פורום התנדבות, אז מתנדבים...

פורום התנדבות, אז מתנדבים...

ערב טוב לכולם.
בשישי האחרון השתתפתי ביום אימוץ של עמותת "חיים לבעלי חיים" בחנות ג'ונגל בדיזינגוף, תל אביב.
חייבת להודות שהשמחה והעצב מתחלפים כל כמה דקות - פעם כשאני מסתכלת על התמימים האלו ויודעת שחלקם לא ימצאו בית, ופעם כשאנשים עם מבט מאוהב פונים אליי ושואלים על אימוץ.
אז בהנחה שרוב אוהבי החיות שכאן התנדבו גם הם, מה דעתכם על ימי אימוץ? האם זה יעיל, אפקטיבי ומומלץ או רק עוד יום שכולו סטרס, לחץ ופחד שגורם לאנשים להחליט החלטות פזיזות?
תמונות, חוויות ושיתופים מימי אימוץ שנכחתם בהם יתקבלו בשמחה

מורן158

New member
מהחוויה שלי...

כשהשתתפתי ביום אימוץ הגענו עם מס' כלבים. ודווקא מי שבנינו עליו שיאומץ, לא אומץ. ואחת שחיכתה הרבה זמ ן בכלבייה, אומצה!!!
האושר היה ענק אין ספק. אבל כשהייתי צריכה להחזיר לכלוב את הכלב שאני ליוויתי באותו יום אימוץ,חשבתי שאני מתה מהכאב והצער שאני חשתי לגביו.

זה יום מאוד מעורב. אבל חייב אותם כי אחרת אין חשיפה.

(אגב אותו אחד שהחזרתי לכלוב, אומץ בערך שבועיים אחרי!!

יצורה

New member
יש לי רגשות מעורבים בעניין

יום אימוץ בד"כ מלווה בסטרס לבע"ח, בעיקר כשמדובר בחתול. סביר להניח שהאופי ה"אמיתי" של בעל החיים לא ייראה ביום האימוץ בגלל הסטרס ולכן קשה מאוד למאמצים הפוטנציאלים ליצור קשר עם בעלי החיים.
אגב, מעולם לא הצלחתי למסור חתול בימי אימוץ ואני מניחה שאחת הסיבות היא כי החתולים בסטרס וכי קשה מאוד להתחבר לחתול כשאי אפשר להוציא אותו ממנשא.

מצד שני, זוהי חשיפה מעולה לבע"ח וזה מאפשר, יותר ממודעה באינטרנט, להתרשם מהקשר בין בע"ח לבין המאמצים ומההתנהגות של המאמצים.
ויש מקרים בהם זה יתרון: הכלבה האחרונה שהייתה אצלי באומנה, נלה, היא כלבה חרדתית בטירוף וכמובן שההתנהגות החרדתית שלה הוחרפה ביום האימוץ. המאמצים שלה פגשו בה במצב הזה והחליטו, למרות זאת, לקחת אותה. אני חושבת שזה היה יתרון כי הם ידעו בדיוק מה הם מקבלים - כלבה שמפחדת מזרים, שמגיבה בפחד לאירועים המוניים ולמקומות פתוחים וצריכה הרבה מאוד עבודה התנהגותית.
ואכן, היא הגיעה לבית הטוב ביותר שיכולתי לאחל לה ונמצאת אצל זוג מקסים שעובד בשיא הרצינות על בעיות ההתנהגות שלה ומתייחס אליה כמו למלכה
(מה שלא הפריע לי לבכות בהיסטריה כשמסרתי להם אותה)

בקיצור - הייתי ממליצה עם בע"ח שלא נלחצים בקלות או עם בע"ח שההמסירה שלהם "תקועה" וזקוקים לחשיפה אחרת.

Jen74

New member
שאלה טובה וחשובה

לצערי, עוד לא יצא לי לקחת חלק ביום אימוץ ואת בעלי החיים שאני מגדלת אימצתי שניים מהרחוב, גורות חתולים שהיו נטושים ואת הכלבה הבנות שלי קיבלו במתנה מחנות חיות, כך שאין לי כל כך אפשרות לשתף מחוייה אישית.
אבל נראה לי, כפי שציינו לפניי, שבהחלט זה קשה לראות כלב או חתול שחוזרים אל הכלוב לאחר יום אימוץ כשהם מרגישים את האנרגיות מסביבם ולא יודעים בעצם מה קורה.
הם בסך הכל רוצים לקבל חום ואהבה ושיהיה להם חם וטוב מבפנים ומבחוץ.

בעידן הטכנולוגי המתקדם של אינטרנט, קל יותר "לשווק" את בעלי החיים באמצעות סרטונים ותמונות אבל אין ספק שלפחות לגבי כלבים מגע ישיר עם המועמד/ת לאימוץ עדיף כי אז אפשר לחוש את האנרגיות בין המועמד לאימוץ לבין המאמץ הפוטנציאלי, כך שניתן יהיה גם לבדוק את היחס של המאמץ הפוטנציאלי ולנסות להרגיש אותו אם הוא מתאים לבעל החיים אותו הוא רוצה לאמץ.

למעלה