעבר כי למדינה פשוט אין כסף. אנחנו לא שרי אריסון המפונקת שנעלבה וקיפלה את הזנב וברחה לה. אז השאלה מה עושים?

siv30

New member
סליחה ../images/Emo123.gif

שהמדינה תקצץ את ההטבות במס שנותנים לנכים : פשוט עד 500 א' ש"ח לא נראה לך מוגזם? שיתנו להם פטור עד 150 א' ש"ח ומעל זה כל שקל שיחוייב במס. לא פלא שלנכים יש את המשכורות הגבוהות ביותר.פתאום הם מרוויחים חצי מליון ש"ח ואפילו מדווחים על זה. שהמדינה תסיר את התקרה של בטוח לאומי לבעלי הכנסה מעל 35 א' ש"ח. פשוט ביזיון, הפסד של מילארד וחצי ש"ח. יש מקורות הכנסה. הבעיה שסדרי העדיפויות במדינה הזאת עקומים.

beky1

New member
../images/Emo76.gif הבעיה ש - 90% מההכנסה

הולכת לעשירים והשאר אלינו . ומדינה נורמלית לא יכולה להסתדר עם כל כך מעט. מי שצריך לסבול הם העשירים ואל העניים. נראה את שרי אריסון עומדת זקופת ראש אחרי שתנסה לחיות עם 4000 ש"ח בחודש ואז באמת תהיה לה סיבה לברוח מהארץ.

siv30

New member
היא צריכה ללקק את הפצעים אחרי

כל הסיפור עם בעלה. תשמעי זה לא פשוט כל הסיפור הזה. שלוש מתלוננות. נראה לי ששם נשבר גב הגמל.

beky1

New member
את מתכוונת לגב של היגואר../images/Emo73.gif

אין לי רחמים עליה או על בעלה אם הוא באמת עשה את מה שנטען אז הוא סוטה והיא טיפשה. בריחה מהארץ בוערת כמו כובע על ראש גנב.

חריצת דין נמהרת...beky1...

לפעמים התרחקות עוזרת לטפל בעניינים בראש יותר שקט יכול להיות ששרי איננה יודעת מה לעשות כרגע, והיא נמצאת בעין הסערה לא הייתי אומרת שהיא טפשה מכיוון שהיא צוחקת יופי בדרך אל הבנק והרי בזה מדובר כאן, בפורום אנחנו כל הזמן מדברים על איך לעשות יותר כסף אז איך אדם שיש לו הרבה מאוד כסף הופך פתאום ל"טיפשה"...? וגם אם היא נשואה ל"סוטה" (שאינני יודעת מה ההגדרה הכוללת הזו) זכותה! זה מה שהיא אוהבת, זה מה שהיא רוצה, וכל עוד ה"סוטה" עושה איתה מה שהיא מסכימה...אז בעיניה הוא המאהב הכי נפלא שיש... כולנו טועים כל הזמן, מי שעושה תמיד טועה... הגדולה של מי שעשיר היא שהוא תמיד יודע איך להמשיך למרות שיש שטוענים שהוא טיפש או מטומטם... כל המחקרים הוכיחו שהעשירים הם אלה שנפלו הכי הרבה פעמים ובכל זאת המשיכו הלאה וניסו עוד ועוד... יש לנו במדינה הרבה מאוד אנשים שהיו בכלא על גנבות, מעילות, שוחד ו"סטיות" מכאן ועד הודעה חדשה, אחרי שמיצו איתם את הדין הם המשיכו להנהיג את המדינה בבחינת הכלבים נובחים והשיירה עוברת... ועוד משהו קטן... הדרך הטובה ביותר להכשל בדרך אל הכסף היא למצא מה "לא בסדר" אצל אלה שיש להם כסף... הם תמיד נראים בעיני אלה שמרווחים פחות כמאנייקים חסרי רגשות נצלנים ואלה שדופקים את החלשים... לעומת זאת כשאדם מגיע לעמדת הכסף הוא פתאום מבין ...שלמטה בפירמידה הכל הנראה אחרת לעומת למעלה... ואז הוא משנה את הרגליו ואת סדר העדיפויות שלו ואז...גם... כל אלה שהיו איתו למטה פתאום אומרים עליו שהוא "חרא"... לא יודעת אם היא טפשה או לא ואני גם לא יודעת אם הוא סוטה או לא וזה גם לא חשוב... מה שברור שיש שם הרבה כסף, וכסף מדבר, כסף הוא סוג של אנרגיה שמי שיודע כיצד להשתמש בה, ולהניע אותה מביא עוד כסף... זו כל החוכמה... ואם זה אומר שהוא טיפש...אז או קיי...אבל טיפש עם כסף... נ.ב. - אם מישהו אחר, שאין לו כסף היה עושה אותו הדבר, כמו ששרי עשתה, אף אחד לא היה יודע על זה או טורח להגיב על זה... שבת שלום

beky1

New member
|חיאין שום קשר בין שרי , חוכמה וכסף

מהסיבה הפשוטה שהיא לא עשתה אותו אלא ירשה אותו , יחי ההבדל הקטנטן. ולגבי בעלה , כל עוד הוא עושה מה שהוא רוצה עם אישתו שיבושם לו,אבל ברגע שמדובר במישהי אחרת וכמובן ללא הסכמה מדובר בסטיה , כי לאנשים האלה יש נטיה לחזור על אותו מעשה מספר בלתי מוגבל של פעמים אם רק יתנו להם. אמנם אנני עשירה מופלגת אבל הייתי גם למטה וגם קצת למעלה ומעולם לא שכחתי מהיכן באתי או לאן אני הולכת , הבעיה עם אנשים עשירים בדרך כלל זה שהם אף פעם לא היו למטה לכן אין להם כל מושג איך זה להיות שם. אדם נולד חכם או טיפש ללא קשר לכמות הכסף שיש לו. וחבל שאת מקשרת עושר בכסף לעושר בנפש ובחכמה. משום שלשרי אין חכמה ולבעלה אין את חכמת הישר לגבי דברים שאין לעשותם.

על כל דיעה יש עוד דיעות

ואם מישהו חושב על מישהו אחר שהוא טיפש או חכם,יש עוד הרבה אחרים שיחשבו אחרת... זה לא הופך את האדם שבו מדובר, לא לטיפש ולא לחכם... אני חושבת שיותר קשה לרשת אימפריה ולהחזיק בה מאשר ליצור אותה ולהחזיק בה...מי שבנה אותה מכיר אותה מהיסוד, מי שירש אותה צריך ללמוד הרבה מאוד ואגב, מי שנחשב "חכם" גם עושה לפעמים טעויות גדולות ומי שנחשב טיפש לפעמים עושה דברים חכמים להפתיע... מי שמחזיק הרבה כסף צריך חוכמה, אולי לא החוכמה ה"רגילה" זו שנחשבת חוכמה אבל, זו דעתי כמובן ולא חייבים להסכים איתה עשירים אינם אמורים לדעת איך זה להיות עני אלא אם הם רוצים בכך ועניים תמיד ירצו לדעת איך זה להיות עשיר ותמיד יחשבו על העשירים שהם לא בסדר זה בדיוק כמו הבוס שחולש על מערך גדול יותר לעומת העובדים שעובדים במערך מצומצם יותר מי שלא רואה את התמונה הכוללת, לא יכול לדעת מאמר בעיתון לא אומר כלום כי זו דעתו/הסתכלותו/ראייתו של מי שכתב אותו תמיד היו עניים ותמיד היו עשירים, תמיד היו מאבקים וחילוקי דיעות בין המעמדות, מה שקורה עכשיו אינו חדש תמיד היו סוטים/גנבים/מטומטמים/שודדים/מדוכאים/חלשים/ועוד ועוד... המדינה הזאת מעולם לא היתה שוויץ... וכבר אמר קהלת..."אין חדש תחת השמש"... שבוע טוב

A l i c e11

New member
כאשר אישה רוצה ילד עד שהיא לא

תשיג את המטרה שום דבר לא יספק אותה
בנושא הזה צריך לתת כמה שיותר משאבים ולנתב אותם מסדרי עדיפויות אחרים כי יום אחד אנחנו נמצא את עצמנו מיעוט בתוך הערבים שמתרבים בקצב של שפנים, יסלחו לי כל אלה הרגישים אבל אין כאן ביקורת אלא רק ציון עובדה. אז זהו.

ה מוזה

New member
מביעה עמדה - כל מאבק חברתי חשוב

כאשר חולה איידס רוצה לחיות עד שהוא לא יקבל תרופה - שום דבר לא יספק כאשר נכה רוצה להתקיים בכבוד ובשיוויון זכויות - שום דבר לא יספק כאשר אם חד הורית רוצה לפרנס את ילדיה בכבוד - שום דבר לא יספק כאשר סטודנטים כורעים תחת נטל שכר הלימוד - שום דבר לא יספק כאשר זקנים וקשישים מבקשים להזדקן בכבוד ולא בעוני - שום דבר לא יספק וכל נושא כאוב וכל שכבה חלשה זקוקה למשאבים ולסדר עדיפות ליבי עם כל אחד ואחת שהגזירות הכלכליות פגעו בציפור נפשה/נפשו הזכות להורות היא מאבק חשוב , אך לא פחות חשוב ממאבק החד הוריות ,הנכים הסטודנטים , בתי החולים והחולים , הקשישים וכו' . בהצלחה לכל הנאבקים בטחנות הרוח הממשלתיות

A l i c e11

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה

אני חושבת שהמדינה שלנו עוברת שינוי. הוא לא תמיד חיובי השינוי הזה. סדרי העדיפויות שלנו התקלקלו בדרך להיות "ארה"ב" והפכנו לאמריקאים יותר מאמריקה. אנחנו נמצאים על צומת דרכים, כל אזרח צריך לעשות את חשבון הנפש שלו ולקום ולהלחם לשינוי חיובי. להשגת יעדים בחינוך, בבריאות, בקהילה. זוהי מלחמה על העתיד שלנו ושל ילדנו.

siv30

New member
../images/Emo45.gif מצטרפת

היום מתנהלת מלחמה אם אפשר לכנות את זה כך על דמות החברה הישראלית ועתידה ובמקביל קיימת מחאה חברתית של מספר סקטורים באוכלוסייה כאשר המאבק לזכות להורות הוא רק אחד מהם. כמובן שאין תקציב להכל, במיוחד בימים קשים אלה של מיתון ומיני אינתיפדה. אבל מאידך, דווקא בגלל הקשיים אסור לנו לאבד כל צלם אנוש ולהמשיך ולפגוע באוכלוסיות החלשות כמו קשישים, כמו חולים, כמו אמהות חד הוריות, כמו מובטלים. אתמול שמעתי את טומי לפיד עונה בתגובה לשאלה של גאולה הר אבן "למה לא למסות את ההון" שאם ימסו את ההון בעלי ההון יברחו מהארץ מעבר לכך הוא טען שזה לא צודק, לא הוגן ולא מוסרי. התשובה שלו הצחיקה אותי. בתור מייצג של שכבות הבניים הוא עושה עבודה יפה למען בעלי ההון. לעניים אין בחירה, לחלשים אין תקווה ואין לאן לברוח, אף מדינה לא תקבל אותם. ואני שואלת את טומי לפיד האם זה מוסרי שחולה איידס לא יקבל את התרופות שיכולות להאריך את חיו? האם זה מוסרי שקשישים יקבצו נדבות? צריך למצוא את האיזון, את דרך הבניים. לא יתכן מצב בו שכבת הבניים הולכת ונשחקת, הולכת ונעלמת, אחוז העניים הולך וגדל וכולם שותקים. נדרש שינוי חברתי שהמאבק להורות מסמל אותו הצלחה שלהם היא הצלחה של כולנו.

shandy

New member
למרות הקיטורים אנחנו לא נוקפות אצבע

סיוון אולי תסבירי לי למה למרות הקיטורים וסדרי העדיפויות המעוותים של הממשלה, כולנו נשארים בבית ולא יוצאים החוצה להפגין ברחובות תראי איך השחירו את דמותה של ויקי כנפו, ואת כל החד הוריות. איך עשו מכל המובטלים עבריינים במדינות אחרות הכיכרות היו מלאות באנשים זועמים ורק כאן מטייחים הכל באיצטלא של ביטחון שכמובן איננו

siv30

New member
גם אני מתוסכלת מהעניין

ופתרון אין. לא נראה באופק פתרון לא לויקי כנפו ששובתת רעב כבר 15 יום, לא לקשישים, לא לסעודיים, לא לחינוך ולא לרווחה.

shandy

New member
אין פתרון ללא עשיה

אולי נעביר את הקיטורים הוירטואלים ובסלון, את התסכולים לפסים מעשיים יותר

beky1

New member
את מחזקת את דברי ../images/Emo45.gif

כל אחד רואה את ד' אמותיו ואינו מסוגל לותר על כלום אלא רוצה הכול ולכן יש לנו שלטון שאמור לדעת לבצע חלוקת משאבים לפי סדר עדיפות , רק על נקודה זו יש מחלוקת. אני מציעה ליזום סקר בשאלה אם היתה ראש הממשלה איך הייתם מחלקים את התקציב (באחוזים) לנושאים השונים: בריאות , בטחון , חינוך ועוד. סיון ????????

דוסטו

New member
devil advocate

שמישהו יסביר לי למה המדינה צריכה לממן טיפולי פוריות למי שיש לה כבר ילד(ים) או לאשה שעברה גיל מסוים (אותו הגיל שכאשר הילד בן ה -16 זורק גירים על המורה היא בוכה למה היא צריכה להתעסק עם זה במקום להרוס את החינוך של הנכדים) בדיוק כמו שאני לא מבין למה צריך לתת קצבאות ילדים עד לילד ה -12 (מספיק עד השלישי-רביעי) ולמה הקצבאות לא נכללות במס-הכנסה למי שמרוויח מעל סכום מסוים. בדיוק כמו שאני לא מבין איך ביביהו מעז להעלות על דל שפתותיו הערלות מס על קצבאות ליתומי צה"ל.

למעלה